Skip to main content

COMUNICAT. DB Global Technology continuă programul de master „Sisteme de programare financiară/Financial Computing” în parteneriat cu Universitatea Politehnica

 
COMUNICAT. DB Global Technology continuă programul de master „Sisteme de programare financiară/Financial Computing” în parteneriat cu Universitatea Politehnica

COMUNICAT. DB Global Technology, centrul de dezvoltare software al Deutsche Bank din Bucureşti, anunţă continuarea colaborării cu Facultatea de Automatică şi Calculatoare din cadrul Universităţii PolitehnicaBucureşti, în cel mai de succes program de masterat din ultimii ani: “Sisteme de programare financiară/ Financial Computing”, în limba engleză.

Publicitate

Programul a debutat în 2018, iar numărul masteranzilor s-a dublat în ultimii doi ani. Dacă la începutul programului erau înscrişi 15 studenţi, anul trecut s-a ajuns la 18 înscrieri, iar anul acesta numărul celor care s-au înscris la cursurile de masterat este de 32. Cererea mare a determinat şi înfiinţarea de locuri cu taxă începând cu anul universitar 2020 - 2021.

Nota Paginademedia.ro: În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament plătit.

Programul de studii are o durată de doi ani si este acreditat ARACIS. DB Global Technology oferă burse de merit pentru primii trei studenţi care obţin cele mai mari medii de admitere şi cele mai bune rezultate în fiecare semestru.

„Creşterea industriei FinTech în România a încurajat un număr mare de studenţi sa aleagă acest master datorită faptului că lucrează deja sau îşi doresc o carieră în startup-uri sau corporaţii care dezvoltă software financiar”, a declarat Ion Moldoveanu, Lead Technology Manager DB Global Technology şi coordonator al proiectului din partea companiei.

Cursanţii au deja diplomă de inginer şi învaţă, la masterat, cum se lucrează în echipe multinaţionale extinse, cum funcţionează instituţiile financiare de mari dimensiuni şi cum pot realiza şi livra software pentru infrastructura de bază a companiilor.

Experienţa completă de creare, utilizare şi mentenanţă a programelor complexe din domeniul financiar le va permite absolvenţilor să dezvolte aplicaţii bancare pentru care scalabilitatea, performanţa şi fiabilitatea sunt elemente esenţiale.2020 a consemnat prima serie de absolvenţi ai programului.

Principala contribuţie a DB Global Technology la acest program constăîn echipa de 27 de experţi care predau studenţilor materii precum: Proiectarea de software bancar (Banking Software Design), Ciclul de viaţă al sistemelor software bancare (Banking System Software Life Cycle), Procese, produse şi servicii pentru finanţe şi bănci (Processes, products and services for finance and banking), Auto-descoperirea şi comunicarea eficientă (Selfdiscovery and Effective communication).

Din luna martie a acestui an, odată cu starea de urgenţă impusă de pandemia Covid-19, pregătirea studenţilor a trecut în mediul online şi continuă în acest fel şi în anul universitar 2020-2021.

„Am început această colaborare din dorinţa de a ajuta studenţii să fie mai bine pregătiţi pentru a lucra în proiecte IT complexe şi să se adapteze schimbărilor rapide din tehnologie. Ideea de a face un program de master în Sisteme de programare financiară părea iniţial mai mult un vis frumos. Însă, în mai puţin de doi ani, colegii mei din DB Global Technology, împreună cu profesori din Universitatea Politehnica, au scris curricula pentru trei cursuri noi, am obţinut aprobarea ARCIS şi am început să lucrăm cu studenţii”, explică Ion Moldoveanu.

„Cererea de specialişti foarte bine pregătiţi pe piaţa muncii este în continuare foarte mare, iar acest program oferă un atu major: formarea practică a acestora, alături de specialişti dintr-o companie de top. Tinerii absolvenţi au depăşit deja etape importante pe care alţi specialişti le marchează în primii ani de experienţă în companii”, declarăprofesorAdina Magda Florea, Prorector, Universitatea Politehnica.

„Am decis să urmez acest program în urmă cu doi ani pentru că eram în căutarea unei experienţe educaţionale care să aducă un plus celor 4 ani de facultate în Automatică şi Calculatoare. Voiam totuşi să menţin standardele înalte, iar acest master s-a dovedit a fi ce trebuie. Şi asta pentru că mi-a adus beneficii pe plan profesional, nu doar educaţional, prin aportul trainerilor de la Deutsche Bank. Dacă ar fi să o iau de la capăt, aş alege acest program încă o dată”, spune Mircea Tănase, unul dintre absolvenţii primei serii.

Despre Deutsche Bank

Deutsche Bank este prezentă pe piaţa din România din anul 1998, oferind produse şi soluţii personalizate pentru Corporate, Investment şi Transaction Banking, pentru clienţi corporativi şi instituţionali, precum şi servicii de Private Wealth Management pentru clienţii persoane fizice. Deutsche Bank este una dintre cele mai importante bănci germane, câştigând în mod repetat distincţia de „cea mai importantă bancă” în Europa Centrală şi de Est. Deutsche Bank este un partener tradiţional al autorităţilor române şi a contribuit la unele dintre cele mai importante tranzacţii financiare din România (în sectoarele energetic, de transport şi al locuinţelor sociale).

Deutsche Bank înţelege impactul pe care lumea digitală îl are asupra modului în care îşi desfăşoară activitatea şi este implicată în multiple proiecte de digitalizare. Obiectivul Deutsche Bank este să fie lider în domeniul digitalizării şi, cu ajutorul tehnologiei, să transforme capacităţile digitale ale băncii în domenii precum produse şi servicii bancare, IT, operaţiuni şi funcţii de control.

Ce este secţiunea COMUNICATE:

În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament lunar. Este deschisă atât companiilor, cât şi free-lancerilor care doresc să îşi promoveze serviciile pe care le oferă.

Detalii, la [email protected]

Autor: Comunicat publicitatepaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus