Skip to main content

COMUNICAT. DB Global Technology continuă programul de master „Sisteme de programare financiară/Financial Computing” în parteneriat cu Universitatea Politehnica

 
COMUNICAT. DB Global Technology continuă programul de master „Sisteme de programare financiară/Financial Computing” în parteneriat cu Universitatea Politehnica

COMUNICAT. DB Global Technology, centrul de dezvoltare software al Deutsche Bank din București, anunță continuarea colaborării cu Facultatea de Automatică și Calculatoare din cadrul Universității PolitehnicaBucureşti, în cel mai de succes program de masterat din ultimii ani: “Sisteme de programare financiară/ Financial Computing”, în limba engleză.

Programul a debutat în 2018, iar numărul masteranzilor s-a dublat în ultimii doi ani. Dacă la începutul programului erau înscrişi 15 studenţi, anul trecut s-a ajuns la 18 înscrieri, iar anul acesta numărul celor care s-au înscris la cursurile de masterat este de 32. Cererea mare a determinat şi înfiinţarea de locuri cu taxă începând cu anul universitar 2020 - 2021.

Nota Paginademedia.ro: În secțiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament plătit.

Publicitate

Programul de studii are o durată de doi ani si este acreditat ARACIS. DB Global Technology oferă burse de merit pentru primii trei studenți care obțin cele mai mari medii de admitere și cele mai bune rezultate în fiecare semestru.

„Creșterea industriei FinTech în România a încurajat un număr mare de studenți sa aleagă acest master datorită faptului că lucrează deja sau își doresc o carieră în startup-uri sau corporații care dezvoltă software financiar”, a declarat Ion Moldoveanu, Lead Technology Manager DB Global Technology și coordonator al proiectului din partea companiei.

Cursanții au deja diplomă de inginer și învață, la masterat, cum se lucrează în echipe multinaționale extinse, cum funcționează instituțiile financiare de mari dimensiuni și cum pot realiza și livra software pentru infrastructura de bază a companiilor.

Experiența completă de creare, utilizare și mentenanță a programelor complexe din domeniul financiar le va permite absolvenților să dezvolte aplicații bancare pentru care scalabilitatea, performanța și fiabilitatea sunt elemente esențiale.2020 a consemnat prima serie de absolvenţi ai programului.

Principala contribuție a DB Global Technology la acest program constăîn echipa de 27 de experți care predau studenților materii precum: Proiectarea de software bancar (Banking Software Design), Ciclul de viaţă al sistemelor software bancare (Banking System Software Life Cycle), Procese, produse şi servicii pentru finanţe şi bănci (Processes, products and services for finance and banking), Auto-descoperirea şi comunicarea eficientă (Selfdiscovery and Effective communication).

Din luna martie a acestui an, odată cu starea de urgenţă impusă de pandemia Covid-19, pregătirea studenţilor a trecut în mediul online şi continuă în acest fel şi în anul universitar 2020-2021.

„Am început această colaborare din dorința de a ajuta studenții să fie mai bine pregătiți pentru a lucra în proiecte IT complexe și să se adapteze schimbărilor rapide din tehnologie. Ideea de a face un program de master în Sisteme de programare financiară părea inițial mai mult un vis frumos. Însă, în mai puțin de doi ani, colegii mei din DB Global Technology, împreună cu profesori din Universitatea Politehnica, au scris curricula pentru trei cursuri noi, am obținut aprobarea ARCIS și am început să lucrăm cu studenții”, explică Ion Moldoveanu.

„Cererea de specialiști foarte bine pregătiți pe piața muncii este în continuare foarte mare, iar acest program oferă un atu major: formarea practică a acestora, alături de specialiști dintr-o companie de top. Tinerii absolvenți au depășit deja etape importante pe care alți specialiști le marchează în primii ani de experiență în companii”, declarăprofesorAdina Magda Florea, Prorector, Universitatea Politehnica.

„Am decis să urmez acest program în urmă cu doi ani pentru că eram în căutarea unei experienţe educaţionale care să aducă un plus celor 4 ani de facultate în Automatică şi Calculatoare. Voiam totuşi să menţin standardele înalte, iar acest master s-a dovedit a fi ce trebuie. Şi asta pentru că mi-a adus beneficii pe plan profesional, nu doar educaţional, prin aportul trainerilor de la Deutsche Bank. Dacă ar fi să o iau de la capăt, aş alege acest program încă o dată”, spune Mircea Tănase, unul dintre absolvenţii primei serii.

Despre Deutsche Bank

Deutsche Bank este prezentă pe piața din România din anul 1998, oferind produse și soluții personalizate pentru Corporate, Investment și Transaction Banking, pentru clienți corporativi și instituționali, precum și servicii de Private Wealth Management pentru clienții persoane fizice. Deutsche Bank este una dintre cele mai importante bănci germane, câștigând în mod repetat distincția de „cea mai importantă bancă” în Europa Centrală și de Est. Deutsche Bank este un partener tradițional al autorităților române și a contribuit la unele dintre cele mai importante tranzacții financiare din România (în sectoarele energetic, de transport și al locuințelor sociale).

Deutsche Bank înțelege impactul pe care lumea digitală îl are asupra modului în care își desfășoară activitatea și este implicată în multiple proiecte de digitalizare. Obiectivul Deutsche Bank este să fie lider în domeniul digitalizării și, cu ajutorul tehnologiei, să transforme capacitățile digitale ale băncii în domenii precum produse și servicii bancare, IT, operațiuni și funcții de control.

 

Ce este secțiunea COMUNICATE:

În secțiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament lunar. Este deschisă atât companiilor, cât și free-lancerilor care doresc să își promoveze serviciile pe care le oferă.

Detalii, la [email protected]

 

 

Autor: Comunicat publicitatepaginademedia.ro

Trimite un comentariu