Skip to main content

COMUNICAT. Profesori de la Gazeta Matematică predau la Centrul de excelenţă pentru gimnaziu Laude-Reut pentru elevii pasionaţi de matematică din toată ţara

 
COMUNICAT. Profesori de la Gazeta Matematică predau la Centrul de excelenţă pentru gimnaziu Laude-Reut pentru elevii pasionaţi de matematică din toată ţara

COMUNICAT. Cursuri pentru elevii pasionaţi de matematică din toată ţara. Profesori de la Gazeta Matematică predau la Centrul de excelenţă pentru gimnaziu Laude-Reut.

Publicitate
  • 62 de ore de matematică pentru 72 elevi din ciclul gimnazial vor avea loc în cadrul centrului de excelenţă în acest an şcolar
  • Orele au loc online, iar exerciţiile şi problemele sunt publicate şi pe site-ul Complexului educaţional Laude-Reut din Bucureşti, fiind accesibile tuturor elevilor talentaţi

Pentru şcoli, elevi şi profesori, pandemia a adus nu doar dificultăţi, ci a dat naştere şi unor soluţii inedite pentru învăţământul românesc, unele dintre acestea lansate de instituţii de învăţământ privat. Astfel, începând cu anul şcolar 2020-2021, Complexul Educaţional Laude-Reut, şcoală privată de top din Capitală, găzduieşte un Centru permanent de excelenţă matematică pentru clasele V-VIII.

Centrul este deschis participării tuturor elevilor de gimnaziu care doresc să aprofundeze studiul matematicii, pentru a participa la olimpiade, concursuri sau pentru admiterea în învăţământul superior.

Nota Paginademedia.ro: În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament plătit.

În program s-au înscris până acum 72 elevi provenind de la şcoli din Bucureşti şi din ţară, precum şi elevi din ciclul gimnazial al Laude-Reut. Majoritatea cursanţilor, 40 la număr, sunt din clasele V-VI, restul provenind din clasele VII-VIII.

Ideea de învăţământ de excelenţă nu este nicidecum una nouă în România. De fapt, chiar Laude-Reut, fosta şcoală Lauder, a fost gândită de la început ca o instituţie de învăţământ de elită, statut pe care a reuşit să şi-l păstreze până în prezent. Însă noutatea, în cazul centrului de excelenţă Laude-Reut, este că acesta are ca unic obiectiv pregătirea matematică la cel mai înalt nivel accesibil unui elev de gimnaziu.

În alte sisteme şcolare din Europa şi America de Nord, astfel de clase există la gimnaziu sau, mai des, la liceu, acolo unde servesc drept pregătire pentru studiile universitare (şi sunt uneori echivalate cu cursurile urmate în primul an de facultate).

„Laude-Reut vizează astfel o categorie de copii talentaţi care, în general, nu au acces la o formă de învăţământ explicit organizată astfel încât să le asigure o educaţie de excelenţă ce le pune în valoare potenţialul real. Aceşti elevi se pregătesc de regulă la nivelul lor real în privat sau, în cazurile fericite, cu profesori inimoşi care îşi rup din timp pentru a lucra cu ei în afara orelor.

Laude-Reut le oferă astfel acestor copii o alternativă de pregătire într-un cadru formal, cu obiective clare, programă la nivelul capacităţilor lor şi profesori specializaţi”, a declarat Tova Ben Nun-Cherbis, preşedinte fondator al Complexului Educaţional Laude-Reut.

Cursurile centrului sunt organizate online, pe două grupe: una pentru clasele a V-a şi a VI-a, iar a doua pentru clasele a VII-a şi a VIII-a. Programul de pregătire este de două ore pe săptămână, începând din luna octombrie 2020, iar temele sunt publicate şi pe site-ul Complexului Educaţional Laude-Reut.

În total, programul va avea 62 de ore de aprofundare a matematicii.

Materia de studiu este programa pentru olimpiada de matematică, cu accent pe noţiunile complementare celor predate la clasă: principiul cutiei, principiul invariantului, principiul extremal, probleme de numărare, probleme de colorare, elemente de teoria numerelor, inducţia matematică, inegalităţi, strategii de rezolvare a problemelor de geometrie şi elemente de trigonometrie.

Cursurile sunt susţinute de profesorii Cristina Hlevca şi Andrei Alexandrescu, membri ai Societăţii de Ştiinţe Matematice, ai colectivului de redacţie al Gazetei Matematice şi ai Comisiei Naţionale a Olimpiadei de Matematică.

Toate materialele utilizate la predare – fişe de lucru, suportul de curs şi o parte din înregistrările video ale lecţiilor de la Centrul de Excelenţă – sunt disponibile gratuit online, pe pagina de internet www.laude-reut.ro şi pe pagina de Facebook a Complexului.

„Chiar dacă olimpiadele şcolare din acest an au fost anulate, elevii Centrului de Excelenţă vor lua parte la simulări de olimpiade, care vor fi de asemenea disponibile şi online, pentru toţi copiii care doresc să le urmărească”, a explicat profesorul Andrei Alexandrescu.

Ce este secţiunea COMUNICATE:

În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament lunar. Este deschisă atât companiilor, cât şi free-lancerilor care doresc să îşi promoveze serviciile pe care le oferă.

Detalii, la [email protected]

Autor: Comunicat publicitatepaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus