Skip to main content

RAR. Reportaj viral: 2 milioane de vizualizări! În două zile! Un film marca Recorder, pe locul șapte în trendingul YouTube

 
RAR. Reportaj viral: 2 milioane de vizualizări! În două zile! Un film marca Recorder, pe locul șapte în trendingul YouTube

Rar la noi în țară. Un reportaj de presă, marca Recorder.ro, a ajuns pe locul șapte în trendingul de pe YouTube și a stârnit dezbateri aprinse.

Are în acest moment aproape 600.000 de vizualizări pe YouTube și peste 1,4 milioane pe Facebook. Are și peste 33.000 de share-uri. Totul în doar două zile. 

Pentru că în timpul unei conferințe de presă, de la Palatul Cotroceni, președintele Klaus Iohannis a spus „ca nu cunoaște speța”, pagina sa de Facebook a fost inundată cu filmul celor de la Recorder. 

Publicitate

Este vorba despre filmul Singur împotriva partidului, realizat de Alex Nedea și David Muntean. Spune povestea un director al unei instituții din județul Mureș a fost dat afară pentru a face loc unui membru PNL. Abordează pe larg problema politizării din instituțiile publice, cu exemple concrete. 

Pe scurt: Ovidiu Ianculescu este inginer și, la numai 36 de ani, a ajuns directorul Sistemului de Gospodărire a Apelor Mureș, o instituție cu peste 400 de angajați, care gestionează infrastructura de apă din șase județe. 

La începutul acestui an, după ce conducerea Apelor Române a fost preluată de liberalul Ervin Molnar, Ianculescu s-a trezit cu trimișii acestuia în birou: i s-a pus în față o coală albă și i s-a cerut să-și dea demisia pentru că postul său era promis unui membru PNL.

Interviu cu jurnalistul Alex Nedea, Recorder.ro 

Înainte de reacțiile politicienilor, filmul Recorder:

Reacțiile politicienilor: Premierul nu a comentat și Președintele a spus că nu știe subiectul

Clipul s-a viralizat rapid, mărturie stau vizualizările, reacțiile și share-urile. Politicienii liberali de la vârf, înclusiv președintele Iohannis, nu s-au arătat impresionați de cazul lui Ovidiu Ianculescu. 

Premierul Ludovic Orban nu a comentat, potrivit Recorder, informațiile. 

De asemenea, președintele a fost întrebat, de câtre Alina Manolache de la Libertatea despre caz, iar răspunsul său a fost frapant: 

„Nu cunosc această speță. După ce mă documentez, vă răspund”, a spus sec, Klaus Iohannis. 

Au reacționat și cei de la Administrația Națională Apele Române (ANAR). Instituția a emis un comunicat, în care se afirmă că directorul Ervin Molnar nu are nicio legătură cu demisia inginerului Ovidiu Ianculescu, deoarece acesta nu i se subordona în mod direct, scriu cei de la Recorder.

Chiar Ervin Molnar a avut o reacție, după publicarea reportajului: 

„Ervin Molnar a făcut și el o postare de Facebook în care emite aceleași idei manipulatoare vehiculate de colegii săi de partid și menite să mute atenția de la numirile politice din sistem către relațiile de rudenie ale lui Ovidiu Ianculescu.

„A venit în fața lumii și a vorbit despre cum a fost presat să-și dea demisia ca și când lucrurile s-au întâmpat ieri și nu în urmă cu 8 luni”, scrie Ervin Molnar, deși știe foarte bine că Ovidiu Ianculescu a început o acțiune în instanță pentru anularea demisiei încă din luna martie, adică la câteva săptămâni după ce fusese presat să renunțe la postul de director.

Ervin Molnar cunoștea acest lucru, deoarece a ordonat detașarea lui Ianculescu în județul Maramureș drept pedeapsă pentru că acesta nu s-a supus și s-a hotărât să anuleze demisia în instanță”, mai scriu jurnaliștii. 

Iohannis, bombardat cu clipul Recorder

După răspunsul dat de președintele Iohannis, la întrebarea Alinei Manolache, utilizatorii de Facebook s-au unit. Aceștia au bombardat efectiv secțiunea de comentarii a unei postări de pe pagina lui Klaus Iohannis cu materialul Recorder. 

Jurnaliștii au făcut chiar și o captură, cu o parte din comentarii. De asemenea, au mai adăugat:

„Când un jurnalist pune o întrebare, nu o pune doar pentru el. În spatele lui se află zeci de mii, sute de mii sau chiar milioane de oameni care așteaptă un răspuns.

Dacă nu ne credeți, verificați contul de Facebook al lui Klaus Iohannis și aruncați o privire pe comentariile de la ultima postare”, notează aceștia. 

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro

Comentarii

Trimite un comentariu