Skip to main content

România TV, atenţionată pentru îmbrânceala dintre soţii Pastramă

 
Captură România TV
Captură România TV

CNA. Îmbrânceala din parcare dintre Florin Pastramă şi Brigitte a fost difuzată şi de România TV, iar membrii Consiliului au discutat despre acest subiect în şedinţa de astăzi, 5 noiembrie.

Publicitate

Ce sancţiune a primit postul TV?

Spre deosebire de Antena 1, România TV a tratat acest subiect în mai multe zile. Concret, pe 25 şi 26 septembrie s-au difuzat mai multe ştiri despre îmbrânceala soţilor Pastramă.

Imaginile au fost analizate în mai multe emisiuni, realizatorii postului au discutat şi despre faptul că întâmplarea ar putea fi, de fapt, aranjată, pentru că cei doi au o emisiune proprie la alt post tv (n.r. Antena Stars).

În urma unor discuţii între membrii CNA s-a ajuns la o dublă sancţiune. România TV s-a ales cu o somaţie de publică pentru că nu a afişat numărul pentru telefonul verde (folosit pentru combaterea violenţei în familie), dar şi cu o scrisoare de atenţionare.

Dorina Rusu, în şedinţa CNA:

„Fie ea o scenă de violenţă reală sau fictivă, ceea ce se vede pe ecran este un bărbat care agresează o femeie. Şi nu o dată. De mai multe ori. Mă întreb că în loc să faceţi din asta o ştire spectacol, să fi făcut din ea o ştire care să atragă atenţia asupra acestei chestiuni, care este gravă.”

Ce spune Legislaţia:

Art. 18 - (1) Nu pot fi difuzate în intervalul orar 6,00 - 23,00 producţii care prezintă:
a) violenţă fizică, psihică sau de limbaj, în mod repetat sau cu un grad mare de intensitate sau gravitate;
c) persoane în ipostaze degradante, chiar dacă acestea şi-au dat acordul;

Art. 424*) - Informarea victimelor violenţei domestice asupra existenţei numărului de telefon "Telverde destinat victimelor violenţei domestice", în cazul serviciilor de televiziune, se realizează prin afişarea textului "În caz de urgenţă, apelaţi numărul Telverde destinat victimelor violenţei domestice" însoţit de o menţiune cu numărul de telefon Telverde, afişată static şi lizibil pe toată durata programului.

CITEŞTE ŞI: Familia Pastramă şi "momentul de iubire" cu îmbrânceli din parcare, analizat la CNA. Ce s-a decis?

Autor: Daniel Samoilă daniel.samoilapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • jk jk
    @B.A.M. de fapt scuza sa nu fie sanctiunea mai mare/pe ceva mai grav
  • B.A.M B.A.M
    Acum CNA a exagerat cu numărul telverde...
    Nimeni nu difuzează așa ceva când difuzează astfel de știri (indiferent de televiziune, de știri, generala, etc) și acest fapt se întâmplă mereu și din "timpuri străvechi". E doar o scuză pentru amendarea postului. (Ceea ce NU E neapărat RĂU dar trebuie să fie făcut MAI SUBTIL, dacă tot se face.)
    Atât i-a dus capul pe cei din CNA...

Trimite un comentariu

sus