Skip to main content

INOVAŢIE. În mijlocul acţiunii: Teatru transmis cu cameră 360, cu Maia Morgenstern şi Mircea Rusu

 
INOVAŢIE. În mijlocul acţiunii: Teatru transmis cu cameră 360, cu Maia Morgenstern şi Mircea Rusu

INOVAŢIE. Premieră în teatrul românesc: primul spectacol-lectură de teatru live transmis 360°. Mai clar: vei fi în mijlocul acţiunii şi o vei putea urmări printr-o cameră 360.

Publicitate

Piesa îi are în prim-plan pe actorii Maia Morgenstern şi Mircea Rusu, fiind transmisă live, dar înregistrarea va fi disponibilă încă două zile.

Producţia numită „Moartea bate la uşă” a fost montată, ca regizor, de Florin Ghioca (cel care a şi gândit proiectul).

Se va putea urmări pe site-ul FNT duminică, 29 noiembrie, ora 16:00 (live), şi până marţi, 1 decembrie, ora 16:00 (înregistrarea).

Moartea bate la uşă”, un text de teatru scurt al lui Woody Allen, îi va aduce pe cei doi în lumea umorului fin al cunoscutului actor, regizor şi scenarist american, iar pe cei care vor urmări reprezentaţia live într-o experienţă inedită: spectatorul va fi în mijlocul acţiunii şi va putea să urmărească tot ce se întâmplă în încăpere, prin intermediul unei camere video 360°, montată chiar în centrul spaţiului de joc”, spun organizatorii.

Iniţiatorul proiectului, Florin Ghioca, este absolvent de teatrologie şi este fotograful oficial şi PR al Teatrului Naţional din Bucureşti.

A lucrat ca jurnalist la Evenimentul zilei, Cotidianul, Libertatea şi Adevărul. A colaborat şi cu Paginademedia.ro.

În primăvara acestui an, în pandemie, a lansat proiectul online vestibune.com.

Moartea bate la uşă” este cel de-al treilea spectacol montat de Florin Ghioca, după „Cântec despre mine” şi „O zi cu Nichita”, ambele pe scena Sălii Studio „Euphorion” de la Teatrul Naţional din Cluj.

Proiectul lui Florin Ghioca este susţinut de Banca Transilvania.

Florin Ghioca, despre spectacolul-lectură transmis 360°:

„Experienţa pentru spectatori va fi incredibilă, pentru că se vor afla la un metru de actori şi îi vor putea urmări oriunde se duc aceştia. Practic, culisele dispar, iar protagoniştii se vor afla faţă în faţă, cu publicul „interpus” la mijloc.

Nu este un simplu spectacol-lectură, este mult mai mult de-atât. Va fi o experienţă inedită pentru noi toţi, un pas înainte făcut de teatru în această perioadă de pandemie pentru a fi mai aproape de public, dar şi un alt mod de a ne raporta la actul teatral, într-un 2020 atât de afectat de coronavirus.

Dedic acest spectacol memoriei lui Vlad Stănescu, un om de teatru deosebit şi foarte drag, care ne-a părăsit anul acesta, în martie.”

Autor: Daniel Samoilă daniel.samoilapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Maieo Maieo
    *** , cand era la pro tv nu iti placea , acum da
    Apropo, nu ceri audientele la Sacrificiul ? Doar joaca Maia acolo...
  • Mile Mile
    Bravo maia vedeta de la antena

Trimite un comentariu

sus