Skip to main content

INOVAȚIE. În mijlocul acțiunii: Teatru transmis cu cameră 360, cu Maia Morgenstern și Mircea Rusu

 
INOVAȚIE. În mijlocul acțiunii: Teatru transmis cu cameră 360, cu Maia Morgenstern și Mircea Rusu

INOVAȚIE. Premieră în teatrul românesc: primul spectacol-lectură de teatru live transmis 360°. Mai clar: vei fi în mijlocul acțiunii și o vei putea urmări printr-o cameră 360.

Publicitate

Piesa îi are în prim-plan pe actorii Maia Morgenstern și Mircea Rusu, fiind transmisă live, dar înregistrarea va fi disponibilă încă două zile.

Producția numită „Moartea bate la ușă” a fost montată, ca regizor, de Florin Ghioca (cel care a și gândit proiectul).

Se va putea urmări pe site-ul FNT duminică, 29 noiembrie, ora 16:00 (live), și până marți, 1 decembrie, ora 16:00 (înregistrarea).

Moartea bate la ușă”, un text de teatru scurt al lui Woody Allen, îi va aduce pe cei doi în lumea umorului fin al cunoscutului actor, regizor și scenarist american, iar pe cei care vor urmări reprezentația live într-o experiență inedită: spectatorul va fi în mijlocul acțiunii și va putea să urmărească tot ce se întâmplă în încăpere, prin intermediul unei camere video 360°, montată chiar în centrul spațiului de joc”, spun organizatorii.

Inițiatorul proiectului, Florin Ghioca, este absolvent de teatrologie și este fotograful oficial și PR al Teatrului Național din București.

A lucrat ca jurnalist la Evenimentul zilei, Cotidianul, Libertatea și Adevărul. A colaborat și cu Paginademedia.ro.

În primăvara acestui an, în pandemie, a lansat proiectul online vestibune.com.

Moartea bate la ușă” este cel de-al treilea spectacol montat de Florin Ghioca, după „Cântec despre mine” și „O zi cu Nichita”, ambele pe scena Sălii Studio „Euphorion” de la Teatrul Național din Cluj.

Proiectul lui Florin Ghioca este susținut de Banca Transilvania.

Florin Ghioca, despre spectacolul-lectură transmis 360°:

„Experiența pentru spectatori va fi incredibilă, pentru că se vor afla la un metru de actori și îi vor putea urmări oriunde se duc aceștia. Practic, culisele dispar, iar protagoniștii se vor afla față în față, cu publicul „interpus” la mijloc.

Nu este un simplu spectacol-lectură, este mult mai mult de-atât. Va fi o experiență inedită pentru noi toți, un pas înainte făcut de teatru în această perioadă de pandemie pentru a fi mai aproape de public, dar și un alt mod de a ne raporta la actul teatral, într-un 2020 atât de afectat de coronavirus.

Dedic acest spectacol memoriei lui Vlad Stănescu, un om de teatru deosebit și foarte drag, care ne-a părăsit anul acesta, în martie.” 

Autor: Daniel Samoilă daniel.samoilapaginademedia.ro

Comentarii

Trimite un comentariu