Skip to main content

VIDEO. Campanie umanitară lansată de un supravieţuitor Colectiv şi familia unei victime: Fonduri pentru o fată de 17 ani, care a suferit arsuri grave

 
VIDEO. Campanie umanitară lansată de un supravieţuitor Colectiv şi familia unei victime: Fonduri pentru o fată de 17 ani, care a suferit arsuri grave

VIDEO. Campanie umanitară pentru Măriuca, o fată de 17 ani care a suferit arsuri grave pe 90% din suprafaţa corpului. Asociaţia „În numele ui Alexandru”, care a fost înfiinţată după decesul lui Alexandru Hogea (supravieţuitor al incendiului din Colectiv, dar mort după ce nu a primit tratament pentru arsurile grave), lansează campania de strângere de fonduri.

Publicitate

Campania se numeşte „Viaţa nouă pentru Măriuca” şi este menită să o ajute pe Maria, o adolescentă de 17 ani din judeţul Mehedinţi care a suferit arsuri severe, pe 90% din suprafaţa corpului şi arsuri ale căilor respiratorii, urmare a unei tentative de omor prin incendiere.

Mihai Grecea (regizor de film, activist civic pentru drepturile pacienţilor şi supravieţuitor al incendiului Colectiv) a realizat un material video la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii „Grigore Alexandrescu”, din Bucureşti.

Transferată la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii „Grigore Alexandrescu”, Bucureşti, Maria a fost tratată de o echipă multidisciplinară (ATI, Chirurgie plastică, Kinetoterapie), a fost salvată.

Are nevoie de recuperare medicală într-un centru de specialitate, destinat reabilitării pacienţilor cu arsuri severe, pentru o perioadă mare de timp, va avea nevoie în continuare de tratament local al leziunilor, prin multiple intervenţii - chirurgie reparatorie, compresie (echipamente compresive) şi de preparate farmaceutice nedecontate în acest moment de statul român.

Campania „Viaţă nouă pentru Măriuca” poate fi susţinută cu donaţii pe pagina dedicată.

VIDEO. Campania umanitară „Viaţa nouă pentru Măriuca”

Autor: Daniel Samoilă daniel.samoilapaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus