Skip to main content

CNA a votat: Primăria lui Pandele preia postul de radio Sport Total FM!

 
CNA a votat: Primăria lui Pandele preia postul de radio Sport Total FM!

CNA. Se face tranzacția! Primăria Voluntari condusă de Florentin Pandele preia Sport Total FM, după ce Consiliul Național al Audiovizualului a aprobat tranzacția în ședința de astăzi, 17 decembrie.

Au fost multe discuții pe tema cedării acționariatului de la Global Media Expert (societatea care deține Sport Total FM) către S.C Publivol (societatea deținută de Primăria din Voluntari). În ședință au fost prezenți Radu Călin, asociat majoritar la CSR (Centrul de Radiocomunicații), Robert Gherghe (președintele consiliului de administrație Publivol) și Narcis Drejan (redactor-șef la Sport Total FM).

Publicitate

Paginademedia.ro a scris în EXCLUSIVITATE despre această tranzacție în urmă cu o săptămână. Solicitarea către CNA a venit la puțin după ce s-au semnat actele între cele două societăție, după cum Paginademedia.ro a scris AICI.

Călin a prezentat situația de la Sport Total și a cerut membrilor să fie atenți la vot, pentru că postul de radio risca să dispară până la finalul anului, dacă schimbarea acționariatului nu primea aprobare.

Oficialii postului de radio au menționat că au mai fost oferte pe lângă cea de la Voluntari. De la DC News, societate deținută de Bogdan Chirieac, și de la Realitatea Sportivă (după cum și Paginademedia.ro a scris aici). Le-a refuzat pe amândouă, fiindcă doreau să schimbe structura serviciilor de programe și redacția. Doar primăria lui Pandele a acceptat condițiile impuse.

Radu Călin, asociat majoritar de la CSR, în ședința CNA:

„Din cauza contextului economic nu mai putem deține societatea care emite. Am avut mai mulți solicitanți, dar am avut un acord cu Publivol S.A. cu condiția să nu schimbe structura serviciilor de programe.

Am mai avut două cereri de preluare a acționariatului. Una de la DC News. Probabil că îl transformă într-un post cu caracter politic. Și încă o tentativă de cerere de ofertă de la Realitatea Sportivă.

Singurii care s-au dovedit serioși și au acceptat condițiile impuse, să nu schimbe echipa redacțională și grila de program, să rămână cu tematică sportivă, vă place, nu vă place, poate nici mie nu-mi place, dar vreau să rămână acest post de radio, e unic. Dacă votați împotrivă, votați înmormântarea acestui post de radio. Vă rog să vă asumați acest vot!

Consiliul a votat și a aprobat, în cele din urmă, schimbarea acționariatului cu șase voturi pentru și două împotrivă. Cele două împotrivă au fost Dorina Rusu și Cristina Pocora. Cele două și-au justificat votul în cadrul ședinței:

Cristina Pocora: „Am fost rezervată de fiecare dată și am aceste rezerve care țin de priorități. M-aș simți mai liniștită dacă ați avea în asociere chiar și Consiliul Judențean, chiar și Primăria Capitalei. Mi se pare o presiune prea mare pentru bugetul orașului Voluntari.

Am avut tot felul de posturi care se dezvoltă personal, ori pe online, ori pe emisie și deja merg la nivelul următor. Eu am o rezervă aici.”

Dorina Rusu: „Încă de când am văzut această tranzacție în presă am spus că o să votez împotrivă. Nu mi se pare că este ok și normal, nu mi se pare că astea ar trebui să fie prioritățile. Nu mi se pare că un oraș ca Voluntari ar trebui să cheltuie banii pe o televiziune și pe un post de radio de sport. Mi se pare că fondurile ale trebuie folosite altfel.”

Prin urmare, Primăria Voluntari deține două licențe: una de radio pentru Radio Sport Total FM și una de tv pentru Metropola TV, televiziune regională.

Sport Total FM își păstrează aceeași grilă

Narcis Drejan, redactorul-șef al Sport Total FM, a explicat în cadrul ședinței că postul își va păstra aceeași grilă. Va oferi, evident, și informații despre meciurile pe care le vor disputa echipele sportive din Voluntari.

De asemenea, Robert Gherghe, președința consiliu de administrație Publivol, a explicat obiectivele pe termen scurt. Din ianuarie vor veni alți șase jurnaliști în redacție, vor fi mai multe emisiuni informative și mai puțină muzică. Se va îmbunătăți și partea tehnică.

Narcis Drejan, în ședința CNA:

„Am rămas la Sport Total FM pentru că e singurul loc din presa românească unde nu mi s-a spus vreodată ce trebuie să spun pe post. Trebuie să fim același post de radio echilibrat, trebuie să ne gândim și la ce se întâmplă în Voluntari.

Sunt peste 2,000 de copii care fac sport și să ne gândim la o emisiune acestor evenimente sportive din Voluntari. Vrem să obținem cât mai multe licențe la nivel național. Cei de la Voluntari ne-au promis acest lucru, în care evident își doresc să continuăm împreună.”

Robert Gherghe, în ședina CNA:

Dorim să preluăm societatea, să păstrăm întreaga structură, să nu schimbăm specificul acestei stații de radio. Vrem să aducem mai mulți oameni în redacție pentru că este un radio foarte ascultat în București.

Acest trust de media pe care îl creem pas cu pas, îl facem pentru a promova lucrurile bune care se întâmplă la nivel regional, în Voluntari. După cum bine știți orașul Voluntari a fost declarat oraș al credinței și sportului. Investim foarte mult în infrastructură, iar noi dorim să facem cunoscut tot ce e sport la nivel local.

Din ianuarie vom aduce încă șase jurnaliști la Sport Total FM. Vom avea mai multă informație și mai puțină muzică. Să nu credeți că va deveni un instrument de promovare.”

O istorie complicată

SportTotal FM a fost lansat în 2007 de Nicolae Bara om de afaceri – deținea platforma Frigotehnica (pe atunci și membru PDL).

În 2011, Robert Turcescu preia conducerea postului încearcă să îl relanseze. Va renunța câteva luni mai târziu.

Ulterior, postul ajunge de la Nicolae Bara de Centrul pentru Servicii de Radiocomunicații - CSR.  

CITEȘTE ȘI: EXCLUSIV. După Metropola TV, primăria lui Pandele își face și un radio. Cumpără un post de pe piață

CITEȘTE ȘI: S-A SEMNAT! Primăria lui Pandele a semnat azi preluarea postului Sport Total

Autor: Daniel Samoilă daniel.samoilapaginademedia.ro

Comentarii

  • Carcotasilor...ati ascultat vreun minut sptfm? Stiti macar pe ce frecventa emite? Ascultati aceleasi tonomate muzicale zilnic. Imi pare rau de Pahontu. Stie el de ce a plecat (sau "a fost plecat")
  • Este saptamana mare la antena 4 finale chefi , x factor, te cunosc de undeva , iumor de ieri pana duminica

    Dar tot sub pro tv , vai vai vai , doar chefii lider cu diferenta mare , factoratii locul 2 si cunoscutii locul 2 comercial
  • Este saptamana mare la antena 4 finale chefi , x factor, te cunosc de undeva , iumor de ieri pana duminica

Trimite un comentariu