Skip to main content

COMUNICAT. La Gaming Marathon, sute de mii de gameri vor afla cum pot urma o carieră în industria dezvoltatoare de jocuri video locală

 
COMUNICAT. La Gaming Marathon, sute de mii de gameri vor afla cum pot urma o carieră în industria dezvoltatoare de jocuri video locală

COMUNICAT. În cadrul ediţiei de iarnă a Gaming Marathon, specialişti din industria locală dezvoltatoare de jocuri video vor vorbi cu streamerii invitaţi şi publicurile lor despre oportunităţile pe care le oferă acest sector şi cum tinerii pasionaţi de jocuri video pot transforma această pasiune într-o carieră. Gaming Marathon este susţinut de Amber, cel mai mare studio dezvoltator de jocuri video independent din România, şi are loc duminică, 13 decembrie, începând cu ora 10:00, pe www.gaming-marathon.ro.

Publicitate

Tinerii interesaţi să urmeze o carieră de programator sau artist, printre multe alte specializări, vor afla cum se pot pregăti încă din liceu pentru a ajunge să dezvolte jocuri video, fie pe cont propriu, fie în cadrul unui studio de gaming.

Nota Paginademedia.ro: În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament plătit.

“Industria dezvoltatoare de jocuri video din România este într-o continuă creştere, dar în următorii ani aceasta riscă să intre într-o perioadă de stagnare în ceea ce priveşte recrutarea de talent nou. La Gaming Marathon, noi, specialiştii din Amber, ne dorim să creştem vizibilitatea acestei industrii în România şi să insuflăm tinerilor pasiunea pentru dezvoltarea de jocuri video, orele petrecute în faţa PC-ului sau consolei putând fi extrem de folositoare în viitor când vor creea propriile lor jocuri pe care milioane de oameni din întreaga lume le-ar putea experimenta”, a precizat Mihai Pohonţu, CEO al Amber.

Unii din cei mai populari creatori de conţinut de gaming din România vor participa la Gaming Marathon powered by Amber. Lectură de la A la Z (1, 5 milioane de subscribers pe Youtube) Mădălin (600 de mii de subscribers pe Youtube) sau Gannicus (937 de mii de urmăritori) îşi vor antrena comunităţile în competiţii şi turnee de Counter-Strike: Global Offensive, Fortnite, Minecraft sau Brawl Stars.

Line-up-ul Gaming Marathon va fi completat de Racing League Romania, Tedereu, Reddysh, Theo Zeciu, Bercea, meitii, MoonGaming, Adriivonb, S1KE, AlexaTV, Highman, Theo, Andu, Ovvy, Bobospider, itsgossiplol, AmyClaire, Werty, Alddy, Zoozix, Bogdahoh, Tak3 My Fury şi mulţi alţii.

Noutăţi globale, în premieră în România la Gaming Marathon

League of Legends: Wild Rift, varianta mobile a celebrului joc League of Legends, care se lansează astăzi în Europa, va fi prezent la Gaming Marathon cu un turneu 5 vs. 5 organizat de Samsung, în care se vor confrunta echipele conduse de Antonia Nuckle şi IceManLucky.

Totodată, Philips prezintă, în premieră în România, noua sa gamă de monitoare de gaming iar Hama aduce în faţa gamerilor noile produse din gama uRage.

Industria de game development, în creştere în România

În 2019, cifra de afaceri înregistrată de cele 100 de studiouri ce activează local a depăşit 200 milioane de dolari, conform studiului anual al RGDA (Asociaţia Dezvoltatorilor de Jocuri Video din România). Suma reprezintă o creştere de 14,65% faţă de anul 2018. 59% dintre studiourile româneşti se află în Bucureşti, 17% în Cluj-Napoca, 7% în Iaşi, 5% în Timişoara şi 3% în Braşov, restul desfăşurându-şi activitatea în oraşele mici ale ţării.

În industria în care activează peste 6000 de specialişti, 74.2% dintre studiouri sunt dezvoltatoare de jocuri video (originale sau IP-uri licenţiate), în timp ce 12.1% furnizează servicii de quality assurance, localizare şi outsourcing creativ. 10.3% din studiouri activează şi ca publisheri pentru propriile jocuri iar 3.4% dintre studiouri creează soluţii pentru infrastuctura de jocuri.

Mai multe detalii despre Gaming Marathon connected by Amber, line-up-ul complet şi programul jocurilor se găsesc pe www.gaming-marathon.ro.

Ce este secţiunea COMUNICATE:

În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament lunar. Este deschisă atât companiilor, cât şi free-lancerilor care doresc să îşi promoveze serviciile pe care le oferă.

Detalii, la [email protected]

Autor: Comunicat publicitatepaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus