Skip to main content

Un jurnalist sportiv al Radioului Public, răpus de Covid-19. In memoriam emoţionant de la cel mai bun prieten

 
Un jurnalist sportiv al Radioului Public, răpus de Covid-19. In memoriam emoţionant de la cel mai bun prieten

S-a stins jurnalistul sportiv Răzvan Tomescu, de la Radio România Actualităţi. Acesta a fost răpus de Covid-19, după cum anunţă site-ul RRA.

Publicitate

El era internat la Spitalul Municipal din Bucureşti, după ce s-a infectat cu Coronavirus. Cel mai bun prieten al său, Adrian Fetecău (comentator sportiv şi fondator al grupului Voua), a transmis un mesaj emoţionant.

Răzvan Tomescu era singurul ziarist de Radio din România care a relatat de la opt ediţii ale jocurilor olimpice de iarnă sau de vară. Pe lângă activitatea sa jurnalistică, a jucat polo de performanţă în Liga 1.

Adrian Fetecău, cel mai bun prieten al său, a scris un „in memoriam” emoţionant.

Ce a spus, în continuare:

„Stiu ca par cuvinte de convenienţă, dar, credeti-ma, mi-e tare greu sa scriu, la trecut, despre cel mai bun prieten de-al meu din Redactia Sport-Radio România Actualităţi! Răzvan Tomescu a fost, in mod sigur, unul dintre cei mai buni oameni ai acestei redacţii, după '90. Profesionist in tot ceea ce a trudit pentru Radio România!

Ne stim din primavara lui '92, cand am ajuns colegi in urma unui examen dur, intins pe durata a trei zile... Am avut şansa să mergem împreună la şase ediţii ale Jocurilor Olimpice de vară si sa incercam, cot la cot, sa nu ne dezamăgim ascultătorii doritori să afle veşti proaspete, de la faţa locului, despre performeri noştri. La Sydney 2000 am stat o lună împreună intr-o camera din Satul Jurnaliştilor. Va dati seama câte amintiri am strâns împreună...

As putea evoca multe dintre ele, unele chiar haioase, care l-ar face, poate, si pe el sa zâmbească, acolo unde este acum, dar acum simt clar ca nu prea mai am putere sa ma gandesc acum la momentele noastre frumoase...Nu as putea adauga decât două lucruri...

În urma cu o saptamana, cand am aflat ca a fost internat, i-am dat un mesaj de urări de însănătoşire grabnică. Mi-a răspuns repede, optimist! In urma cu trei zile, marţi seară, din redacţie, i-am scris din nou: „Ce faci, Razvanele? Sper ca esti bine!"

Mi-a răspuns, tarziu, după miezul noptii: Nu chiar. E loc de mult mai bine. Trag de mine sa depăşesc un moment prin care n-as fi crezut ca voi trece vreodata".

Cu cata emotie i-am recitit mesajul...In al doilea rând, as putea spune ca Răzvan Tomescu nu a deranjat, la modul real, pe cineva, in viata asta! Repet, nu sunt cuvinte gratuite, acum cand nu mai este! Stiu ca nimeni nu-mi va putea contrazice aceasta ultima afirmaţie...

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Boro Boro
    Dumnezeu sa-l odihneasca in pace! RRA a pierdut un mare jurnalist.
  • zf zf
    @Mos Dan, nu e chiar asa. De ceva vreme au inceput sa moara si din ce mai multi oameni sanatosi tun + destul de tineri. Asa ca masca at all times pt. ca mizeria asta de virus e o ruleta ruseasca, poti sa fii sanatos tun si sa mori, faptul ca ai sistemul imunitar ok si ca nu mai ai alte boli nu reprezinta niciun fel de garantie.
  • Radu Abramescu Radu Abramescu
    Dum bun!
  • Mos Dan Mos Dan
    Adevarul este ca pentru cei mai multi infectati, chiar se termina ca o simpla raceala. Conteaza sa ai un sistem imunitar puternic.
  • Adi Adi
    Poate află și Viorel Cataramă. Si Dan Bitman. Si Mugur Mihăescu Si toți.....care nu cred că există COVID sau zic că e o simplă răceală! Să spună asta familiei lui Razvan!
  • Maximilian Luca Maximilian Luca
    Am fost mulți ani de zile ascultător al Radio România, atât al posturilor centrale cât și al celor locale și am auzit frecvent numele lui Răzvan Tomescu.
    Îmi pare rău de domnia sa! Dumnezeu să îl odihnească!
  • zf zf
    Doamne, ce trist. :( Condoleante familiei si prietenilor.
  • qwerty qwerty
    Dumnezeu să-l odihnească !

Trimite un comentariu

sus