Skip to main content

Antivacciniştii, peste 150 de reclamaţii împotriva campaniei Guvernului. Ce i-a deranjat la spoturile ProVaccin

 
Antivacciniştii, peste 150 de reclamaţii împotriva campaniei Guvernului. Ce i-a deranjat la spoturile ProVaccin

Val de reclamaţii la CNA. Antivacciniştii au trimis peste 150 de petiţii la Consiliul Naţional al Audiovizualului, în care au reclamat campania ProVaccinare a Guvernului.

Publicitate

Este vorba despre clipurile de 30 de secunde în care apar coordonatorul campaniei, colonelul Valeriu Gheorghiţă, doctorul Mihai Craiu, Beatrice Mahler, managerul de la Marius Nasta şi Adrian Marinescu, medic la Matei Balş.

Forul a tranşat scurt problema: spotul Guvernului nu încalcă prevederile legale. Motivul?

„Nu este o reclamă comercială. Nu se poate supune legislaţiei pentru că promovează o acţiune de sănătate publică”, după cum a spus Radu Herjeu.

De altfel, chiar CNA a aprobat spoturile Guvernului.

Ce i-a nemulţumit pe oameni? Câteva dintre reclamaţii, pe scurt:

„Buna seara. Dvs CNA ştiţi că reclama la medicamentele care nu se eliberează decât cu prescripţie medicală este interzisă în România? Ce ce inchideti ochii la mizeria asta de instigare la vaccinare?”, scrie un petent.

„Subliniez că ceea ce reclam nu este faptul că guvernul promovează un produs prin spoturi publicitare, ci caracterul înşelător, manipulator, incomplet al informaţiilor transmise”, spune o altă reclamaţie.

„Spoturile realizate de Guvern în această campanie sunt transmise în mediul online, la posturi de radio şi televiziune, cu încălcarea prevederilor legale, motiv pentru care vă solicităm să analizaţi prezenta cerere şi să solicitaţi întreruperea imediată a transmisiilor spoturilor audio-video care sfideaza legea”, reclamă altcineva.


Citeşte şi: Şi eu mă vaccinez! Spoturile ProVaccinare, date (deocamdată) gratuit pe TV. Clipurile campaniei


Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • andipanda andipanda
    Multa lume necajita...
  • Corneliu Vaccin Tudor Corneliu Vaccin Tudor
    Chiar mă speriasem că le-a interzis CNA-ul şi acum trebuie să facă Aparatul de Propagandă şi Manipulare altele mai puţin jalnice. Din fericire, nu e cazul.
  • Ion Ion
    Daca spoturile alea erau reclame la medicamente ar fi trebui interzise pentru ca ce spun aia in video nu corespunde nici cu prospectul, nici cu declaratiile publice ale producatorul.
    Dar acum asta e, n-ai voie sa mai spui nimic, imediat te catalogheaza ca antivaccinist si sar USR(I) cu pietre.
  • B.A.M B.A.M
    Ar fii trebuit să judece pe fond problema pentru a vedea dacă clipurile sunt unele bune...
    Cei de la CNA s-au fofilat nejustificat folosindu-se de un tertip legislativ!
  • Andreas Andreas
    Pagina de media, nu am mai văzut de mult o sinteză lunară cu audiențele emisiunilor de divertisment din daytime. Ar fi drăguț să mai faceți din când în când :)
  • Ionut Ionut
    @syn unde scrie de deces?

    https://vaccinare-covid.gov.ro/wp-content/uploads/2020/12/Prospectul_Comirnaty.pdf
  • Șerban Șerban
    @syn Plimbă ursul cu aberațiile.
    Referitor la spoturi. Nu sunt un anti-vaccinist, dar reclamele alea sunt extrem de penibile, iar doctorii ăia arată extrem de dubios. Știu doctori mult mai prezentabili decât ăia, în care ai putea avea încredere să te îndemne să faci un vaccin. Ăștia zici că-i paramedicii de pe ambulanța neagră.
  • syn syn
    Informatiile nu sunt complete. Unul din cele 22 de efecte adverse ale vaccinului este decesul, si totusi nimeni nu pomeneste de asta. (puteti sa le gasiti pe toate 22 in prospect)

Trimite un comentariu

sus