Skip to main content

Netflix e pe val. Creşteri uriaşe, în ultimii ani. Are aproape 200 de milioane de abonaţi şi miliarde investite

 
Foto | Pexels
Foto | Pexels

Netflix e mai popular ca oricând! Cât de popular? Câţi abonaţi are? Ce bugete a investit în producţiile proprii?

Publicitate

Platforma de streaming şi-a luat un avânt uriaş în ultimii ani. Zeci de miliarde de dolari au fost investite în producţii, care au sute de milioane de abonaţi.

La Casa de Papel, Stranger Things, Riverdale, 13 Reasons Why, The Umbrella Academy, The Crown, Narcos, Black Mirror sunt doar câteva dintre serialele care au ajuns adevărate hituri, cu fani în lumea întreagă.

Publicăm câteva date care arată cum a crescut platforma în ultimii ani la cele două capitole importante: investiţii şi abonaţi.

O menţiune importantă: sursa datelor este site-ul infogram.com, care a adunat informaţii oficiale Netflix, dar şi date de pe site-uri ca Bloomberg, Variety, Statista şi BMO Capital Markets.

Netflix a mers doar în sus. De la an la an, cifrele au crescut substanţial.

  • Dacă la final de 2011 Netflix număra 21,5 milioane de abonaţi, la final de 2020 platforma a ajuns la aproape 200 de milioane de abonaţi plătitori din întreaga lume. Numărul de abonaţi a crescut constant în fiecare an, cu câteva zeci de milioane, arată datele.
  • De exemplu, în 2014 număra 50 de milioane, în 2017 a ajuns la 110, iar la final de 2019 se apropia de 170 de milioane de abonaţi.
  • Când vorbim despre bugetul pus la bătaie de Netflix, ne referim la sume de oridinul miliardelor de dolari.
  • Dacă în 2013 bugetul era de 2,4 miliarde de dolari, acesta ajuns, în 2020 la 17,3 miliarde de dolari. Previziunile pe 2021 arată că bugetul ar putea creşte la aproape 20 de miliarde de dolari.

Infograficul detaliat, AICI


Bugetul pentru producţii al Netflix la nivel mondial (2013-2021)

Cum a crescut numărul de abonaţi în ultimii ani

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus