Skip to main content

COMUNICAT. Statul a făcut mai mulţi bani din ţigări în 2020, în contextul celui mai scăzut nivel al contrabandei din ultimii 10 ani

 
Foto: Pexels
Foto: Pexels

COMUNICAT. Eforturile extinse de securizare a graniţelor, dublate şi de măsurile de siguranţă suplimentare generate de pandemia de Coronavirus, au dus la o scădere istorică a volumului pieţei negre a ţigaretelor din România în 2020, până la un nivel mediu de sub10% din piaţa totală. Valoarea de piaţă a ţigaretelor de contrabandă capturate de autorităţile române anul trecut se ridică la peste 64 de milioane de lei, conform datelor centralizate pe www.stopcontrabanda.ro.

Publicitate

Pe fondul micşorării pieţei negre a ţigaretelor, contribuţia British American Tobacco la bugetul de stat în anul 2020 a fost de circa 9,4 miliarde de lei, cu aproximativ 500 de milioane de lei mai mult decât în anul precedent.British American Tobacco este cel mai mare jucător din industria tutunului din România, cu o cotă de piaţă de peste 53%, iar contribuţia companiei la bugetul de stat este reprezentată de accize, TVA, taxe salariale şi alte taxe.

Nota Paginademedia.ro: În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament plătit.

„Ne bucurăm că eforturile autorităţilor de a controla graniţele ţăriişi locurile de vânzare a ţigaretelor de contrabandă dau roade. Un nivel redus al traficului ilicit înseamnă în primul rând mai mulţi bani la bugetul de stat, dar şi şansa unui mediu competitiv corect pentru companiile mici şi mari care îşi plătesc taxele şi respectă regulile.

Includerea contrabandei în Strategia Naţională de Apărare a Ţării creează premisa necesară pentrueficientizarea luptei cu fenomenul evaziunii fiscale şi traficul ilicit şivom continua dialogul cu autorităţile statului pentru găsirea celor mai bune metode pentru combaterea contrabandei cu ţigări.

Menţinerea unui nivel scăzut al contrabandei cu ţigări, precum şi un cadru fiscal predictibil reprezintă condiţii esenţiale pentru asigurarea a cel puţin aceluiaşi nivel al contribuţiilor la bugetul de stat, dar şi pentru stimularea investiţiilor”, a declarat Ileana Dumitru, Director Juridic şi Relaţii Publice în cadrul British American Tobacco.

Pe fondul restricţiilor de circulaţie şi al controalelor intensificate la graniţe şi în pieţe impuse de pandemie, autorităţile române au capturat în 2020 circa 111 milioane de ţigarete de contrabandă, astfel că piaţa neagră a ţigaretelor din România a coborât în 2020 sub nivelul de 10%,ceea ce înseamnă că 1 din 10 ţigarete consumate în România provine în prezent de pe piaţa neagră, faţă de 1 din 7 cu un an înainte.

Datele despre evoluţia capturilor de ţigarete de pe teritoriul României pot fi consultate în timp real pe platforma www.stopcontrabanda.ro, o iniţiativă British American Tobacco, care are scopul de a veni în sprijinul autorităţilor prin centralizarea capturilor din întreaga ţară, dar şi de a informa consumatorii cu privire la efectele contrabandei cu ţigări asupra societăţii.

Campania este desfăşurată în parteneriat cu Poliţia Română, Poliţia de Frontieră Română, Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) şi Direcţia Generală a Vămilor.

Campania „Stop contrabanda” a fost lansată în primăvara anului 2017 de către British American Tobacco pentru a crea un punct unic de informare cu privire la contrabanda cu ţigări.

DESPRE CONTRABANDA CU ŢIGĂRI ÎN ROMÂNIA

  • România are cel mai ridicat nivel al contrabandei cu ţigarete din Europa de Est.
  • România are 2.000 de km de graniţă cu ţări non-UE, în care preţul tutunului poate fi de până la 6 ori mai mic.
  • Traficul ilicit de ţigări prejudiciază anual statul român cuaproximativ 3 miliarde de lei
  • Fiecare container de ţigări ilegale înseamnă 1 milion de euro profit pentru reţelele de contrabandă. Date ale Interpol arată că traficul ilicit de ţigări este un catalizator pentru traficul de droguri, arme, persoane şi chiar activităţi teroriste

DESPRE BRITISH AMERICA TOBACCO

  • BAT este lider de piaţă în România cu o cotă de peste 53%.
  • BAT este al doilea cel mai mare contribuabil la bugetul de stat.
  • BAT are peste 2.500 de angajaţi şi creează alte 30.000 de locuri de muncă pe lanţul de distribuţie şi aprovizionare

Ce este secţiunea COMUNICATE:

În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament lunar. Este deschisă atât companiilor, cât şi free-lancerilor care doresc să îşi promoveze serviciile pe care le oferă.

Detalii, la [email protected]

Autor: Comunicat publicitatepaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus