Skip to main content

COMUNICAT. Cinci cele mai puternice branduri din industria modei

 
Foto | Unsplash.com
Foto | Unsplash.com

COMUNICAT. Industria modei este una dintre cele mai vechi din lume, dar şi dintre cele mai valoroase. Majoritatea brandurilor de lux despre care am auzit cu toţii au luat naştere în Italia, Franţa sau Marea Britanie. Prestigioasele case de modă realizează colecţii high fashion sau haute couture folosind ţesături de calitate şi atenţie la detalii, pentru care clienţii cu dare de mână sunt dispuşi să plătească sume colosale.

Publicitate

Nota Paginademedia.ro: În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament plătit.

Iată care sunt principalele 5 cele mai puternice branduri care domină lumea modei.

Gucci

Gucci este un brand italian de modă care a fost fondat în Toscana în anul 1921 şi care a devenit, rapid, cel mai căutat brand de haine din lume. Astăzi, imperiul Gucci este condus de Alessandro Michele, care a preluat gestionarea companiei din 2015.

Celebrităţi precum Brad Pitt, Blake Lively, Rihanna, Salma Hayek, dar şi alte nume sonore de pe covorul roşu aleg acest brand pentru apariţiile lor mondene.

Chiar dacă Gucci a trecut printr-o perioadă dificilă în anii 1980, atunci când nepotul fondatorului şi preşedintele companiei au fost ucişi de un asasin plătit, revenirea acestui brand a fost spectaculoasă. Astfel, Gucci are în prezent o valoare estimată la aproximativ 12.4 miliarde de dolari.

Chanel

Binecunoscuta casă de modă Chanel din Franţa este specializată în realizarea de obiecte vestimentare haute couture, însă sub semnătura acesteia sunt create şi parfumuri, produse cosmetice, bijuterii, curele şi alte accesorii.

Chanel a fost fondată la Paris sub denumirea de ”House of Chanel” de către celebra Coco Chanel.

Printre vedetele observate deseori purtând piesele brandului se numără şi Nicole Kidman, Kristen Stewart, Catherine Deneuve, Marilyn Monroe. Chanel valorează, în zilele noastre, aproximativ 7 miliarde de dolari.

Louis Vuitton

Louis Vuitton este una dintre cele mai apreciate case de modă franţuzeşti, care a fost fondată în anul 1854. Din 2006 şi până în 2012, Louis Vuitton a fost în topul celor mai valoroase branduri de haine şi accesorii din întreaga lume.

LV este una dintre mărcile intens promovate de către celebrităţi, inclusiv de cele care activează în industra rap şi hip-hop.

Astfel, ASAP Rock şi Kanye West, alături de Angelina Jolie, Sarah Jessica Parker sau Kim Kardashian sunt adevăraţi ambasadorii ai brandului.

Armani

Brandul italian care poartă numele lui Giorgio Armani a fost creat în anul 1975. De atunci şi până acum, Armani s-a bucurat de un succes imens; în prezent, brandul deţine o gamă extinsă de îmbrăcăminte, încălţăminte, accesorii şi parfumuri în peste 2.000 de magazine în întreaga lume.

Din portofoliul Armani se numără mai multe mărci, printre care Emporio Armani, Armani Exchange, Armani Kids, Armani Collezioni şi multe altele.

Valoarea faimoasului brand se ridică la aproximativ 31 de miliarde de dolari.

Chloé

Chloé este un alt brand francez deloc străin pasionaţilor de modă din întreaga lume. Casa de modă a luat naştere în 1952 sub iniţiativa celebrei designeriţe Gaby Aghion, care, mai apoi, şi-a unit forţele cu Jacques Lenoir.

În prezent, Chloé este deţinută de grupul de branduri de lux Richemont.

Creaţiile semnate See by Chloé sunt apreciate de către celebrităţi precum Madonna, Cameron Diaz, Katie Holmes sau Sienna Miller.

Ce este secţiunea COMUNICATE:

În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament lunar. Este deschisă atât companiilor, cât şi free-lancerilor care doresc să îşi promoveze serviciile pe care le oferă.

Detalii, la [email protected]

Autor: Comunicat publicitatepaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus