Skip to main content

COMUNICAT. 5 destinaţii turistice izolate de lume din România

 
Foto: Unplash.com
Foto: Unplash.com

COMUNICAT. Frumoasă-i ţara noastră, Grădina Carpaţilor după cum i-au spus bloggerii, eterna şi fascinanta Românie este o permanentă sursă de surprize plăcute şi locuri pitoreşti, departe de lumea dezlănţuită, care a ajuns să fie plină de turişti grăbiţi, maşini în coloană şi poluare cât cuprinde.

Publicitate

Dacă sunteţi în căutare de linişte şi inedit, vă prezentăm 5 destinaţii turistice izolate de lume din România, pe care să le descoperiţi în următoarele vacanţe şi concedii ori, de ce nu, într-un weekend special sau de sărbători, dacă vreţi să evadaţi din rutina oraşului.

Nota Paginademedia.ro: În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament plătit.

Greci, judeţul Tulcea

Pentru cei care consideră că Dobrogea înseamnă litoral, deci hotel, plajă şi clubbing, Greci este locul perfect ca să-şi schimbe perspectiva şi să cunoască frumuseţile extraordinare ale acestui colţ de ţară, unde se află cei mai vechi munţi de la noi, Munţii Măcin.

Veţi cunoaşte o zonă mai curând deluroasă, unde cel mai înalt punct este Vârful Ţuţuiatu de 467 de metri. Regiunea este perfectă pentru ciclism, drumeţii, bird watching sau pentru vizitarea de formaţiuni carstice, cetăţi antice, rezervaţii de floră şi faună ori crame cu soiuri nobile.

Gazdele sunt primitoare, puteţi să staţi la mici pensiuni, în gospodăriile ţăranilor sau la camping. Trebuie neapărat să încercaţi gastronomia locală, cu preparate de oaie şi miel, specialităţi de peşte, tocane grozave de legume şi, bineînţeles, vestitele plăcinte dobrogene.

Ponoarele, judeţul Mehedinţi

O altă destinaţie turistică izolată este Ponoarele, în Mehedinţi, unde, printre peşteri şi formaţiuni carstice deosebite, regăsiţi singurul pod natural din lume pe care se poate circula, denumit sugestiv ‘Podul lui Dumnezeu’.

Acest fenomen unic este rezultatul surpării unui plafon de peşteră. Tot aici puteţi să participaţi la Sărbătoarea Liliacului şi să colindaţi pe dealuri cu reliefuri fascinante, care vă vor face să vă simţiţi ca în Harry Potter sau în Stăpânul inelelor, după preferinţă.

Arieşeni, judeţul Alba

Considerat poarta de intrare în Munţii Apuseni, acest loc idilic din Alba este una dintre cele mai frumoase destinaţii turistice din ţară. Se ajunge mai greu aici, trebuie răbdare pe drumuri mai bune şi mai rele, ca pe la noi.

Aşa că asiguraţi-vă că maşina cu care plecaţi în aventură este echipată corespunzător, mai ales că are cauciucuri pentru trasee mai curând offroad. Dacă nu aveţi ce vă trebuie, găsiţi pe Acvila-romania.ro anvelopele potrivite pentru munte, în orice anotimp.

O vacanţă la Arieşeni înseamnă linişte, aer curat, slană, palincă, dar şi călărie, ciclism, drumeţii montane şi neapărat o vizită la Scărişoara, unde se află cel mai mare gheţar subteran din România.

Colibiţa, judeţul Bistriţa-Năsăud

Dacă vreţi să vă simţiţi ca-n Elveţia, mergeţi în micul sat de pe Valea Bistriţei, situat între Munţii Bârgău şi Munţii Călimani. Colibiţa e o aşezare cuibărită într-un buzunar de munte, înconjurată de păduri şi ferită de vânturile de pe creste.

Pasionaţii de sporturi montane găsesc aici locul perfect, departe de aglomeraţie şi cu trasee interesante, iar iubitorii de activităţi nautice pot să facă rafting, curse cu caiacul, iar pe timp de vară, chiar şi schi nautic.

De la Colibiţa ajungeţi uşor la Bistriţa, un oraş transilvănean care merită vizitat pe îndelete şi sunteţi la doar jumătate de oră de mers cu maşina până la Pasul Tihuţa, care leagă Ardealul de Ţinutul Dornelor moldoveneşti, printr-o trecătoare de vis.

Mălâncrav, judeţul Sibiu

Pentru o vacanţă ca-n poveşti merită să veniţi în inima Transilvaniei, la Mălâncrav, un sat liniştit şi pitoresc, cu căsuţe şi curţi săseşti, cu uliţe faine şi peisaje minunate, de un verde ireal, de parcă pădurile ar fi desenate în Photoshop.

Locul este cunoscut încă din anii 1300 sub numele nemţesc Malmkrog sau cel săsesc Malemkref. Găsiţi aici o frumoasă biserică fortificată şi un conac bine conservat, Apafi, dar mai ales un patrimoniu multietnic viu, care să vă încânte şi să-i înveţe pe cei mici obiceiuri şi meşteşuguri străvechi.

Gastronomia locală este un argument în plus pentru un drum spre acest tărâm de vis, pentru un ospăţ ardelenesc pe cinste, cu gulaş de-al locului, brânzeturi din Mărginime, suc de mere de Mălâncrav ori păstrăv de la Albota.

Oricare vă este alegerea dintre aceste destinaţii turistice izolate de lume din România, încercaţi să petreceţi aici măcar o săptămână de vacanţă, ca să apreciaţi în tihnă farmecul unei vieţi liniştite, departe de stresul cotidian. Asiguraţi-vă că sunteţi echipaţi cum trebuie pentru drum şi bucuraţi-vă pe deplin de frumuseţile locurilor!

Ce este secţiunea COMUNICATE:

În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament lunar. Este deschisă atât companiilor, cât şi free-lancerilor care doresc să îşi promoveze serviciile pe care le oferă.

Detalii, la [email protected]

Autor: Comunicat publicitatepaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus