Skip to main content

Moartea lui Maradona, subiectul unui documentar la Discovery. Se vede în weekend

 
Moartea lui Maradona, subiectul unui documentar la Discovery. Se vede în weekend
Foto: Discovery

Moartea lui Maradona face subiectul unui documentar la Discovery. Producția, care reconstituie moartea fostului mare fotbalist Diego Maradona, se vede duminică, 24 ianuarie, de la ora 23:00.

Maradona a decedat la vârsta de 60 de ani pe finalul lunii noiembrie 2020, după ce a suferit o insuficiență cardiacă. În cadrul documentarului sunt prezentate evenimentele fostului sportiv din afara terenului, cum ar fi dependența sa de droguri sau stilul său de viață dezordonat.

Publicitate

Copilăria sa, trăită în sărăcie, l-a dezavantajat, iar în ciuda talentului său de pe teren vizibil încă din perioada junioratului, Maradona a depins de tratamente care l-au ajutat să-și dezvolte fizicul. Tinerețea sa a fost presărată de intervenții medicale constante.

De-a lungul vieții sale faima pe care a căpătat-o la Napoli l-a făcut să arate semne de dependență de alcool și cocaină, precum și de medicamente.

O autopsie preliminară raportată îndelung în presa din Argentina a relevat un edem pulmonar cauzat de o insuficiență cardiacă, însă o viață întreagă petrecută sub presiune și dependență, precum și abuzul la care a fost supus corpul său au contribuit la decesul lui Maradona.

Jon Smith, primul „super-agent” al fotbalului, care l-a reprezentat pe Maradona; Fernando Signorini, fostul antrenor al lui Maradona; și Giuseppe Bruscolotti, fostul căpitan al lui Napoli și coechipier al lui Maradona, vor povesti cele mai importante evenimente din viața fostului mare fotbalist. 


CITEȘTE ȘI: GALERIE FOTO. Marile publicații despre moartea lui Diego Maradona: „AD10S” sau „L-am văzut pe Maradona”


Autor: Daniel Samoilă daniel.samoilapaginademedia.ro

Trimite un comentariu