Skip to main content

Lego lansează o aplicație pentru „cei mici”. Copiii pot fi regizori, scenariști și producători în același timp

 
Lego lansează o aplicație pentru „cei mici”. Copiii pot fi regizori, scenariști și producători în același timp

Grupul Lego, împreună cu Universal Music, lansează o aplicație pentru copii, în care aceștia pot fi în același timp regizori, scenariști și producători.

Noua aplicația se numește „LEGO VIDIYO” și se adresează copiilor cu vârste cuprinse între 7 și 10 ani. Ei pot folosi, în realizarea clipurilor, melodii ale artiștilor de la Universal Music.

Publicitate

Important: LEGO VIDIYO necesită acordul părinților pentru a fi utilizată, iar reponsabilii aplicației verifică conținutul urcat în feed.

De asemenea LEGO VIDIYO va dispune de elemente LEGO, minifigurine, muzică și mai multe opțiuni de editare, având un efect special, „BeatBits”. Aplicația va fi actualizată constant cu muzică nouă, mai spun reprezentanții Lego.

Primele produse LEGO VIDIYO vor fi disponibile în țări din întreaga lume începând cu 1 martie. Detalii despre aplicație, AICI

Cum funcționează aplicația? Iată pașii:

  • Utilizatorii pot alege una dintre melodiile disponibile în aplicație
  • Aceștia își pot crea trupa alegând dintr-o colecție dinamică de noi minifigurine, care pot fi personalizate și aduse la viață în diferite dimensiuni, folosind tehnologia AR din aplicația VIDIYO.
  • Pot alege efecte speciale, folosind ‘BeatBits’ și le pot scana. BeatBits sunt elemente LEGO pătrate 2x2, care, odată scanate, deblochează efecte digitale ce permit controlarea tuturor elementelor, de la videoclip la stiluri muzicale și efecte de scenă. Creatorii își recrează viziunea, folosind efecte strălucitoare alb-negru, ploi de confetti sau chiar vedere X-ray. De asemenea, pot adăuga efecte audio, precum DJ scratching, mouse voice sau solo de saxofon, dar și mișcări și gesturi specifice personajelor, de la breakdance la surf pe un rechin.
  • Pregătește terenul. De la parcuri la dormitoare sau grădini la modele construite din cărămizi, videoclipurile LEGO VIDYIO pot fi realizate oriunde. În doar trei secunde locația utilizatorilor este scanată și începe producția.
  • Optând pentru BeatBits-ul selectat în aplicație, copiii pot controla producerea propriului videoclip, folosind mișcări de dans și efecte audio/video într-un spectacol de 60 de secunde, care poate fi mai apoi tăiat în videoclipuri de 5, 10, 15, sau 20 de secunde, ce pot fi distribuite online.
  • Acestea pot fi urcate în feed-ul aplicației, însă numai după ce conținutul trece de moderare. Orice conținut cu informații personale, precum copii care apar în video, nu va fi aprobat pentru upload, dar poate fi stocat în aplicație, pentru a fi mai apoi vizualizat alături de prieteni sau membrii familiei.

Julia Goldin, Chief Marketing Officer în cadrul Grupului LEGO, despre noua aplicație:

„Vrem să alimentăm imaginația noii generații de creatori de conținuti, oferindu-le o nouă platformă unde copiii își pot exprima creativitatea.

Cercetările ne arată că peste trei sferturi (79%*) dintre părinți la nivel global își doresc ca cei mici să aibă mai multă încredere în abilitățile lor creative, așadar lansăm LEGO VIDIYO pentru a-i susține. Copiii sunt mereu în căutarea a noi moduri de a experimenta la nivel creativ, iar LEGO VIDIYO vine în ajutorul lor, pentru a le permite să dea frâu liber imaginației prin construcții LEGO și producerea de videoclipuri. Abia așteptăm să vedem ce idei vor pune în aplicare!”

 

Autor: Daniel Samoilă daniel.samoilapaginademedia.ro

Trimite un comentariu