Skip to main content

Realitatea Plus, somată de CNA pentru afirmațiile Ancăi Alexandrescu la adresa lui Radu Budeanu și pentru un promo

 
Realitatea Plus, somată de CNA pentru afirmațiile Ancăi Alexandrescu la adresa lui Radu Budeanu și pentru un promo
Captură Realitatea Plus

CNA. UPDATE: Două somații într-o zi. Realitatea Plus s-a mai ales cu o somație publică pentru afirmațiile lui Oreste Teodorescu în emisiunea „Jocuri de Putere” din 15 decembrie. Teodorescu l-a atacat pe președintele CCR Valer Dorneanu desspre care a zis că a fost un „fost procuror comunist”.

Publicitate

Somația a propus-o Monica Gubernat și a fost votată în unanimitate.

Iată ce a spus Oreste Teodorescu în emisiune, via documentelor CNA:

„Și, totuși, domnul Valer Dorneanu este o fantomă care ne bântuie de 30 de ani... este o fantomă și a fostului Partid Comunist și a fostei Securități. Domnia-sa a fost tânăr procuror comunist și lucra împreună cu agenții de securitate pentru a trimite în ospicii de boli mentale pe toți cei care se opuneau regimului.

Cât timp mai suportă sistemul imunitar al statului român... stat european, membru NATO... această armată de strigoi bolșevici care nu fac altceva decât să menționă România într-o zonă gri, într-o zonă nefrecventabilă și care, mai mult decât atât, au fost câteva decizii ale Curții Constituționale și ale Avocatului Poporului care ar fi putut să ne scoată total de pe traiectoria lumii civilizate în care ne aflăm. Să nu uităm, totuși, cam ce fel de regim a fost cel al domnului Dragnea și a camarilei sale.

Dacă legea ar fi trecut, primul lovit la pușculiță ar fi fost chiar președintele CCR, comunistoidul Valer Dorneanu, fost procuror ceaușist, cel care a invalidat punctul 8 de la Timișoara... ”

Știrea inițială:

Săptămâna și sancțiunea pentru Realitatea Plus. Postul deținut de Maricel Păcuraru a încasat prima amendă pe 2021 săptămâna trecută, iar acum s-a ales cu o somație publică.

De ce a primit somația Realitatea Plus?

Pentru emisiunile „Culisele statului paralel” din 8,9 și 10 decembrie 2020, care sunt moderate de Anca Alexandrescu, fosta consilieră a lui Liviu Dragnea. Ea a lansat mai multe acuzații la adresa lui Radu Budeanu, patronul Gândul și fostul acționar la Romprest.

De altfel, subiectele edițiilor emisiunilor moderate de Alexandrescu au fost despre compania Romprest și cum este lăsat gunoiul pe jos în Sectorul 1 din București. Nu subiectul abordat a fost problema, ci acuzațiile moderatorei la adresa lui Budeanu. Plus un promo în care se vorbește despre „Gașca de la Monaco”: Dragoş Dobrescu, Radu Budeanu, Andrei Dracea şi Marian Măgureanu.

Iată ce s-a spus în promo-ul difuzat în emisiunea din 8 decembrie, via documentelor CNA:

”Mafia gunoaielor sufocă Bucureştiul. Au tranzacţionat pe nimic drepturile litigioase, au controlat piaţa retrocedărilor, au şantajat, au turnat, au corupt politicieni, acum îngroapă Capitala în gunoaie. Gaşca de la Monaco: Dragoş Dobrescu, Radu Budeanu, Andrei Dracea şi Marian Măgureanu sunt oamenii din spatele companiei care se joacă astăzi cu sănătatea locuitorilor din centrul Capitalei, oamenii statului paralel Un contract păgubos semnat de primarul Chiliman pentru un sfert de secol.

Tarife uriaşe in afara contractului, sedii de lux, maşini scumpe, patronii se lăfăie, în timp ce angajaţii tremură în stradă. În doar 7 ani au semnat 260 de contracte cu instituţii publice în valoare de peste 640 de milioane de lei.

Camora de Bucureşti îşi întinde tentaculele şi în ţară: Bacău, Vâlcea, Aeroportul Otopeni, Buzău, Neamţ şi alte oraşe. Sunt peste tot şi folosesc aceeaşi strategie la indigo cu mafia napoletană. Când vor să mărească preţurile lasă oraşul îngropat în gunoaie. Se strânge laţul, vine ziua socotelilor. Aflaţi amănunte incendiare doar la Culisele Statului Paralel, de la ora 18:00.”

Iată și acuzațiile Ancăi Alexandrescu în emisiunea din 10 decembrie, via documentelor CNA:

”Noi am mai vorbit aicea, Laurenţiu, despre asta şi nu întâmplător am spus că am preluat acea expresie cu „mafia gunoaielor" de la doamna Clotilde Armând, dar cei care au stat în spatele companiei şi care acum spun că nu mai sunt acţionari, da, nu mai sunt acţionari pe hârtie, dar până de curând au fost.

Despre ei am vorbit aicea, au fost nişte referiri la domniile sale, şi Cristian Rizea, am avut nişte investigaţii. Cel mai recent exemplu a fost la Mangalia în campania electorală cu candidatura domnului Mohamad Murad şi a primarului în funcţie, când primarul în funcţie a fost filat, o să vedeţi imediat şi despre acest lucru, o să vorbim.

Adică, sunt nişte lucruri, oamenii ăştia au fost implicaţi la un moment dat şi am certitudinea când spun că la Mangalia sunt în spate, administratorul Orlando Valachesi domnul Radu Budeanu la acea acțiune de filaj, o să vedem imediat despre ce e vorba.

Acuma vă întrebaţi sigur ce legătură are ce a spus domnul primar de la Mangalia cu domnul Budeanu şi cu domnul Valache. Păi haideţi să vă explic: când s-a întâmplat acel moment, cine a anunţat această acţiune de filaj?!

Ziarul Gândul, explicând toată povestea de filaj a primarului în funcţie şi spunând că, în mod eronat cel care a fost surprins făcând filajul s-a declarat a fi angajat al ziarului Gândul. Ei, eu vă spun că noi avem informaţia sigură că aşa era. Era angajat al ziarului Gândul. Să nu vă amintesc faptul că există o legătură cu mafia imobiliară?! Ieri am vorbit aici despre acest lucru.

Da, domnul Radu Budeanu, aduceţi-vă aminte, cu domnul Dragoş Săvulescu și el cu terenurile pe la mare, în Bucureşti, am vorbit şi ieri şi acum două zile despre parcul Verdi. Și domnul Săvulescu şi domnul Budeanu sunt în această poveste. Deci aşa pare, că nu au legătură lucrurile, dar lucrurile au, sunt foarte bine legate.”

În urma discuțiilor din ședință, la care au luat parte avocații lui Budeanu, Anca Alexandrescu sau producătorii emisiunii, Radu Herjeu a propus somație publică, care a trecut și a fost votată de șapte membri CNA. Împotrivă au fost Dorina Rusu și Răsvan Popescu.

Radu Herjeu, în ședința CNA:

„Niciun jurnalist nu are dreptul să spună despre cineva că a făcut o infracțiune până când un judecător nu a stabilit acest lucru. Așa funcționează democrația și e bine că funcționează așa. Asta am încercat să vă spun. Restul, războiul cu Radu Budeanu mă lasă rece, sincer să fiu. Mie mi-e teamă că și pe oamenii de acasă îi lasă rece. Pentru că nu se înțelege nimic.

Ce treabă are Monaco cu Walter, deci sunt amestacate toate lucrurile de acolo. Dintr-o emisiune din care oamenii ar fi vrut să înțeleagă de ce în sectorul 1 nu se ridică gunoiul, noi am aflat cum unii mănâncă caviar la Monaco. Eu încercam să vă spun că preambulul emisiunii este complet greșit.” 

CITEȘTE ȘI: "O zdreanță, o gioarsă..." Prima sancțiune pe 2021! Realitatea Plus, amendată de CNA pentru afirmațiile lui Aurelian Bădulescu

 

Autor: Daniel Samoilă daniel.samoilapaginademedia.ro

Comentarii

  • nu inteleg unde e gresit oreste? daca valer dorneau era procuror si membru pcr inainte de 1989, cu ce e gresit daca il numesti fost procuror comunist?

Trimite un comentariu