Skip to main content

Realitatea Plus, somată de CNA pentru afirmaţiile Ancăi Alexandrescu la adresa lui Radu Budeanu şi pentru un promo

 
Captură Realitatea Plus
Captură Realitatea Plus

CNA. UPDATE: Două somaţii într-o zi. Realitatea Plus s-a mai ales cu o somaţie publică pentru afirmaţiile lui Oreste Teodorescu în emisiunea „Jocuri de Putere” din 15 decembrie. Teodorescu l-a atacat pe preşedintele CCR Valer Dorneanu desspre care a zis că a fost un „fost procuror comunist”.

Publicitate

Somaţia a propus-o Monica Gubernat şi a fost votată în unanimitate.

Iată ce a spus Oreste Teodorescu în emisiune, via documentelor CNA:

„Şi, totuşi, domnul Valer Dorneanu este o fantomă care ne bântuie de 30 de ani... este o fantomă şi a fostului Partid Comunist şi a fostei Securităţi. Domnia-sa a fost tânăr procuror comunist şi lucra împreună cu agenţii de securitate pentru a trimite în ospicii de boli mentale pe toţi cei care se opuneau regimului.

Cât timp mai suportă sistemul imunitar al statului român... stat european, membru NATO... această armată de strigoi bolşevici care nu fac altceva decât să menţionă România într-o zonă gri, într-o zonă nefrecventabilă şi care, mai mult decât atât, au fost câteva decizii ale Curţii Constituţionale şi ale Avocatului Poporului care ar fi putut să ne scoată total de pe traiectoria lumii civilizate în care ne aflăm. Să nu uităm, totuşi, cam ce fel de regim a fost cel al domnului Dragnea şi a camarilei sale.

Dacă legea ar fi trecut, primul lovit la puşculiţă ar fi fost chiar preşedintele CCR, comunistoidul Valer Dorneanu, fost procuror ceauşist, cel care a invalidat punctul 8 de la Timişoara... ”

Ştirea iniţială:

Săptămâna şi sancţiunea pentru Realitatea Plus. Postul deţinut de Maricel Păcuraru a încasat prima amendă pe 2021 săptămâna trecută, iar acum s-a ales cu o somaţie publică.

De ce a primit somaţia Realitatea Plus?

Pentru emisiunile „Culisele statului paralel” din 8,9 şi 10 decembrie 2020, care sunt moderate de Anca Alexandrescu, fosta consilieră a lui Liviu Dragnea. Ea a lansat mai multe acuzaţii la adresa lui Radu Budeanu, patronul Gândul şi fostul acţionar la Romprest.

De altfel, subiectele ediţiilor emisiunilor moderate de Alexandrescu au fost despre compania Romprest şi cum este lăsat gunoiul pe jos în Sectorul 1 din Bucureşti. Nu subiectul abordat a fost problema, ci acuzaţiile moderatorei la adresa lui Budeanu. Plus un promo în care se vorbeşte despre „Gaşca de la Monaco”: Dragoş Dobrescu, Radu Budeanu, Andrei Dracea şi Marian Măgureanu.

Iată ce s-a spus în promo-ul difuzat în emisiunea din 8 decembrie, via documentelor CNA:

”Mafia gunoaielor sufocă Bucureştiul. Au tranzacţionat pe nimic drepturile litigioase, au controlat piaţa retrocedărilor, au şantajat, au turnat, au corupt politicieni, acum îngroapă Capitala în gunoaie. Gaşca de la Monaco: Dragoş Dobrescu, Radu Budeanu, Andrei Dracea şi Marian Măgureanu sunt oamenii din spatele companiei care se joacă astăzi cu sănătatea locuitorilor din centrul Capitalei, oamenii statului paralel Un contract păgubos semnat de primarul Chiliman pentru un sfert de secol.

Tarife uriaşe in afara contractului, sedii de lux, maşini scumpe, patronii se lăfăie, în timp ce angajaţii tremură în stradă. În doar 7 ani au semnat 260 de contracte cu instituţii publice în valoare de peste 640 de milioane de lei.

Camora de Bucureşti îşi întinde tentaculele şi în ţară: Bacău, Vâlcea, Aeroportul Otopeni, Buzău, Neamţ şi alte oraşe. Sunt peste tot şi folosesc aceeaşi strategie la indigo cu mafia napoletană. Când vor să mărească preţurile lasă oraşul îngropat în gunoaie. Se strânge laţul, vine ziua socotelilor. Aflaţi amănunte incendiare doar la Culisele Statului Paralel, de la ora 18:00.”

Iată şi acuzaţiile Ancăi Alexandrescu în emisiunea din 10 decembrie, via documentelor CNA:

”Noi am mai vorbit aicea, Laurenţiu, despre asta şi nu întâmplător am spus că am preluat acea expresie cu „mafia gunoaielor" de la doamna Clotilde Armând, dar cei care au stat în spatele companiei şi care acum spun că nu mai sunt acţionari, da, nu mai sunt acţionari pe hârtie, dar până de curând au fost.

Despre ei am vorbit aicea, au fost nişte referiri la domniile sale, şi Cristian Rizea, am avut nişte investigaţii. Cel mai recent exemplu a fost la Mangalia în campania electorală cu candidatura domnului Mohamad Murad şi a primarului în funcţie, când primarul în funcţie a fost filat, o să vedeţi imediat şi despre acest lucru, o să vorbim.

Adică, sunt nişte lucruri, oamenii ăştia au fost implicaţi la un moment dat şi am certitudinea când spun că la Mangalia sunt în spate, administratorul Orlando Valachesi domnul Radu Budeanu la acea acţiune de filaj, o să vedem imediat despre ce e vorba.

Acuma vă întrebaţi sigur ce legătură are ce a spus domnul primar de la Mangalia cu domnul Budeanu şi cu domnul Valache. Păi haideţi să vă explic: când s-a întâmplat acel moment, cine a anunţat această acţiune de filaj?!

Ziarul Gândul, explicând toată povestea de filaj a primarului în funcţie şi spunând că, în mod eronat cel care a fost surprins făcând filajul s-a declarat a fi angajat al ziarului Gândul. Ei, eu vă spun că noi avem informaţia sigură că aşa era. Era angajat al ziarului Gândul. Să nu vă amintesc faptul că există o legătură cu mafia imobiliară?! Ieri am vorbit aici despre acest lucru.

Da, domnul Radu Budeanu, aduceţi-vă aminte, cu domnul Dragoş Săvulescu şi el cu terenurile pe la mare, în Bucureşti, am vorbit şi ieri şi acum două zile despre parcul Verdi. Şi domnul Săvulescu şi domnul Budeanu sunt în această poveste. Deci aşa pare, că nu au legătură lucrurile, dar lucrurile au, sunt foarte bine legate.”

În urma discuţiilor din şedinţă, la care au luat parte avocaţii lui Budeanu, Anca Alexandrescu sau producătorii emisiunii, Radu Herjeu a propus somaţie publică, care a trecut şi a fost votată de şapte membri CNA. Împotrivă au fost Dorina Rusu şi Răsvan Popescu.

Radu Herjeu, în şedinţa CNA:

„Niciun jurnalist nu are dreptul să spună despre cineva că a făcut o infracţiune până când un judecător nu a stabilit acest lucru. Aşa funcţionează democraţia şi e bine că funcţionează aşa. Asta am încercat să vă spun. Restul, războiul cu Radu Budeanu mă lasă rece, sincer să fiu. Mie mi-e teamă că şi pe oamenii de acasă îi lasă rece. Pentru că nu se înţelege nimic.

Ce treabă are Monaco cu Walter, deci sunt amestacate toate lucrurile de acolo. Dintr-o emisiune din care oamenii ar fi vrut să înţeleagă de ce în sectorul 1 nu se ridică gunoiul, noi am aflat cum unii mănâncă caviar la Monaco. Eu încercam să vă spun că preambulul emisiunii este complet greşit.”

CITEŞTE ŞI: "O zdreanţă, o gioarsă..." Prima sancţiune pe 2021! Realitatea Plus, amendată de CNA pentru afirmaţiile lui Aurelian Bădulescu

Autor: Daniel Samoilă daniel.samoilapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • un privitor un privitor
    @hans - acum sunt toti niste domni care trudesc pentru binele tarii. Sta soarele in loc fara ei.
  • hans hans
    nu inteleg unde e gresit oreste? daca valer dorneau era procuror si membru pcr inainte de 1989, cu ce e gresit daca il numesti fost procuror comunist?

Trimite un comentariu

sus