Skip to main content

Sorin Alexandrescu, fost condamnat pentru şantaj, acţionar la Antene. Camelia Voiculescu i-a cedat un procent

 
Sorin Alexandrescu
Sorin Alexandrescu

CNA. Grupul Intact are un nou acţionar. Antena TV Group a notificat Consiliul Naţional al Audiovizualului în şedinţa de astăzi, 7 ianuarie, că va avea un nou acţionar. Este vorba de Sorin Alexandrescu, fost director general al Antena Group, condamnat la închisoare pentru şantaj în scandalul cu RCS-RDS, pedeapsă pe care a executat-o, fiind eliberat în 2019..

Publicitate

Fostul director general s-a întors în companie pe 18 septembrie 2019, după cum Paginademedia.ro a scris la vremea respectivă.

Alexandrescu va avea 1% acţiuni la Antena Group, companie în care cele mai multe acţiuni sunt deţinute de Camelia Voiculescu (are 44% din acţiuni). De altfel, procentul i-a fost cedat lui Sorin Alexandrescu de către Camelia Voiculescu.

Membrii CNA au votat în unanimitate schimbarea de la Antena Group.

Acţionariatul actual al Antena Group:

 • Camelia Voiculescu: 43,983287%
 • Corina Voiculescu: 40,229617%
 • Mihai Sabina: 3,100956%
 • Sorin Alexandrescu: 1,00151%
 • Grupul Industrial Voiculescu şi Compania (GRIVCO): 7,304073%
 • Fundaţia Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României: 3,916660%
 • Intact Media Advisors: 0,465256

CONTEXT.

Sorin Alexandrescu, directorul general al Antena Group, a fost condamnat în iunie 2017, la patru ani şi şase luni de închisoare cu executare, pentru şantajarea administratorului RCS, Ioan Bendei, în încercarea de a-l obliga să preia posturile Antena Group în reţeaua DTH, Digi.

Antena Group a primit atunci o amendă penală de 200.000 de lei, iar Camelia Voiculescu, preşedintele trustului de presă, a fost condamnată la închisoare cu suspendare.

Pe de altă parte, Dan Voiculescu a fost achitat de toate acuzaţiile. La fel şi Antena 3 şi Intact Publishing. (pe larg despre acest subiect AICI)

Fostul şef al Antena Group a fost eliberat condiţionat pentru că a avut o conduită exemplară în penitenciar şi pentru că a beneficiat de 138 de zile câştig în baza Legii recursului compensatoriu.

CITEŞTE ŞI: Sorin Alexandrescu a revenit în grupul Intact, după ce a fost eliberat din închisoare. Pe ce funcţie

CITEŞTE ŞI: ŞTIREA SERII. După 13 ani! Dan Capatos, mutat de pe Antena 1!

Autor: Daniel Samoilă daniel.samoilapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

 • Pai nu se da audiente ca se face antenuta de ras , de aia nu le avem postacilor
  Le da doar cand e antenuta lider , cum sunt cu sefii bucatari
 • media NU inseamna numai audiente care oricum sint aproximative si neconcludente Articolele despre ce se intimpla in interiorul media sint adevaratele stiri Faceti un colt special pentru maniacii de audiente
 • Dati audientele de aseara pe intervalul "Poftiti la circ" sau al filmului de pe Pro tv
 • In loc sa postati audiențele care le așteaptăm si acum(ma refer la avatar)puneți o suta de articole pe zi la care nu se uita nimeni

Trimite un comentariu

sus