Skip to main content

COMUNICAT. Top şapte sporturi bărbăteşti

 
Foto | Pixabay.com
Foto | Pixabay.com

COMUNICAT. În ultimii ani, termenul de „sport bărbătesc” a devenit unul generic, făcând referire la acele sporturi dure sau cu un grad ridicat de periculozitate. Nu putem vorbi despre un sport care să fie practicat strict numai de bărbaţi, pentru că, în ziua de azi, nu există ramură sportivă în care să nu performeze şi femei.

Publicitate

Nota Paginademedia.ro: În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament plătit.

Totuşi, anumite sporturi exercită o atracţie mai puternică pentru bărbaţi, iar, în cele ce urmează le vom face o scurtă trecere în revistă.

Sporturile de contact

Dintre sporturile de contact, boxul este cel mai cunoscut. Mai putem, însă, menţiona luptele libere, karate, judo, kickboxing sau MMA. Sunt sporturi în care combatanţii „se bat” în ring sau pe saltea, iar riscul de accidentare este unul mai sporit faţă de alte sporturi.

Din acest motiv, sportivii poartă echipamente speciale pentru protecţia proprie şi a adversarului, pe care le poţi găsi pe knock-out.ro, dacă ai nevoie în acest sens.

Fotbal

Denumit şi „sportul rege”, fotbalul este sportul care se bucură de cea mai mare popularitate în întreaga lume. Aproape că nu există bărbat care să nu fi bătut mingea în copilărie, iar mulţi o fac şi la maturitate, chiar dacă nu la nivel profesionist.

Ieşitul la fotbal este principala formă de mişcare preferată de bărbaţi, şi cei mai mulţi copii se orientează în această direcţie când e vorba să se apuce de un sport.

Este considerat sport bărbătesc pentru că duelurile pe gazon nu sunt deloc blânde, iar jucătorii riscă accidentări grave.

Cursele de maşini sau motociclete

Apreciate pentru spectaculozitatea lor, cursele auto-moto constituie o altă ramură sportivă în care predomină bărbaţii. Ceea ce îi atrage este riscul, adrenalina şi viteza dar şi pasiunea pentru bolizi şi cai putere.

Desfăşurate pe circuit, pe şosea sau off-road, aceste curse pun, de multe ori, în pericol viaţa piloţilor, orice greşeală putând fi fatală.

Surfing

Deşi, de la distanţă, pare o activitate recreaţională, surfingul este un sport dificil şi încărcat de riscuri. Nu este uşor să te lupţi cu valuri care depăşesc 10 metri în înălţime şi să reuşeşti să-ţi ţii echilibrul, în acest timp, pe o placă îngustă. Un surfer trebuie să fie şi un bun înotător, însă, această calitate nu îl poate ajuta prea mult, dacă prin zonă mai apar şi rechini.

Rugby

Încleştările de pe terenul de rugby sunt cele mai dure din toate sporturile cu mingea. Din acest motiv, un jucător de rugby trebuie să fie masiv, să aibă forţă şi o condiţie fizică foarte bună.

Calităţile fizice necesare sunt caracteristice bărbaţilor, de aceea, e foarte dificil să aduni suficiente femei pentru a forma o echipă de rugby.

În plus, antrenamentele, ca şi meciurile, sunt dure, iar acesta este un alt aspect pentru care femeile nu sunt foarte atrase de rugby.

Alpinism

Cu toate că iubitorii muntelui sunt, în egală, măsură femei şi bărbaţi, tentaţia de a cuceri vârfurile cele mai greu accesibile o resimt cel mai puternic bărbaţii.

Ascensiunile la altitudini mari prezintă o serie de pericole, atât din cauza terenului dificil, cât şi a aerului rarefiat şi a temperaturilor scăzute. Riscurilor unor accidente li se adaugă cele legate de hipotermie, degerături sau asfixiere din cauza lipsei de oxigen.

Mountain Bike

Este vorba despre latura extremă a ciclismului, care constă în urcarea şi coborârea cu bicicleta, pe trasee montane. Dacă la urcare, mountain bike-ul este mai mult solicitant decât periculos, la coborâre, riscul unui accident există la fiecare pedalat.

Coborârea se realizează pe trasee amenajate sau direct prin pădure şi, dacă înclinaţia pantei este mai mare creşte şi viteza bicicletei.

Orice rădăcină sau obstacol neobservat la timp poate cauza o accidentare gravă. Mai mult de atât, şi o frânare în plină coborâre este la fel de periculoasă, mai ales pe porţiunile stâncoase.

Dacă pasiunea este suficient de puternică, oricine poate practica un astfel de sport, la nivel de amator sau chiar profesionist.

Ce este secţiunea COMUNICATE:

În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament lunar. Este deschisă atât companiilor, cât şi free-lancerilor care doresc să îşi promoveze serviciile pe care le oferă.

Detalii, la [email protected]

Autor: Comunicat publicitatepaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus