Skip to main content

COMUNICAT. Top șapte sporturi bărbătești

 
COMUNICAT. Top șapte sporturi bărbătești
Foto | Pixabay.com

COMUNICAT. În ultimii ani, termenul de „sport bărbătesc” a devenit unul generic, făcând referire la acele sporturi dure sau cu un grad ridicat de periculozitate. Nu putem vorbi despre un sport care să fie practicat strict numai de bărbați, pentru că, în ziua de azi, nu există ramură sportivă în care să nu performeze și femei.

Nota Paginademedia.ro: În secțiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament plătit.

Publicitate

Totuși, anumite sporturi exercită o atracție mai puternică pentru bărbați, iar, în cele ce urmează le vom face o scurtă trecere în revistă.

Sporturile de contact

Dintre sporturile de contact, boxul este cel mai cunoscut. Mai putem, însă, menționa luptele libere, karate, judo, kickboxing sau MMA. Sunt sporturi în care combatanții „se bat” în ring sau pe saltea, iar riscul de accidentare este unul mai sporit față de alte sporturi.

Din acest motiv, sportivii poartă echipamente speciale pentru protecția proprie și a adversarului, pe care le poți găsi pe knock-out.ro, dacă ai nevoie în acest sens.

Fotbal

Denumit și „sportul rege”, fotbalul este sportul care se bucură de cea mai mare popularitate în întreaga lume. Aproape că nu există bărbat care să nu fi bătut mingea în copilărie, iar mulți o fac și la maturitate, chiar dacă nu la nivel profesionist.

Ieșitul la fotbal este principala formă de mișcare preferată de bărbați, și cei mai mulți copii se orientează în această direcție când e vorba să se apuce de un sport.

Este considerat sport bărbătesc pentru că duelurile pe gazon nu sunt deloc blânde, iar jucătorii riscă accidentări grave.

Cursele de mașini sau motociclete

Apreciate pentru spectaculozitatea lor, cursele auto-moto constituie o altă ramură sportivă în care predomină bărbații. Ceea ce îi atrage este riscul, adrenalina și viteza dar și pasiunea pentru bolizi și cai putere.

Desfășurate pe circuit, pe șosea sau off-road, aceste curse pun, de multe ori, în pericol viața piloților, orice greșeală putând fi fatală.

Surfing

Deși, de la distanță, pare o activitate recreațională, surfingul este un sport dificil și încărcat de riscuri. Nu este ușor să te lupți cu valuri care depășesc 10 metri în înălțime și să reușești să-ți ții echilibrul, în acest timp, pe o placă îngustă. Un surfer trebuie să fie și un bun înotător, însă, această calitate nu îl poate ajuta prea mult, dacă prin zonă mai apar și rechini.

Rugby

Încleștările de pe terenul de rugby sunt cele mai dure din toate sporturile cu mingea. Din acest motiv, un jucător de rugby trebuie să fie masiv, să aibă forță și o condiție fizică foarte bună.

Calitățile fizice necesare sunt caracteristice bărbaților, de aceea, e foarte dificil să aduni suficiente femei pentru a forma o echipă de rugby.

În plus, antrenamentele, ca și meciurile, sunt dure, iar acesta este un alt aspect pentru care femeile nu sunt foarte atrase de rugby.

Alpinism

Cu toate că iubitorii muntelui sunt, în egală, măsură femei și bărbați, tentația de a cuceri vârfurile cele mai greu accesibile o resimt cel mai puternic bărbații.

Ascensiunile la altitudini mari prezintă o serie de pericole, atât din cauza terenului dificil, cât și a aerului rarefiat și a temperaturilor scăzute. Riscurilor unor accidente li se adaugă cele legate de hipotermie, degerături sau asfixiere din cauza lipsei de oxigen.

Mountain Bike

Este vorba despre latura extremă a ciclismului, care constă în urcarea și coborârea cu bicicleta, pe trasee montane. Dacă la urcare, mountain bike-ul este mai mult solicitant decât periculos, la coborâre, riscul unui accident există la fiecare pedalat.

Coborârea se realizează pe trasee amenajate sau direct prin pădure și, dacă înclinația pantei este mai mare crește și viteza bicicletei.

Orice rădăcină sau obstacol neobservat la timp poate cauza o accidentare gravă. Mai mult de atât, și o frânare în plină coborâre este la fel de periculoasă, mai ales pe porțiunile stâncoase.

Dacă pasiunea este suficient de puternică, oricine poate practica un astfel de sport, la nivel de amator sau chiar profesionist.

Ce este secțiunea COMUNICATE:

În secțiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament lunar. Este deschisă atât companiilor, cât și free-lancerilor care doresc să își promoveze serviciile pe care le oferă.

Detalii, la [email protected]

Autor: Comunicat publicitatepaginademedia.ro

Trimite un comentariu