Skip to main content

WhatsApp pierde milioane de utilizatori. Noile politici de confidențialitate sunt de vină

 
WhatsApp pierde milioane de utilizatori. Noile politici de confidențialitate sunt de vină
Foto: Pexels

WhatsApp, platforma de mesagerie care aparține de Facebook, a pierdut milioane de utlizatori după ce a anunțat noile politici de confidențialitate, notează The Guardian. Câștigă, însă, teren platformele Signal și Telegram, rivalele WhatsApp.

În Marea Britanie, spre exemplu, WhatsApp a suferit pierderi drastice în ianuarie, ajungând de la a opta cea mai descărcat aplicație din UK până pe locul 23.

Publicitate

Ca o comparație, Signal a ajuns la 7,5 milioane de utilizatori la nivel global, iar Telegram la 25 de milioane. Creșterea vizibilă, spun cei de la The Guardian, vine în contextul în care Whatsapp intenționa să își schimbe politicile de confidențialte la începutul lunii februarie.

Context. Pe Whatsapp au circulat informațiile potrivit cărora administratorii aplicației puteau citi mesajele, iar acestea să fie transmise către Facebook. Lucrul acesta a nemulțumit foarte multe persoane, de aici producându-se exodul de pe WhatsApp despre care scrie The Guardian.

În acest context WhatsApp a decis să amâne schimbarea politicii de confidențialte pentru 15 mai, mai susține sursa menționată. 

Autor: Daniel Samoilă daniel.samoilapaginademedia.ro

Comentarii

  • Este o dezinformare despre ceea ce urma whatsapp sa faca. Nu era vorba de transmiterea conversatiilor tuturor utilizatorilor ci de acei utilizatori din cadrul unei companii care fac parte dintr-un grup pe whatsapp, descutii care urmau sa fie disponibile firmei prin intermediul facebook si care erau deja cunoscute de catre managerii firmei. De aici s-a rostogolit o intreaga propaganda pentru folosirea altor platforme de chat. Signal foloseste aceleasi metode de criptare a conversatiilor precum whatsapp iar Telegram deloc. Oricum "serviciile" au acces la tot ce misca in materie de comunicatii si iar celelate retele nu sunt cu nimic mai sigure sau au practici mai decente. Multi s-au lasat dusi de nas. Ce sa facem acum? Sa ne mutam toti pe Telegram detinut de rusi?

Trimite un comentariu