Skip to main content

COMUNICAT. Cinci cărți pentru copii care iți vor plăcea și ție ca adult

 
COMUNICAT. Cinci cărți pentru copii care iți vor plăcea și ție ca adult
Foto | Unsplash.com

COMUNICAT. Cel mai bun exemplu pentru un copil, pentru ca acesta să citească, este să își vadă părinții că citesc. Părinții citesc cel mai adesea povești de seară copiilor, sau cărțile preferate de ei, însă uneori se poate întâmpla ca acțiunea unei cărți să îi prindă total. 

Nota Paginademedia.ro: În secțiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament plătit.

Publicitate

Iată un top al celor mai bune cărți pentru copii care plac și adulților, mai ales că unele au beneficiat chiar și de ecranizare.

Seria Harry Potter

Cărțile din seria Harry Potter sunt cu siguranță îndrăgite de întreaga lume. De la o simplă poveste de domeniul fantasticului s-a ajuns la cărți vândute în milioane de exemplare.

O carte Harry Potter este un minunat cadou atât pentru copii, pentru grupa de vârstă 8-12 ani, dar și pentru adulți deopotrivă, deoarece acțiunea cărții este construită astfel încât să te transpună într-o adevărată lume a magiei.

Aventurile speciale, pline de adrenalină, îți vor spori curiozitatea cu fiecare pagină citită, așteptând mereu cu sufletul la gură finalul, printre nenumărate răsturnări de situație.

Matilda și cărțile lui Roald Dahl

Cărțile cu Matilda sau cele cu Charlie sunt doar câteva dintre operele scrise de Roald Dahl.

Scriitura prietenoasă, jucăușă și sinceră a autorului se poate recunoaște cu ușurință, iar cărțile sunt o adevărată desfătare indiferent de vârstă.

Cărțile lui Roald Dahl sunt ilustrate, iar acest lucru aduce un mare plus la nivel de citire, deoarece cărțile pot cu ușurință să atragă chiar și categorii mai mici de vârstă. Exemplele din viața reală și utilizarea copiilor ca personaje principale ajută copiii și adulții deopotrivă să se identifice în poveste.

Legendele Olimpului

Legendele Olimpului reprezintă o carte care prezintă imaginea completă a mitologiei grecești, de la începuturile ei și până la conlucrarea zeitate- pământean.

Alexandru Mitru a găsit cea mai eficientă modalitate de a pune în operă informațiile valoroase, structurate în două părți, din care să putem afla mai multe despre titanii de pe Muntele Olimp.

Cu siguranță cartea Legendele Olimpului este o lectură plăcută atât pentru copii, dar și pentru adulți, deoarece oferă acces la informații de cultură generală, ce pot fi utilizate în mai multe tipuri de activități.

Este important pentru un copil, din punct de vedere cognitiv, să citească și alte lucruri decât istorisiri din viața reală, iar partea fantasmagorică pe care o prezintă Legendele Olimpului contribuie la creșterea nivelului de creativitate al fiecărui cititor.

Cărțile marca Dr. Seuss

Cotoi cu Pălărioi, cotoi cu Pălărioi se întoarce, iată două dintre cele mai importante titluri ale cărților marcă Dr. Seuss.

Cărțile structurate în rime sunt ușor de citit, tematice chiar, deoarece ating anumite laturi ale dezvoltării și învățării care trebuie deprinse încă de la vârste fragede.

Personajul în sine este unul amuzant și cel puțin interesant, care captează interesul cititorului indiferent de vârsta sa. Grafica specială, ilustrațiile de calitate și subiectele abordate contribuie la plăcerea de a citi o carte de calitate, educativă, potrivită pentru orice vârstă.

Expresul Polar

O carte tematică, foarte iubită de către cititori este Expresul Polar. Ca și în cazul seriei Harry Potter și această carte beneficiază de ecranizare, ușor distinctă poate față de informațiile prezentate în carte.

Totuși, subiectul este același și anume călătoria inițiatică a unui copil la Polul Nord, care ajunge să creadă în Moș Crăciun tocmai prin prisma experienței trăite.

Cartea este ilustrată fabulos, transpunându-te în lumea ireală a magiei Crăciunului, în care aproape că simți mirosul de ciocolată caldă și de scorțișoară.

Subiectul este unul captivant, iar povestea în sine te ajută să te descoperi pe tine, copilul care încă mai crede în Moș Crăciun chiar și adult fiind. Expresul Polar este o poveste minunată despre a crede, despre încredere și despre imaginație, într-o carte care nu se va demoda niciodată.

Ce este secțiunea COMUNICATE:

În secțiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament lunar. Este deschisă atât companiilor, cât și free-lancerilor care doresc să își promoveze serviciile pe care le oferă.

Detalii, la [email protected]

Autor: Comunicat publicitatepaginademedia.ro

Trimite un comentariu