Skip to main content

COMUNICAT. Cinci cărţi pentru copii care iţi vor plăcea şi ţie ca adult

 
Foto | Unsplash.com
Foto | Unsplash.com

COMUNICAT. Cel mai bun exemplu pentru un copil, pentru ca acesta să citească, este să îşi vadă părinţii că citesc. Părinţii citesc cel mai adesea poveşti de seară copiilor, sau cărţile preferate de ei, însă uneori se poate întâmpla ca acţiunea unei cărţi să îi prindă total.

Nota Paginademedia.ro: În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament plătit.

Iată un top al celor mai bune cărţi pentru copii care plac şi adulţilor, mai ales că unele au beneficiat chiar şi de ecranizare.

Seria Harry Potter

Cărţile din seria Harry Potter sunt cu siguranţă îndrăgite de întreaga lume. De la o simplă poveste de domeniul fantasticului s-a ajuns la cărţi vândute în milioane de exemplare.

O carte Harry Potter este un minunat cadou atât pentru copii, pentru grupa de vârstă 8-12 ani, dar şi pentru adulţi deopotrivă, deoarece acţiunea cărţii este construită astfel încât să te transpună într-o adevărată lume a magiei.

Aventurile speciale, pline de adrenalină, îţi vor spori curiozitatea cu fiecare pagină citită, aşteptând mereu cu sufletul la gură finalul, printre nenumărate răsturnări de situaţie.

Matilda şi cărţile lui Roald Dahl

Cărţile cu Matilda sau cele cu Charlie sunt doar câteva dintre operele scrise de Roald Dahl.

Scriitura prietenoasă, jucăuşă şi sinceră a autorului se poate recunoaşte cu uşurinţă, iar cărţile sunt o adevărată desfătare indiferent de vârstă.

Cărţile lui Roald Dahl sunt ilustrate, iar acest lucru aduce un mare plus la nivel de citire, deoarece cărţile pot cu uşurinţă să atragă chiar şi categorii mai mici de vârstă. Exemplele din viaţa reală şi utilizarea copiilor ca personaje principale ajută copiii şi adulţii deopotrivă să se identifice în poveste.

Legendele Olimpului

Legendele Olimpului reprezintă o carte care prezintă imaginea completă a mitologiei greceşti, de la începuturile ei şi până la conlucrarea zeitate- pământean.

Alexandru Mitru a găsit cea mai eficientă modalitate de a pune în operă informaţiile valoroase, structurate în două părţi, din care să putem afla mai multe despre titanii de pe Muntele Olimp.

Cu siguranţă cartea Legendele Olimpului este o lectură plăcută atât pentru copii, dar şi pentru adulţi, deoarece oferă acces la informaţii de cultură generală, ce pot fi utilizate în mai multe tipuri de activităţi.

Este important pentru un copil, din punct de vedere cognitiv, să citească şi alte lucruri decât istorisiri din viaţa reală, iar partea fantasmagorică pe care o prezintă Legendele Olimpului contribuie la creşterea nivelului de creativitate al fiecărui cititor.

Cărţile marca Dr. Seuss

Cotoi cu Pălărioi, cotoi cu Pălărioi se întoarce, iată două dintre cele mai importante titluri ale cărţilor marcă Dr. Seuss.

Cărţile structurate în rime sunt uşor de citit, tematice chiar, deoarece ating anumite laturi ale dezvoltării şi învăţării care trebuie deprinse încă de la vârste fragede.

Personajul în sine este unul amuzant şi cel puţin interesant, care captează interesul cititorului indiferent de vârsta sa. Grafica specială, ilustraţiile de calitate şi subiectele abordate contribuie la plăcerea de a citi o carte de calitate, educativă, potrivită pentru orice vârstă.

Expresul Polar

O carte tematică, foarte iubită de către cititori este Expresul Polar. Ca şi în cazul seriei Harry Potter şi această carte beneficiază de ecranizare, uşor distinctă poate faţă de informaţiile prezentate în carte.

Totuşi, subiectul este acelaşi şi anume călătoria iniţiatică a unui copil la Polul Nord, care ajunge să creadă în Moş Crăciun tocmai prin prisma experienţei trăite.

Cartea este ilustrată fabulos, transpunându-te în lumea ireală a magiei Crăciunului, în care aproape că simţi mirosul de ciocolată caldă şi de scorţişoară.

Subiectul este unul captivant, iar povestea în sine te ajută să te descoperi pe tine, copilul care încă mai crede în Moş Crăciun chiar şi adult fiind. Expresul Polar este o poveste minunată despre a crede, despre încredere şi despre imaginaţie, într-o carte care nu se va demoda niciodată.

Ce este secţiunea COMUNICATE:

În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament lunar. Este deschisă atât companiilor, cât şi free-lancerilor care doresc să îşi promoveze serviciile pe care le oferă.

Detalii, la [email protected]

Autor: Comunicat publicitatepaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus