Skip to main content

COMUNICAT. Nouă cele mai căutate meserii în România

 
COMUNICAT. Nouă cele mai căutate meserii în România

COMUNICAT. Alegerea meseriei nu este o decizie foarte ușoară. Mulți dintre noi și-au făcut studiile și au urmat o carieră în domenii alese de părinți sau alese la întâmplare în funcție de inspirația de moment.

Publicitate

De la o anumită vârstă încolo, începi să înțelegeți cât de important este să muncești cu plăcere, într-un domeniu cu care ai afinitate, unde ești mulțumit de câștigurile obținute dar și de mediul de lucru.

Nota Paginademedia.ro: În secțiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament plătit.

Dacă ești la începutul carierei și vrei să îți alegi un domeniu în care să te dezvolți sau dacă ai o oarecare experiență în câmpul muncii dar simți că ți-ar prinde bine o reorientare, îți spunem în continuare care sunt cele mai căutate meserii în România, conform unui studiu publicat de Institutul Național de Statistică în octombrie 2020.

1. Programator: Poți obține foarte ușor o diplomă în acest domeniu urmând un curs de programare. În doar câteva luni poți începe să lucrezi ca începător, iar in câțiva ani deja poți deveni profesionist.

2. Sofer: Este o meserie pentru care trebuie să te pregătești cu multă răbdare. Vei petrece multe ore în mașină, transportând persoane sau marfă. Dacă alegi transportul de marfă vei avea mai mult succes dacă vei monta în interiorul mașinii cel puțin un raft auto pentru dube.

3. Contabil: O specializare cu ajutorul căreia vei găsi în permanență de muncă atât din postura de angajat cât și ca profesie liberală. Dacă îți plac cifrele atunci se poate ca aceasta să fie cea mai bună alegere pentru tine.

4. Sudor: Având această calificare vei putea activa în domenii industriale sau neindustriale realizând construcții sau confecții metalice. Este o meserie cu mare căutare și cu din ce în ce mai puține persoane calificate. Asta înseamnă mai multe oportunități din care să alegi atunci când vei dori să te angajezi.

5. Avocat: Oricine a avut nevoie cel puțin odată de serviciile unui avocat. Este cel mai bun argument pentru a alege această meserie. Vei avea nevoie să termini o facultate și să acumulezi experiență într-un cabinet de avocatură.

6. Traducator: Dacă îți plac limbile străine ai putea să începi să câștigi bani din asta. Vei avea nevoie de o diplomă de licență care să ateste specializarea ta, iar ulterior, să obții autorizația de traducător.

7. Electrician: Mulți dintre noi știu să ”umble la prize” dar, dacă îți dorești să câștigi bani din asta vei avea nevoie de un curs de specializare unde să obții o diplomă.

8. Marketing specialist: Pentru a activa în acest domeniu vei avea nevoie de o diplomă de licență în unul din următoarele domenii: vânzări, marketing sau publicitate. Vei putea lucra în orice industrie adaptând cunoștințele acumulate pe perioada studiilor dar se poate ca anumite joburi specifice să solicite acreditări suplimentare.

9. Mecanic auto / Vopsitor tinichigiu: Majoritatea angajatorilor vor cere experiență în domeniu dar, după obținerea unei diplome în domeniu, vei putea căuta și angajatori care oferă calificare la locul de muncă.

Pentru a alege o meserie în care să profesezi vei avea nevoie de timp atât pentru a te decide între diverse domenii dar și pentru a obține calificările necesare.

Pentru a te decide va fi nevoie să te cunoști foarte bine, să știi care sunt punctele tale forte și obiectivele pentru viitor. O perspectivă foarte tristă este să investești timp și bani pentru obținerea unei diplome într-un domeniu, doar pentru a realiza după câțiva ani că nu asta îți dorești.

Din fericire, alegerile pot fi făcute în cele mai variate domenii, iar dacă te-ai decis ce îți dorești să faci în continuare, nimic nu ar trebui să îți oprească visul. Cu pași mici și eforturi susținute vei ajunge acolo unde îți dorești.

Ce este secțiunea COMUNICATE:

În secțiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament lunar. Este deschisă atât companiilor, cât și free-lancerilor care doresc să își promoveze serviciile pe care le oferă.

Detalii, la [email protected]

Autor: Comunicat publicitatepaginademedia.ro

Trimite un comentariu