Skip to main content

COMUNICAT. Nouă cele mai căutate meserii în România

 
COMUNICAT. Nouă cele mai căutate meserii în România

COMUNICAT. Alegerea meseriei nu este o decizie foarte uşoară. Mulţi dintre noi şi-au făcut studiile şi au urmat o carieră în domenii alese de părinţi sau alese la întâmplare în funcţie de inspiraţia de moment.

Publicitate

De la o anumită vârstă încolo, începi să înţelegeţi cât de important este să munceşti cu plăcere, într-un domeniu cu care ai afinitate, unde eşti mulţumit de câştigurile obţinute dar şi de mediul de lucru.

Nota Paginademedia.ro: În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament plătit.

Dacă eşti la începutul carierei şi vrei să îţi alegi un domeniu în care să te dezvolţi sau dacă ai o oarecare experienţă în câmpul muncii dar simţi că ţi-ar prinde bine o reorientare, îţi spunem în continuare care sunt cele mai căutate meserii în România, conform unui studiu publicat de Institutul Naţional de Statistică în octombrie 2020.

1. Programator: Poţi obţine foarte uşor o diplomă în acest domeniu urmând un curs de programare. În doar câteva luni poţi începe să lucrezi ca începător, iar in câţiva ani deja poţi deveni profesionist.

2. Sofer: Este o meserie pentru care trebuie să te pregăteşti cu multă răbdare. Vei petrece multe ore în maşină, transportând persoane sau marfă. Dacă alegi transportul de marfă vei avea mai mult succes dacă vei monta în interiorul maşinii cel puţin un raft auto pentru dube.

3. Contabil: O specializare cu ajutorul căreia vei găsi în permanenţă de muncă atât din postura de angajat cât şi ca profesie liberală. Dacă îţi plac cifrele atunci se poate ca aceasta să fie cea mai bună alegere pentru tine.

4. Sudor: Având această calificare vei putea activa în domenii industriale sau neindustriale realizând construcţii sau confecţii metalice. Este o meserie cu mare căutare şi cu din ce în ce mai puţine persoane calificate. Asta înseamnă mai multe oportunităţi din care să alegi atunci când vei dori să te angajezi.

5. Avocat: Oricine a avut nevoie cel puţin odată de serviciile unui avocat. Este cel mai bun argument pentru a alege această meserie. Vei avea nevoie să termini o facultate şi să acumulezi experienţă într-un cabinet de avocatură.

6. Traducator: Dacă îţi plac limbile străine ai putea să începi să câştigi bani din asta. Vei avea nevoie de o diplomă de licenţă care să ateste specializarea ta, iar ulterior, să obţii autorizaţia de traducător.

7. Electrician: Mulţi dintre noi ştiu să ”umble la prize” dar, dacă îţi doreşti să câştigi bani din asta vei avea nevoie de un curs de specializare unde să obţii o diplomă.

8. Marketing specialist: Pentru a activa în acest domeniu vei avea nevoie de o diplomă de licenţă în unul din următoarele domenii: vânzări, marketing sau publicitate. Vei putea lucra în orice industrie adaptând cunoştinţele acumulate pe perioada studiilor dar se poate ca anumite joburi specifice să solicite acreditări suplimentare.

9. Mecanic auto / Vopsitor tinichigiu: Majoritatea angajatorilor vor cere experienţă în domeniu dar, după obţinerea unei diplome în domeniu, vei putea căuta şi angajatori care oferă calificare la locul de muncă.

Pentru a alege o meserie în care să profesezi vei avea nevoie de timp atât pentru a te decide între diverse domenii dar şi pentru a obţine calificările necesare.

Pentru a te decide va fi nevoie să te cunoşti foarte bine, să ştii care sunt punctele tale forte şi obiectivele pentru viitor. O perspectivă foarte tristă este să investeşti timp şi bani pentru obţinerea unei diplome într-un domeniu, doar pentru a realiza după câţiva ani că nu asta îţi doreşti.

Din fericire, alegerile pot fi făcute în cele mai variate domenii, iar dacă te-ai decis ce îţi doreşti să faci în continuare, nimic nu ar trebui să îţi oprească visul. Cu paşi mici şi eforturi susţinute vei ajunge acolo unde îţi doreşti.

Ce este secţiunea COMUNICATE:

În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament lunar. Este deschisă atât companiilor, cât şi free-lancerilor care doresc să îşi promoveze serviciile pe care le oferă.

Detalii, la [email protected]

Autor: Comunicat publicitatepaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus