Skip to main content

COMUNICAT. Cinci piese vestimentare din anii '50 la modă şi astăzi

 
Foto | Pexels
Foto | Pexels

COMUNICAT. Trendurile în modă nu aduc, întotdeauna, ceva nou, chiar dacă sunt într-o continuă schimbare. Moda presupune şi o imitare a generaţiilor trecute, care au avut un impact puternic asupra felulului în care arată o ţinută.

Nota Paginademedia.ro: În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament plătit.

De pildă, femeile din anii ‘50 se inspirau din outfiturile vedetelor celebre precum Marilyn Monroe. Vei fi încântată să afli că moda anilor 50 revine, simbolizând cea mai sofisticată şi feminină perioadă din istorie.

De aceea, poţi purta, în continuare, piese vestimentare care erau la modă în acea vreme şi le poţi reinventa, mai ales că sunt uşor de găsit în magazine. Iată care sunt piesele vestimentare din anii ‘50 care se poartă şi astăzi!

Rochia cu buline

Nu putem vorbi de moda anilor ‘50 fără să menţionăm rochia cu buline, la fel de actuală şi astăzi. Spre deosebire de multitudinea de printuri existente azi pe piaţă, bulinele reprezentau imprimeurile vedetă ale vremii. Cu ajutorul unei rochii cu buline, reuşeşti să compui rapid o ţinută feminină.

De regulă, rochiile cu buline erau purtate în nuanţe contrastante, precum alb cu roşu sau albastru. Pentru a recrea o ţinută retro, alege o rochie midi cu buline şi pune-ţi în evidenţă talia cu ajutorul unei centuri.

Nu îţi mai trebuie decât o pereche de pantofi cu toc şi o coafură cu bucle romantice, pentru un stil retro impecabil.

Paltonul tip rochie

Un alt articol vestimentar care a făcut furori în anii ‘50 şi este la modă şi astăzi? Paltonul elegant şi extrem de feminin, de tip rochie.

Acest model de palton se poartă, în special, peste o rochie de seară, fiind foarte călduros.

Silueta este pusă în evidenţă cu ajutorului croiului, pentru că paltonul se îngustează în zona taliei, care este strânsă cu nasturi. Pentru a te bucura de un articol de calitate, optează pentru un palton tip rochie confecţionat din lână, ideal pentru sezonul rece.

Fuste şi cămăşi

În afară de rochiile cu buline, femeile din anii ‘50 purtau şi fuste şi cămăşi, nu neapărat sub formă de set. Totuşi, fustele erau doar de tip cloş sau creion, în modele deosebite, care accentuau feminitatea.

Fusta tip creion trebuie să aibă o lungime medie şi poate fi asortată cu o cămaşă simplă, din poplin.

Cu ajutorul unui astfel de croi, vei crea iluzia unei siluete mai suple şi mai zvelte, care să te pună în evidenţă. Combinaţia de fustă creion şi cămaşă se potriveşte, în special, pentru o ţinută office, căreia nu îi vei găsi niciun cusur.

Puloverul tricotat

Puloverele tricotate erau esenţiale în garderoba oricărei femei din anii ‘50.

Revin în modă şi astăzi, fie că vorbim despre modelele cu mânecă lungă sau scurtă, cu sau fără nasturi. Datorită materialului, un pulover tricotat va evidenţia în mod plăcut aproape orice siluetă.

Deşi în anii ‘50, puloverele tricotate erau purtate alături de fuste tip cloş, cu crinolină, sau cu pantaloni de stofă, le poţi aduce în actualitate, prin combinaţia cu jeanşii preferaţi.

Pantofii stiletto

Nu în ultimul rând, moda anilor ‘50 era celebră pentru pantofii cu toc, de tip stiletto.

Aceştia sunt în vogă şi acum, fiind purtaţi atât în ţinutele de zi, cât şi în cele de seară. Pantofii stiletto merg de minune atât cu fuste şi rochii, cât şi cu pantaloni, în funcţie de lookul pe care doreşti să-l obţii.

Ţine cont de aceste articole vestimentare inspirate din moda anilor ‘50, care se poartă şi astăzi, şi-ţi vei pune în evidenţă latura romantică şi feminină.

Ce este secţiunea COMUNICATE:

În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament lunar. Este deschisă atât companiilor, cât şi free-lancerilor care doresc să îşi promoveze serviciile pe care le oferă.

Detalii, la [email protected]

Autor: Comunicat publicitatepaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus