Skip to main content

COMUNICAT. Cum speli acasă hainele delicate

 
Foto | Imgur.com
Foto | Imgur.com

COMUNICAT. Dacă vrei ca îmbrăcămintea ta să arate impecabil, este nevoie să te asiguri că le îngrijeşti corespunzător. De aceea, curăţarea lor merită o atenţie specială, mai ales dacă vorbim despre piese vestimentare delicate, precum rochiile din materiale preţioase, jachetele de puf sau alte elemente de îmbrăcăminte care se pot deteriora rapid.

Publicitate

Nota Paginademedia.ro: În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament plătit.

Spălarea hainelor delicate este o activitate care îţi dă bătăi de cap? Trebuie să descoperi sfaturile de mai jos!

Cum speli hainele de mătase

Mătasea este un material de lux, care solicită condiţii speciale de întreţinere. Cel mai sigur este să speli hainele din mătase manual, la temperaturi de maxim 40 de grade. Foloseşte o cantitate redusă de detergent (detergent lichid), deoarece acest produs poate dăuna ţesăturii.

Dacă te confrunţi cu pete încăpăţânate, poţi adăuga direct pe zona afectată o lingură de oţet alb. Lasă oţetul să acţioneze timp de câteva minute, după care clăteşte cu apă din belşug.

Hainele din mătase nu se storc prin răsucire şi se lasă la uscat în aer liber, dar nu în lumina directă a soarelui. Acestea se calcă pe dos, cât timp materialul este încă umed.

Cum să speli acasă hainele din satin

Înainte de a spăla acasă un obiect vestimentar din satin, citeşte eticheta pentru a vedea dacă este permisă spălarea. În caz contrar, va trebui să apelezi la serviciile unei curăţătorii specializate.

Dacă haina respectivă se poate spăla acasă, foloseşte un săpun cu pH neutru şi apă călduţă - care să nu aibă mai mult de 30 de grade Celsius. La final, clăteşte cu apă călduţă şi elimină excesul de apă tamponând uşor cu un prosop absorbant din bumbac.

Poţi ţine cont de aceste sfaturi şi în cazul în care vrei să cureţi acasă rochii lungi delicate confecţionate din acest material.

Cum se spală corect îmbrăcămintea din caşmir

Articolele din caşmir se curăţă foarte bine dacă foloseşti, în loc de detergent, şampon de bebeluş.

Atenţie, însă: nu freca şi nu stoarce ţesătura, pentru ca aceasta să nu-şi piardă forma!

Clăteşte apoi hainele din caşmir cu apă călduţă în care ai adăugat în prealabil puţin balsam de păr pentru ca fibrele să se înmoaie. Lasă îmbrăcămintea să se usuce la temperatura camerei, după ce ai eliminat excesul de apă folosind un prosop.

Cum poţi spăla acasă dantela

Pentru a spăla acasă articolele din dantelă, începe prin a le lăsa la înmuiat timp de câteva minute în apă călduţă cu detergent lichid. Evită să freci prea puternic materialul.

Recomandat este să foloseşti un detergent cu pH neutru.

Clăteşte întodeauna materialul din abundenţă pentru a elimina eventualele depuneri de detergent în ţesătură şi lasă să se usuce la temperatura camerei.

Cum speli hainele din lână acasă

Dacă pe eticheta produselor din lână este recomandată spălarea manuală foloseşte un detergent blând şi apă călduţă. Lasă articolul respectiv la înmuiat timp de câteva minute, mai apoi scutură-l uşor şi clăteşte-l.

Asigură-te că ai eliminat toată spuma, nu stoarce şi nu răsuci haina pe care tocmai ai spălat-o. Usucă îmbrăcămintea întinsă pe o suprafaţă orizontală şi nu pe umeraş, pentru că îşi va pierde forma.

Cu atenţie şi răbdare, hainele delicate pot fi spălate acasă. Sperăm ca sfaturile noastre să-ţi fie de ajutor!

Ce este secţiunea COMUNICATE:

În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament lunar. Este deschisă atât companiilor, cât şi free-lancerilor care doresc să îşi promoveze serviciile pe care le oferă.

Detalii, la [email protected]

Autor: Comunicat publicitatepaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus