Skip to main content

COMUNICAT. dadaLatex sau nitril? Cum alegi cele mai bune mănuşi de protecţie?

 
Foto | Pexels
Foto | Pexels

COMUNICAT. Să alegi mănuşile potrivite nu este uşor, mai ales, când acestea trebuie să corespundă, pe deplin, nevoilor tale şi activităţilor pe care le desfăşori. Piaţa propune soluţii variate, fiecare produs având caracteristicile sale specifice, create pentru a răspunde cerinţelor de lucru.

Publicitate

Însă, cele mai cunoscute mănuşi de unică folosinţă sunt cele din latex şi nitril. Medici, stomatologi, bucătari, tatuatori, cosmeticieni sunt doar câteva dintre categoriile profesionale care folosesc aceste tipuri de mănuşi, pentru a lucra în siguranţă.

Nota Paginademedia.ro: În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament plătit.

Aşadar, dacă te întrebi care sunt cele mai potrivite mănuşi pentru tine, află mai jos diferenţele dintre cele două şi întrebuinţările fiecărui tip:

Mănuşile din latex

Mănuşile din latex sunt produse din cauciuc natural (latex) - sunt flexibile, rezistente şi impermeabile şi oferă o bună senzaţie tactilă.

Utilizate frecvent în domeniul medical, mănuşile din latex reprezintă o barieră excelentă de protecţie împotriva contaminării şi a infecţiilor, oferind standarde excelente de siguranţă şi confort.

Mănuşile din latex oferă, de asemenea, o bună protecţie împotriva substanţelor caustice şi a detergenţilor, inclusiv a alcoolului de uz casnic.

Când se folosesc mănuşile din latex?

Datorită caracteristicile lor deosebite, mănuşile de latex de unică folosinţă sunt ideale pentru operaţii delicate, în care este nevoie de precizie manuală şi dexteritate.

De asemenea, sunt ideale ori de câte ori există vreun risc biologic în care contactul cu sângele sau fluidele corporale nu poate fi evitat.

Acesta este motivul pentru care acestea sunt utilizate, cel mai des, de către medici, dar şi de către persoanele care lucrează în saloane de înfrumuseţare sau implicate în prepararea de medicamente şi produse cosmetice - aceste sectoare presupun contactul cu o cantitate moderată de substanţe chimice.

De reţinut! Latexul poate provoca o alergie ce se dezvoltă lent, de obicei, sub forma unei iritaţii a pielii care, uneori, poate degenera. Aşa că, înainte de a le utiliza, asigură-te că nu eşti predispus la o astfel de reacţie.

Mănuşile din nitril

Create, iniţial, ca alternativă pentru persoanele alergice la latex, mănuşile din nitril câştigă popularitate datorită robusteţii lor excepţionale. Într-adevăr, mănuşile fabricate din acest material au o rezistenţă mecanică şi chimică mai mare decât cea a altor tipuri.

Acest lucru înseamnă că sunt potrivite pentru situaţii care implică un risc de perforaţii, tăieturi, puncţii, precum şi manipularea unor substanţe chimice deosebit de agresive.

Când se folosesc mănuşile din nitril?

Un set întreg de caracteristici a condus la utilizarea mănuşilor din nitril ca dispozitive medicale.

Însă, în general, acestea sunt alegerea potrivită a celor care folosesc instrumente ascuţite sau de tăiere sau a celor care lucrează în laboratoare şi mânuiesc substanţe chimice periculoase.

Caracterizate printr-o flexibilitate maximă şi o natură ergonomică ridicată, mănuşile din nitril se pot folosi chiar şi în bucătărie, fiindcă nu afectează calitatea alimentelor.

Mănuşi pudrate sau nepudrate?

Este o altă dilemă care apare în momentul în care cauţi mănuşile potrivite. Pudra, de talc sau din amidon de porumb acţionează ca un lubrifiant, ceea ce facilitează fixarea mănuşilor pe mâini. Cu toate acestea, folosirea mănuşilor pudrate nu este recomandată de către specialişti. Motivul?

Particulele de pudră cresc probabilitatea de sensibilizare a individului şi pot declanşa apariţia unor reacţii alergice, ba chiar mai mult pot fi dăunătoare. Spre exemplu, multe spitale şi clinici au decis eliminarea acestora, pentru a evita ulterioare reacţii de intoleranţă, probleme respiratorii sau alte complicaţii post-operatorii.

Aşadar, pentru siguranţa ta şi a celor din jurul tău foloseşte mănuşile adecvate activităţii pe care o desfăşori. Reţine, însă, că principala diferenţă dintre mănuşile din latex şi cele din nitril este materialul folosit, care determină utilizarea specifică a fiecărui tip.

Ce este secţiunea COMUNICATE:

În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament lunar. Este deschisă atât companiilor, cât şi free-lancerilor care doresc să îşi promoveze serviciile pe care le oferă.

Detalii, la [email protected]

Autor: Comunicat publicitatepaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus