Skip to main content

COMUNICAT. Cum reduci zgomotul: trei trucuri care funcţionează

 
Foto | Unsplash.com
Foto | Unsplash.com

COMUNICAT. Reducerea zgomotului în interiorul locuinţei ne ajută să beneficiem de un mediu liniştit în care să ne desfăşurăm activităţile. Situaţia actuală ne obligă să lucrăm de acasă sau să ne ocupăm de temele copiilor chiar din confortul caselor noastre, iar pentru aceasta avem nevoie de toată liniştea şi de un ambient plăcut.

Publicitate

Nota Paginademedia.ro: În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament plătit.

Din cauza faptului că zgomotul este totuşi prezent în vieţile noastre, căutăm soluţii de atenuare sau chiar de reducere a acestuia. Dacă şi tu ai nevoie de o soluţie împotriva zgomotului, iată câteva trucuri care chiar funcţionează!

Izolează planşeul superior

Principala sursă de zgomot, mai ales dacă locuieşti la bloc, vine de la vecini. Pentru că nu ai cum să impui cuiva să nu îşi desfăşoare acţiunile, tot ceea ce poţi să faci este să-ţi izolezi propriul spaţiu, şi să creezi astfel o barieră între locuinţe.

Un prim pas este să realizezi o izolaţie la nivelul tavanului, cu materiale naturale, precum vata minerală, urmând ca mai apoi să închizi lucrarea de izolare folosind tavane casetate.

Soluţia tavanului fals este benefică nu doar pentru reducerea zgomotului, ci şi pentru estetică, deoarece acest finisaj te va ajuta să ascunzi elementele aferente instalaţiilor electrice care de obicei strică peisajul.

Mai mult decât atât, vei avea în permanenţă acces la cabluri, în scopul intervenţiei punctuale rapide, la nevoie, iar un alt avantaj este acela că tavanul casetat permite instalarea sistemelor anti-incendiu.

Tavanul casetat se instalează uşor şi este rezistent la foc, dar şi la acţiunea microorganismelor. Prin aplicarea tavanului casetat este conservată mai bine şi cantitatea de căldură aferentă încălzirii spaţiului, deci cheltuielile cu energia vor fi reduse.

Izolează pereţii camerelor

Zgomotul poate proveni şi din zonele laterale ale locuinţei, cum ar fi vecinii de lângă apartamentul tău. Pentru a reduce zgomotul poţi face izolaţia pereţilor, folosind în acest sens materialele tradiţionale de izolare.

Fie că alegi varianta polistirenului sau a vatei minerale, rezultatele sunt favorabile. Specialiştii recomandă să utilizăm vata minerală bazaltică pentru proprietăţile sale izolatoare, mai ales că acestea merg atât în sensul izolării termice, cât şi în direcţia izolării fonice. Vata bazaltică se poate monta pe profile metalice, spaţiile create în interior putând fi umplute cu aceasta.

Izolarea pereţilor poate reduce zgomotul exterior şi, la fel ca în cazul izolării tavanului, poate conserva căldură în interiorul camerei, deci aceste soluţii de izolare aduc beneficii reale nu doar la nivel de izolare fonică.

Schimbă tâmplăria veche

O parte din gălăgia pe care o auzim în locuinţe provine din zgomotul ambiental, provocat de maşini, sirene sau chiar voci umane şi este deranjant, mai ales atunci când nu este respectate perioadele de odihnă.

Acest lucru ne conduce către ideea de schimbare a tâmplăriei, mai ales dacă aceasta este realizată din lemn, sau pe structură metalică. Pentru a reduce zgomotul foarte mult ar trebui instalată o tâmplărie de termopan, cu foi duble sau chiar cu trei straturi, astfel încât zgomotul să nu mai poată pătrunde în interior.

Izolează foarte bine zona glafurilor, de preferat cu spumă poliuretanică, pentru a împiedica zgomotul să pătrundă prin breşele de execuţie. Vei observa că montarea tâmplăriei o să atenueze semnificativ zgomotul, oferind casei tale o atmosferă liniştită.

Zgomotul este o problemă reală, iar el ne poate afecta munca, odihna şi toate celelalte activităţi de care ne ocupăm în fiecare zi. Este important aşadar să avem în vedere aceste modalităţi de a reduce zgomotul, pentru ca locuinţele noastre să fie confortabile din toate punctele de vedere, inclusiv fonic.

Ce este secţiunea COMUNICATE:

În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament lunar. Este deschisă atât companiilor, cât şi free-lancerilor care doresc să îşi promoveze serviciile pe care le oferă.

Detalii, la [email protected]

Autor: Comunicat publicitatepaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus