Skip to main content

COMUNICAT. Cum stimulăm apetitul copiilor: cinci metode eficiente

 
Foto | Imgur.com
Foto | Imgur.com

COMUNICAT. Lipsa poftei de mâncare şi mofturile culinare ale copiilor reprezintă două motive principale de îngrijoarare pentru părinţii din toate timpurile. Deşi există numeroşi factori care influenţează apetitul celor mici de-a lungul dezvoltării lor, nu întotdeauna este nevoie de intervenţia unui nutriţionist pentru a putea depăşi această problemă.

Publicitate

Nota Paginademedia.ro: În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament plătit.

Pentru început, părinţii pot apela la mici trucuri pentru a-i convinge pe cei mici să ”mănânce tot din farfurie”. Iată câteva idei!

Evită ronţăielile între mese

Primul pas către stabilirea unui stil alimentar corect pentru un copil este să îl ajuţi să-şi stabilească un orar al meselor. În principiu, în jurul vârstei de 1 an, cei mici au trei mese principale, iar acest program ar trebui respectat şi pe măsură ce ei cresc.

Ideal este să ai grijă ca micuţii să evite ronţăielile între mese.

Popcornul, pufuleţii, covrigeii, sticksurile sunt calorii goale, nu aduc niciun aport nutritiv şi strică pofta de mâncare a copiilor.

Dacă se pot hrăni singuri, nu insista să-i hrăneşti tu

Odată ajuns la o vârstă la care se poate hrăni singur, lasă-l pe copil să facă acest lucru şi nu insista să îi dai tu să mănânce.

Chiar dacă cel mic nu stăpâneşte, încă, foarte corect această acţiune firească pentru dezvoltarea sa, el o priveşte ca pe o experienţă inedită şi interesantă.

Astfel, mâncând singur va înceta să privească momentul mesei ca pe ceva plictisitor.

Alege veselă colorată

Un alt truc la îndemâna părinţilor care vor să-şi convingă micuţii să mănânce este să opteze pentru veselă colorată.

Poţi alege diverse recipiente pentru hrana copiilor, cu un design care întruchipează eroii copilăriei din desenele animate sau poţi schimba setul de farfurii vechi, simple, cu modele în culori vii.

Ştiai că galbenul şi verdele deschis sunt nuanţe care ne stimulează apetitul? Aşează-le pe masă atunci când cel mic vine la masă!

Petrece timp cu copiii în aer liber

Nu mai este un secret faptul că mişcarea creşte pofta de mâncare a copiilor, dar şi a celor mari deopotrivă. Aşadar, dacă ai sesizat o scădere a apetitului prichindeilor tăi, nu ezita să îi provoci la mai multă activitate în aer liber.

Optează pentru o oră cu ei în parc, în locul distracţiei din locul de joacă de la mall.

Alergarea, mersul pe role sau pe bicicletă sau, pur şi simplu, plimbarea sunt doar câteva dintre activităţile cele mai eficiente pentru creşterea poftei de mâncare la copii.

Oferă-le fructe drept gustări între mese

Dacă snack-urile nesănătoase nu sunt permise în dieta micuţilor, fructele consumate ca gustări între mese sunt chiar recomandate de către medicii nutriţionişti. Acestea se digeră rapid atunci când nu sunt consumate alături de alte alimente.

Prin urmare, datorită timpului scurt de digerare, copiilor li se va face foame până la următoarea masă principală.

În cazul în care apetitul celui mic nu suferă îmbunătăţiri, cel mai indicat este să programezi o discuţie cu medicul pediatru. Pe baza meniului pe care copilul îl consumă, doctorul specialist îţi poate recomanda un set de analize, precum şi anumite suplimente de vitamine care să-i redea micuţului pofta de mâncare.

Ce este secţiunea COMUNICATE:

În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament lunar. Este deschisă atât companiilor, cât şi free-lancerilor care doresc să îşi promoveze serviciile pe care le oferă.

Detalii, la [email protected]

Autor: Comunicat publicitatepaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus