Skip to main content

Cercetat pentru că ar fi şantajat doi jurnalişti, fostul director de la Pieţe Timişoara a fost reţinut

 
Foto | Pressalert.ro
Foto | Pressalert.ro

Fostul director de la Pieţe Timişoara, cercetat pentru că ar fi şantajat doi jurnalişti, a fost reţinut pe Aeroportul Otopeni.

Publicitate

Este vorba despre Ionuţ Nasleu, cel care este vizat într-un dosar de ameninţare şi şantaj deschis ca urmare a plângerii depuse de jurnaliştii Dragoş Boţa (Pressalert.ro) şi Iulia Boţa (Debanat.ro), relatează Libertatea care citează Debanat.ro.

Acesta a fost reţinut chiar când era pe punctul de a părăsi România. De pe Aeroportul Otopeni, a fost preluat de un echipaj de poliţie şi dus până la Sibiu, de unde a fost preluat de poliţiştii timişoreni. În urma audierii sale, procurorul de caz a decis reţinerea lui Ioan Nasleu pentru 24 de ore, sub acuzaţia de şantaj.

Nasleu fusese demis chiar în urmă cu câteva zile, din funcţia de director la Pieţe Timişoara, societate aflată în subordinea Primăriei Timişoara. Înainte de a ajunge şef la pieţe a fost consilier personal al fostului primar Nicolae Robu, notează aceeaşi sursă.

Ne-a dat în judecată şi a pierdut

Nasleu este cercetat pentru că i-ar fi şantajat şi ameninţat pe jurnaliştii timişoreni Dragoş Boţa şi Iulia Boţa. Cei doi spun:

„Da. I-am făcut plângere penală lui Ioan Nasleu pentru şantaj şi ameninţare. După ce ani buni a lansat tot felul de calomnii despre noi în spaţiul public, ne-a dat în judecată şi a pierdut, Nasleu a trecut la nivelul următor – şantajul.

Când i-am cerut un punct de vedere, răspunsul a fost un mesaj de ameninţare pentru amândoi. Ni s-a transmis că dacă publicaţiile noastre, Pressalert.ro şi Debanat.ro, vor continua să scrie despre ce face va face publică o pretinsă înregistrare compromiţătoare.

Cum nu există nimic de acest fel şi pentru că amândoi nu putem accepta ca viaţa noastră şi activitatea profesională să fie negociate, am decis să facem ce este firesc şi normal – să sesizăm autorităţile statului.”

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus