Skip to main content

COMUNICAT. Gadgeturi necesare pentru şcoala online. Cum să găseşti cea mai bună ofertă

 
Foto | Unsplash.com
Foto | Unsplash.com

COMUNICAT. Pandemia a schimbat brusc şcoala românească. De la învăţământul axat pe explicaţii faţă în faţă, pe scrierea de mână, lucru în perechi sau pe grupuri de elevi s-a trecut la informaţiile transmise prin intermediul platformelor online de interacţiuni la distanţă şi de învăţare.

Publicitate

Nota Paginademedia.ro: În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament plătit.

Gadgeturile au devenit din unelte ocazionale de învăţare şi surse de distracţie o necesitate didactică. Şcolarii şi profesorii au trebuit să se adapteze rapid la noile condiţii, să deprindă şi să-şi îmbunătăţească abilităţile digitale. Însă acestea nu sunt suficiente, dacă device-urile nu sunt destul de performante şi uşor de folosit. În plus, nu trebuie să ne limităm doar la câteva dispozitive.

Există şi alte gadgeturi care facilitează învăţarea şi măresc confortul şcolarului. Descoperă în continuare ce echipamente sunt necesare pentru şcoala online şi cum găseşti ofertele cele mai bune.

Gadgeturi necesare pentru şcoala online

Laptop

Laptopul este gadgetul de bază pentru orice şcolar. Folosirea acestuia oferă acces rapid la cursurile online, la platformele de învăţare, la contul de email şi la programe şi filme educaţionale.

În plus este portabil, astfel că şcolarul poate să participe la procesul educaţional într-o cameră mai liniştită sau chiar în grădină. Este bine ca laptopul ales pentru copil să aibă un ecran destul de mare, pentru ca acesta să nu apropie prea mult privirea de ecran şi ca să-şi asigure confort vizual.

Microfon

Microfoanele încorporate de obicei în laptopuri sau alte device-uri au performanţe medii, de aceea este bine să achiziţionezi un microfon separat. Dialogul şi exprimarea opiniilor sunt importante şi în cadrul şcolii online, deci este important să alegi unul cu sunet cât mai bun.

Ochelari de protecţie împotriva luminii albastre

Lumina albastră a device-urilor oboseşte ochii, scade acuitatea vizuală, poate să provoace dureri de cap şi scăderea calităţii somnului. Cum elevii petrec mult timp în faţa ecranului, aceste fenomene le pot afecta sănătatea şi învăţarea.

De aceea, este bine să încurajezi utilizarea de ochelari cu lentile de protecţie împotriva luminii albastre emise de calculator sau de alte gadgeturi.

E-reader

Mulţi părinţi se îngrijorează deoarece copiii lor petrec mult timp cu jocuri, aplicaţii şi reţele sociale. Impactul acestora asupra capacităţilor cognitive trebuie cumva compensat, iar lectura reprezintă opţiunea cea mai accesibilă.

Un e-reader oferă ocazia copiilor să descopere cărţile în mediul lor preferat, cel digital, şi le asigură acces la mii de titluri.

Astfel, ei pot găsi uşor atât cărţile din bibliografia şcolară, cât şi volumele sau revistele de benzi desenate pe care le-au descoperit în afara şcolii.

Cum să găseşti cea mai bună ofertă de gadgeturi pentru şcoala online

Deseori ne formăm obiceiuri de cumpărare bazate pe comoditate şi achiziţionăm lucruri din aceleaşi surse, chiar dacă alte magazine online oferă preţuri mai mici. Şi în cazul gadgeturilor necesare şcolii online apare acest fenomen care ne scade puterea financiară. Pentru a găsi ofertele cele mai bune există câteva soluţii:

  • Urmăreşte paginile din social media ale diverselor magazine online sau offline. Ai astfel acces la ofertele pe perioadă limitată şi la ai timp să comanzi înainte de epuizarea stocului.
  • Foloseşte comparatoare de preţuri. Aceste unelte online îţi oferă informaţii în timp real legate de preţurile aceluiaşi produs în mai multe magazine. De exemplu, poţi găsi laptopuri dell la preţ avantajos într-un magazin pe care poate l-ai omite altfel.
  • Caută gadgeturile pentru şcoala online la magazinele care te-au recompensat pentru cumpărăturile anterioare. Magazinele care premiază clienţii cu puncte de fidelitate, vouchere sau reduceri îţi pot oferi gadgeturile dorite la un preţ bun.

În contextul pandemiei şi al evoluţiei tehnologice, şcoala online ar putea deveni o componentă permanentă în educaţia copiilor. Achiziţionarea de gadgeturi care să le uşureze învăţarea devine astfel o investiţie în viitorul lor. Alege dispozitive potrivite şi ţine cont de sfaturile noastre pentru a profita de cele mai bune oferte.

Ce este secţiunea COMUNICATE:

În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament lunar. Este deschisă atât companiilor, cât şi free-lancerilor care doresc să îşi promoveze serviciile pe care le oferă.

Detalii, la [email protected]

Autor: Comunicat publicitatepaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus