Skip to main content

AUDIO. Podcast cu bunici, pus în scenă de câţiva actori. Victor Rebengiuc, vocea de promo

 
AUDIO. Podcast cu bunici, pus în scenă de câţiva actori. Victor Rebengiuc, vocea de promo

AUDIO. O echipă de actori au pus în „scenă” un podcast cu bunici. Jingle-ul podcastului „Retro Radio” este narat actorul Victor Rebengiuc.

Publicitate

Documentarul audio aduce poveştile unor bunici care nu au renunţat la pasiuni.

„Este un documentar subiectiv despre aventură, curiozitate şi poftă de viaţă nesecată. De la bunici de 90 de ani care se joacă cu drone şi webcamuri, la cei care fac fanzine, călătoresc, sunt nonconformişti sau experimentează”, după cum este descrisă producţia de către creatorii săi.

Primul episod a fost lansat în urmă cu câteva zile. Se intitulează „Drone şi mărgele” şi îi are ca protagonişti de Cornelia Mureşanu Brondello şi pe Ioan Erhan, doi oameni care au împreună peste 170 de ani de experienţă şi care „ne învaţă cum să rămânem loiali pasiunilor noastre”.

Doi bunici vor fi invitaţi la fiecare episod Retro Radio. Muzica este compusă special pentru fiecare ediţie.

Concepută şi scrisă de regizoarea Ioana Păun, alături de muzicienii Cătălin Rulea, Sillyconductor şi Diana Miron, seria de documentare a fost realizată de actorii Flavia Giurgiu, Sorin Dobrin şi Ruxandra Maniu, alături de peste 15 bunici. Podcastul are şase episoade.

„Retro Radio este gestul nostru, al nepoţilor, de recunoştinţă faţă de bunicii României. Un podcast în care vrem să povestim cu ei de la adult la adult, să mai învăţăm cum se trăieşte aşa cum ştiu ei şi cum se umple timpul, mult şi liber, pe care îl au la dispoziţie. E o dorinţă de a afla de la ei cum se preţuiesc pasiunile şi cum au făcut să nu şi le trădeze. Este un podcast frumos, plăcut să-l asculţi, care are candoare şi umor”, spune Ioana Păun - coordonatoarea proiectului.

De notat că proiectul este finanţat de Ministerul Culturii.

Echipa:

  • Concept: Ioana Păun
  • Interviuri: Flavia Giurgiu, Sorin Dobrin, Ruxandra Maniu
  • Sound Design: Cătălin Rulea, Sillyconductor, Diana Miron
  • Masterizare: Laurenţiu Coţac
  • Comunicare: Evantia Barca
  • Social media: Laura Ştefănuţ

Membru fondator al trupei indie Toulouse Lautrec, Cătălin Rulea colaborează de mulţi ani în proiecte de teatru, artă contemporană sau ecologie.

Ruxandra Maniu face parte din trupa teatrului Odeon, a câştigat marele premiu al Galei Hop şi a colaborat cu regizori importanţi. Sillyconductor este prezent la cele mai importante evenimente de muzică contemporană din ultimii zece ani, iar Ioana Păun este o artistă de teatru şi performance cunoscută pentru lucrările şi demersurile ei incisive, cu miză socială.

Compozitoarea Diana Miron este cunoscută pentru contribuţia sa la realizarea coloanei sonore al filmului Touch me not, premiat cu Ursul de Aur în 2018.

Flavia Giurgiu a lucrat cu teatre importante şi regizori avangardişti.

Sorin Dobrin - membru al echipei celui mai recent film al lui Cristi Puiu, are experienţă atât în film şi teatru, cât şi în proiecte de implicare civică.

Jingle - Victor Rebengiuc

Episodul 1 - „Drone şi mărgele”

  • Participanţi: Ioan Erhan, Cornelia Mureşanu Brondello
  • Interviu realizat de Flavia Giurgiu
  • Sound design: Cătălin Rulea
  • Masterizare: Laurenţiu Coţac
  • Text: Ioana Păun

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus