Skip to main content

COMUNICAT. Reguli pentru îngrijirea corectă a părului. Ce produse sa foloseşti şi cum să le aplici

 
Foto | Pexels
Foto | Pexels

COMUNICAT. Ştim cu toatele că un păr sănătos e un efort pe termen lung şi că există un set de reguli care trebuie să facă parte din rutina de îngrijire a părului.

Publicitate

Nota Paginademedia.ro: În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament plătit.

Acesta este şi motivul pentru care, în cele ce urmează, ţi-am pregătit câteva reguli pentru o îngrijire corespunzătoare a părului, dar şi ce produse poţi folosi şi cum le poţi aplica. Iată rutina de îngrijire corectă a părului!

Reguli esenţiale pentru îngrijirea părului

Ascultă nevoile părului

Nu toată lumea are acelaşi păr, şi aici nu facem referire doar la forma firului de păr, ci şi la grosimea, lungimea, culoarea, moştenirea genetică şi volumul acestuia.

Şi pentru că fiecare păr este unic, nu este suficient să asculţi recomandările altor persoane, ci să urmăreşti reacţiile pe care părul tău le are la orice schimbare sau produs pe care-l foloseşti. Doar tu va trebui să observi cât de des trebuie să-ţi speli părul, ce produse să foloseşti sau cât de repede creşte.

Tunde părul o dată la 2 luni

Chiar dacă vrei un păr lung, nu este sănătos să aştepţi mai mult de două luni pentru a-l tunde. Odată la ceva timp, vizitează un stilist şi acesta îţi va tăia din păr fix cât este nevoie. Mai mult, părul proaspăt tuns creşte mult mai repede.

Hidratează-ţi părul prin alimentaţie

Pentru un păr sănătos este nevoie să bei multă apă şi să consumi grăsimi sănătoase. Dacă părul tău este lipsit de strălucire şi casant, unul dintre motive poate fi lipsa de hidratare.

Măştile de păr sunt obligatorii

Pe lângă hidratarea părului din interior, este importantă şi aplicarea de produse de îngrijire. Indiferent de tipul de şampon folosit, balsamul şi masca de păr sunt esenţiale pentru hidratarea firului de păr.

Ai grijă la descurcarea părului

Atunci când foloseşti un pieptene pentru descurcarea părului, ai întotdeauna grijă să nu tragi prea tare. Începe descurcarea părului cu vârfurile, apoi urcă treptat până când ai periat tot părul. Încearcă să-ţi descurci podoaba capilară de cel puţin două ori pe zi.

Coafează părul cu grijă

La fel ca şi descurcatul părului, coafatul nu trebuie să fie un chin pentru firul tău de păr. Ai grijă ca atunci când îl usuci cu peria să nu tragi prea tare de el şi să eviţi pe cât se poate folosirea ondulatorului, a plăcii de păr sau a bigudiurilor.

Evită schimbările drastice de look

Chiar dacă femeile iubesc schimbările de look, îndeosebi schimbarea culorii părului, vopsitul ar trebui luat în considerare doar dacă este o necesitate. Schimbările drastice de culoare nu trebuie făcute mai des de 2 ani, timp în care părul se poate reface integral.

Usucă părul natural

Ştim că uscătorul de păr are un randament mai mare, însă căldura excesivă a acestuia poate usca excesiv firul de păr, mai ales folosit de câteva ori pe săptămână. Încearcă pe cât de des posibil să-ţi usuci părul cu prosoape, în mod natural.

Produse pentru păr şi aplicarea acestora

Alege şamponul potrivit

Este important să alegi un şampon potrivit tipului tău de scalp, fie el gras, uscat, normal sau sensibil. Aplică-l pe păr şi masează delicat pielea capului, neinsistând prea mult pe lungimea firului de păr. Părul se va curăţă prin simpla alunecare a spumei formată în timpul şamponării.

Foloseşte balsam pentru păr

Spre deosebire de şampon, balsamul se foloseşte doar pe cea de-a doua jumătate a lungimii părului, insistându-se la vârfuri. Aplicarea balsamului se realizează de sus în jos, prin mişcări de netezire. Ţine balsamul pe păr pentru câteva minute, apoi clăteşte cu apă din abundenţă.

Aplică mască de păr

Cel puţin o dată pe săptămână, cu atât mai mult cu cât ai părul vopsit, trebuie să aplici o mască de hrănire şi hidratare a părului. Aceasta se aplică pe vârfuri şi pe lungimea părului şi se lasă să acţioneze pentru cel puţin 2-3 minute, în aşa fel încât aplicarea să aibă efect.

Utilizează ulei sau ser pentru păr

Uleiul sau serul pentru păr, aplicate după spălare, vor definitiva într-un mod excelent efectul şamponului, balsamului şi măştii de păr. Nu-ţi fie teamă să alegi ulei de păr dacă ai părul gras, deoarece formulele delicate ale uleiului sau serului pătrund în fibra capilară şi nu dau senzaţia de păr încărcat. Desigur, poţi utiliza şi uleiuri speciale de protecţie a părului, atunci când vrei să-ţi coafezi părul.

Doar ai grijă ca, înainte de aplicarea uleiului pe păr, să foloseşti dezinfectanţi de mâini, pentru a îndepărta toate impurităţile şi a te asigura că firul de păr nu se încarcă cu urmele machiajului pe care tocmai ţi l-ai aplicat.

Ţine şi tu cont de regulile de îngrijire a părului, dar şi de produsele pe care trebuie să le foloseşti şi modul de aplicare a acestora. Fii atentă la nevoile părului tău, pentru a-i asigura astfel sănătatea şi strălucirea!

Ce este secţiunea COMUNICATE:

În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament lunar. Este deschisă atât companiilor, cât şi free-lancerilor care doresc să îşi promoveze serviciile pe care le oferă.

Detalii, la [email protected]

Autor: Comunicat publicitatepaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus