Skip to main content

Studiourile Victoria. O studentă şi o televiziune condusă de ...studenţi. Despre turism. Va fi şi 4K! De unde vin banii?

 
Bâlea Lac, Sibiu. Foto: hepta
Bâlea Lac, Sibiu. Foto: hepta

CNA. O nouă televiziune se pregăteşte pentru a apărea pe piaţa românească. Se numeşte „Zoom TV” şi va avea studioul în oraşul Victoria, din judeţul Braşov.

Publicitate

Televiziunea este deţinută de o studentă, Vlad Andra (unicul acţionar în actele trimise la CNA). Tatăl său, Vlad Sandu, deţine un hotel în Victoria. Toată familia a pus bazele acestei televiziuni, investiţia fiind de 400.000 de euro. Vlad Andra este studentă în anul doi la Facultatea de „Media Digitală” din Braşov.

Zoom TV va promova turismul din România, prin difuzarea unor materiale despre pensiunile, hotelurile şi locurile mai puţin vizitate. Va oferi documentare şi alte materiale.

Noul canal va fi SD, HD, dar mai ales 4K, având deja aparatura necesară. Reprezentanţii postului au spus că Zoom TV va intra în grila RCS-RDS.

Echipa este formată doar din studenţi - 23 de la număr. Vin de la Facultatea de „Media Digitală”, unde sunt colegi cu principalul acţionar. Dintre cei 23, trei vor lucra din Victoria, iar restul de 20 din Braşov.

Din documentele trimise către CNA, noul post va avea 90% producţie proprie şi 10% producţii alte altor producători. Programele educative sunt la 25%, iar cele de informare la 12,5%.

Vlad Sandu, reprezentantul Zoom TV, în şedinţa CNA:

„Vrem să înfiinţăm un post de televiziune - Zoom TV, care creează un conţinut pentru a atrage publicul de toate vârstele şi în special să punem în prim-plan potenţialul turistic uriaş pe care îl are România, filmând orice colţişor al ţării noastre.

Toate emisiunile sunt cu tematică de turism şi relaxare, vrem să facem cât mai multe emisiuni proprii. Dorim să atingem zonele de public unde interesul pentru turism, cultură, istorie, curiozităţi, din orice domeniu este redus.

Pentru Zoom, publicul este privit ca un prieten care simte nevoia să îşi îmbogăţească bagajul de cunoştinţe.”

Dorina Rusu: „Ce va fi diferit faţă de alte posturi? Cum veţi evita publicitatea mascată la hoteluri?”

Vlad Sandu:

„Avem o emisiune Zoom Original, care va prezenta potenţialul zonei respective. Continuarea la Zoom Original este Zoom prin România unde vom arăta, dar fără numele hotelurilor, ce se va face în zona respectivă, unde te poţi caza.

Vor fi emisiuni tip cinematic. Noi vrem să arătăm doar România, filmări doar din România, absolut totul pus în evidenţ. Vrem să arătăm tot ce e mai frumos din România asta.”

Despre cum i-a venit ideea înfiinţării televiziunea, Sandu a spus:

„Am avut plăcerea să cazăm în hotelul nostru o echipă de la BBC, am fost cu ei pe munte, am filmat şi a fost chiar curios dacă ei se uită la ceva rău. În oraşul Victoria, toate televiziunile care au intrat n-au văzut decât 2 blocuri lăsate în paragină, filmează în aceleaşi blocuri, dar nu văd nimic frumos.

Cu echipa de la BBC în timp ce mergeam, treceam pe lângă blocurile respective, să văd dacă se întorc capul către blocurile alea. Şi lucrul ăsta de a face televiziune mi-a dat impulsul ăsta. Am înfiinţat şi firma în 2018 şi am parcurs paşii pentru a face televiziunea.”

Şi Vlad Andra, acţionarul postului, a fost în şedinţa CNA:

„Zoom TV este o televiziune de tematică şi relaxare. Ideea este de a schimbat tematica documentarelor difuzate la televizor. Din câte am văzut, majoritatea sunt brute, foarte puţin editate, vrem să schimbăm modul de prezentare. Vrem să le facem asemănător cu materialele de pe Youtube, Vimeo, Twitch.

Îmi place să mă refer la aceste materiale ca un fast entertainment, adică uşor de înţeles, antrenante şi sunt şanse mari să le priveşti mari. Îmi place să privesc Zoom TV din două perspective: o televiziune realizată de tiner şi care privesc tendinţele, ceea ce este popular pe internet şi o televiziune care vrea să readucă turismul în prim-plan.

O să vă spun prin ce ne diferenţiem de Travel Mix: prin efecte, estetica asemănătoare emisiunilor Occidentale. Totul va fi filmat excluiv în România. Pe lângă emisiunile documentar, precum Zoom Original sau Zoom prin România, avem şi emisiuni educative şi divertisment, un infotainment relaxant.”

În urma voturilor, Zoom TV a primit licenţa audiovizuală cu şapte voturi pentru şi două împotrivă. Împotrivă au fost Radu Herjeu şi Monica Gubernat.

Autor: Daniel Samoilă daniel.samoilapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Ioan Mariuta Ioan Mariuta
    Felicitari! Este un curaj mare sa iti bagi banii în asemenea proiecte! Felicitări Sandu! Pentru ca știu ca experienta ta in acest domeniu ti-a dat curaj sa te însămi la asa ceva. Felicitări si fiicei tale. Cei din Victoria Ucea si toata Tara Făgărașului va sustin.
  • Sarsailă Sarsailă
    Bani aruncati "pe fereastra"
  • Marian Negrut Marian Negrut
    Bravo dragilor !!! DAR AȘTEPT LA DIGI versiunea 4K !!!!!!!
  • Ludu Lucian Ludu Lucian
    Bravo tinerilor studenti!
  • Vali Vali
    Eu mor de bucurie cand vad ca trebuie sa voteze CNA daca un post merita sau nu sa existe. Doamnele Radu Herjeu si Monica Gubernat ce au avut impotriva? Atat timp cat respecti legile si ai bani sa iti faci post tv si sa convigi distribuitorii sa te dea si pe tine, statul ar trebui sa te aplaude ca dai de munca si altora. La noi e fix invers. "Da' de ce vrei sa lucrezi ???"
  • Cristi Cristi
    măcar la Digi să intre HD

Trimite un comentariu

sus