Skip to main content

COMUNICAT. Zece dotări standard pentru un autoturism performant

 
COMUNICAT. Zece dotări standard pentru un autoturism performant

COMUNICAT. În prezent, un automobil reprezintă mai mult decât un simplu mijloc de deplasare, este un hobby, un standard social, o sursă de eficienţă profesională şi de satisfacţie personală. Dar cum ar trebui să fie o maşină ca să fie adecvată cerinţelor de siguranţă, de confort şi tehnologie pe care utilizatorii le solicită la achiziţionarea lor?

Nota Paginademedia.ro: În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament plătit.

Iată care sunt principalele dotări standard pentru un autoturism performant, ca să ştiţi ce să alegeţi atunci când sunteţi în căutarea maşinii preferate:

ABS şi EPS

ABS (Anti-lock Braking System) reprezintă o dotare standard pentru maşinile performante şi face parte din sistemul de frânare al maşinii. ABS-ul previne blocarea totală a roţilor şi se activează în situaţii dificile din trafic.

Printr-un sistem ABS de asistare la frânare de urgenţă, atunci când este necesară oprirea bruscă pentru evitarea unui pericol sau în condiţii meteo nefavorabile, această acţiune se realizează rapid şi în siguranţă.

Sistemul ESP (Electronic Stability Program) garantează manevrabilitatea şi stabilitatea autoturismului, deoarece împiedică derapările şi alunecările. ESP apelează la ABS ca să menţină roţile în contact cu solul pe durata frânării şi utilizează TCS (Traction Control System) ca să regleze tracţiunea şi să menţină stabilitatea pe carosabil.

Cruise Control

Această dotare standard pentru maşini performante reprezintă un servomecanism care preia acceleraţia maşinii pentru a menţine o viteză constantă stabilită de şofer.

Prin Cruise Control se asigură o experienţă mai relaxată la volan, mai ales pe autostrăzi şi drumuri lungi şi drepte, cu trafic normal.

Sistem de frânare automată

Sistemul de frânare automată ajută şoferii în trafic, contribuie la reducerea accidentelor cauzate de neatenţia la volan şi reduce impactul coliziunilor la viteză mică.

Acest sistem combină senzorii şi sistemul de frânare, atât pentru reducerea vitezei înainte de impact, cât şi pentru prevenirea accidentelor, prin adaptarea la condiţiile de trafic.

Anvelope high quality

Un automobil performant depinde de calitatea roţilor pe care le foloseşte: anvelope, jante, pneuri, toate elementele pe care le numim generic roată de maşină trebuie să fie de un înalt nivel calitativ.

Este necesară echiparea maşinii cu anvelope rezistente şi jante aliaj sau oţel, care să garanteze siguranţă în trafic şi condiţii superioare de exploatare a automobilului.

Astfel este diminuat consumul de combustibil şi sunt reduse riscurile de accident, pentru că distanţa de frânare este micşorată cu până la 25% prin utilizarea acestor dotări performante.

Airbaguri

În afară de airbagurile pentru şofer şi pasager, printre dotările standard pentru un automobil performant trebuie să se numere şi seturile de airbag-uri laterale, plus cele de windowbags.

Senzori de parcare

Printre cele mai utile dotări pentru automobile performante este sistemul de senzori de parcare, care avertizează la apropierea la distanţe prea mici faţă de alte maşini sau obstacole, atunci când sunt necesare manevre de parcare în spaţii înguste sau aglomerate.

Există senzori pentru spatele maşinii, dar şi sisteme complete senzori de parcare faţă-spate, cu afişaj led şi difuzoare, care asigură un nivel optim de siguranţă.

Oglinzi hi-tech

Dotările standard pentru oglinzi de automobile performante se referă la facilităţi de siguranţă, confort şi tehnologie. Principalele componente ale sistemului de oglinzi high-tech sunt următoarele tipuri: oglinzi retractabile electric, oglinzi încălzite şi oglinzi retrovizoare antiorbire.

Sistem de navigaţie

Este necesară echiparea automobilului cu sistem de navigaţie propriu, care oferă mai multă siguranţă, acurateţe şi eficienţă decât programele similare de pe telefon sau tabletă.

Este indicată achiziţionarea unor sisteme de navigaţie profesionale, cu display touchscreen, hărţi adecvate, cu actualizări gratuite, sistem de operare Android sau Microsoft WIndows, tehnologie Bluetooth şi memorie de mare capacitate.

Sistem multimedia cu ecran tactil

Printre cele mai importante dotări standard pentru un automobil performant se numără şi acelea care asigură funcţia de infotainment, necesară pentru şofer, mai ales în cazul unor deplasări dificile, pe distanţe lungi.

Acest sistem trebuie să suporte medii externe precum stick USB, SD Card sau Bluetooth, să permită controlul de la orice smartphone, tabletă sau laptop şi să fie compatibil cu Android şi iOS.

Climatizare automată şi scaune încălzite

Este necesară echiparea cu aer condiţionat automat, care oferă mai multe trepte de viteză decât instalaţia obişnuită şi are adaptabilitate autonomă faţă de temperatura din habitaclu.

Mai mult decât nişte simple accesorii, sistemele de scaune încălzite asigură regimul termic optim pentru perioadele reci, sunt fabricate din materiale ce permit circularea aerului şi previn problemele de sănătate care pot să apară mai ales la persoanele care stau mult timp în trafic.

Urmăriţi aceste dotări standard atunci când vreţi să achiziţionaţi un automobil performant, care să vă ofere siguranţă şi confort, la cel mai înalt nivel tehnologic.

Ce este secţiunea COMUNICATE:

În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament lunar. Este deschisă atât companiilor, cât şi free-lancerilor care doresc să îşi promoveze serviciile pe care le oferă.

Detalii, la [email protected]

Autor: Comunicat publicitatepaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus