Skip to main content

COMUNICAT. Care sunt avantajele linoleumului şi vinilului pentru pardoseala ta

 
Foto | Pixabay.com
Foto | Pixabay.com

COMUNICAT. Linoleumul şi vinilul au devenit două dintre cele mai populare soluţii pentru acoperirea pardoselilor, astfel că multă lume a ajuns să le confunde, considerând că este vorba de unul şi acelaşi lucru. De aceea, înainte de a vedea care sunt avantajele comune pe care le au cele două materiale, trebuie cunoscute diferenţele dintre ele.

Nota Paginademedia.ro: În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament plătit.

Linoleumul a apărut cu mult înainte de vinil, fiind un material complet natural şi biodegradabil. Este fabricat dintr-un amestec de răşină de pin, făină de lemn, plută, ulei de in, praf de calcar şi diverşi pigmenţi naturali, pentru culoare.

Ulterior a apărut şi o variantă mai puţin costisitoare, care prezintă aceleaşi calităţi, dar presupune costuri mai scăzute de producţie.

Este vorba de vinil, cunoscut şi sub denumirea de „covor PVC” – un material multistrat foarte rezistent, care poate fi utilizat chiar şi peste 40 de ani, ca şi linoleumul.

În cele ce urmează, îţi oferim câteva motive întemeiate pentru a alege unul din aceste materiale pentru pardoseala ta.

Rezistenţă sporită chiar şi în zonele intens tranzitate

Indiferent că este vorba de linoleum sau de vinil, ambele materiale sunt extrem de rezistente şi pot fi utilizate zeci de ani, necesitând condiţii minime de întreţinere.

Din acest motiv, sunt folosite în special în zonele intens tranzitate cum ar fi holurile, magazinele, instituţiile publice sau sediile companiilor.

Linoleumul şi covorul PVC nu doar că rezistă fizic, dar îşi păstrează în tot acest timp şi aspectul de nou, datorită pigmenţilor care sunt infuzaţi în material, nu aplicaţi doar la suprafaţă.

Proprietăţi antimicrobiene

Chiar dacă pot fi folosite zeci de ani, ambele materiale nu permit dezvoltarea bacteriilor, microbilor şi a altor microorganisme ce pot afecta sănătatea.

Aceasta, datorită faptului că sunt tratate antimicrobian şi astfel devin o soluţie ideală mai ales pentru zonele care impun condiţii mai stricte de igienă, cum ar fi spitalele, şcolile şi grădiniţele.

În plus, ambele materiale au proprietăţi antistatice, ceea ce înseamnă că atrag particulele de praf şi de polen din atmosferă, care pot crea probleme persoanelor cu alergii sau cu astm.

Se curăţă şi se întreţin uşor

Fiind vorba de suprafeţe în care murdăria şi praful nu se impregnează, sunt foarte uşor de curăţat, fiind suficient să fie aspirate la anumite intervale, în funcţie de intensitatea traficului din spaţiile în care sunt amplasate.

Pentru o curăţare mai intensă, poate fi folosit un mop înmuiat în apă cu puţin detergent şi stors foarte bine.

În acest mod, suprafeţele se usucă foarte uşor, iar linoleumul sau vinilul vor arăta ca noi.

Varietate mare de modele şi culori

Este imposibil să nu găseşti modelul de vinil sau linoleum care să se potrivească perfect cu nuanţa pereţilor sau cu mobila din spaţiul în care vrei să îl instalezi. Poţi găsi astfel de materiale în toate nuanţele şi culorile, dar şi într-o gamă foarte largă de modele, orice magazin având la dispoziţie o ofertă variată în acest sens.

Atenuează zgomotul

Dat fiind faptul că ambele sunt materiale moi, absorb foarte bine zgomotul paşilor, iar acest aspect este foarte important în spaţiile aglomerate şi în cele în care trebuie păstrată liniştea.

Sălile de spectacole sau evenimente, şcolile, clădirile de birouri sunt doar câteva din spaţiile în care utilizarea linoleumului sau covorului PVC este recomandată pentru diminuarea nivelului de zgomot.

Rezistenţa la umezeală

Vinilul şi linoleumul nu permit trecerea apei, fiind 100% impermeabile, ceea ce la face materiale ideale şi pentru pardoselile din baie şi bucătărie.

Un alt avantaj este şi faptul că suprafaţa acestor materiale nu este alunecoasă nici chiar atunci când este umedă, şi astfel se diminuează riscul unor accidentări.

Linoleumul de calitate de la Emenatwork, ca şi covoarele PVC de aici, întrunesc toate aceste calităţi, de aceea sunt o opţiune demnă de luat în consideraţie dacă te-ai decis să alegi una astfel de material.

Ce este secţiunea COMUNICATE:

În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament lunar. Este deschisă atât companiilor, cât şi free-lancerilor care doresc să îşi promoveze serviciile pe care le oferă.

Detalii, la [email protected]

Autor: Comunicat publicitatepaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus