Skip to main content

COMUNICAT. Lucrezi la calculator? Iată ce măsuri trebuie să iei pentru sănătatea ta

 
Foto | Unsplash.com
Foto | Unsplash.com

COMUNICAT. Evoluţia tehnologică ne permite să folosim calculatoarele pentru o mulţime de activităţi, de aceea tot mai mulţi dintre noi petrecem ore în şir în faţa monitoarelor.

Publicitate

Majoritatea joburilor din era modernă presupun utilizarea unui laptop sau a unui PC, însă trebuie să ştii că aceste device-uri ne ameninţă sănătatea dacă nu sunt utilizate corect şi cu moderaţie.

Nota Paginademedia.ro: În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament plătit.

Iată ce măsuri poţi lua pentru a te proteja de efectele nocive ale statului îndelungat la calculator.

Poartă ochelari cu protecţie de calculator

Ecranele dispozitivelor pe care le folosim cu toţii astăzi emană lumină albastră, foarte dăunătoare pentru sănătatea noastră.

Aceasta pătrunde adânc în retină şi diminuează producţia de melatonină, un hormon foarte important pentru sănătate. De asemenea, expunerea constantă la ecranele cu lumină albastră provoacă dureri de cap, insomnii, privire înceţoşată şi senzaţia de ochi uscaţi.

Pe termen lung, aceasta poate chiar să provoace cataracta. Te întrebi care este cel mai eficient mod de a te proteja de lumina albastră, în condiţiile în care eşti nevoit să petreci cel puţin 8 ore în faţa laptopului?

Poartă ochelari cu protecţie de calculator, prevăzuţi cu filtre speciale pe lentile.

Păstrează distanţa optimă de monitor

Distanţa de la care priveşti monitorul atunci când lucrezi la calculator este foarte importantă pentru a-ţi păstra sănătatea ochilor, dar nu numai.

De exemplu, dacă stai prea departe de tastatură pot să apară durerile de spate şi de gât, în timp ce, apropiindu-te prea mult favorizezi apariţia senzaţiei de ochi uscaţi. Pentru a preveni aceste efecte nedorite, este recomandat ca distanţa dintre monitor şi ochi să fie cuprinsă între 50 şi 65 de cm.

Totodată, asigură-te că ecranul este poziţionat astfel încât să priveşti uşor în jos.

Acordă atenţie luminii ambientale

Lumina ambientală îşi poate cauza probleme atunci când lucrezi foarte multe ore la calculator. Este important să găseşti raportul ideal între luminozitatea încăperii în care îţi desfăşori activitatea şi luminozitatea ecranului.

De preferat ar fi ca în camera în care lucrezi să se regăsească becuri de intensitate mică, amplasate în lateralul monitorului.

Dacă biroul sau masa de lucru sunt poziţionate lângă fereastră, caută să reduci lumina exterioară şi să îţi aşezi în lateral o lampă cu halogen sau leduri, a cărei lumină să poată fi reglată ca intensitate.

Fă pauze dese

După fiecare 50 de minute de stat la calculator, trebuie să iei 10 minute de pauză.

Aceasta presupune să te ridici de pe scaun şi să eviţi folosirea laptopului, a telefonului mobil sau a televizorului, tocmai pentru a-ţi odihni privirea.

Dacă poţi, ieşi la o scurtă plimbare până la magazinul din colţ sau ia o gură de aer ieşind în curte. În acest mod, te vei relaxa şi vei minimiza efectele nocive ale statului la calculator.

Măreşte fontul

Un truc util pentru a-ţi proteja ochii de lumina albastră este să măreşti fontul pe ecranul pe care lucrezi.

Astfel, vei putea parcurge mai uşor textul, prevenind durerile de cap şi senzaţia de ochi obosiţi.

Lucrezi la calculator sau petreci un timp îndelungat în faţa laptopului? Ţine cont de sfaturile noastre pentru a-ţi proteja sănătatea!

Ce este secţiunea COMUNICATE:

În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament lunar. Este deschisă atât companiilor, cât şi free-lancerilor care doresc să îşi promoveze serviciile pe care le oferă.

Detalii, la [email protected]

Autor: Comunicat publicitatepaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus