Skip to main content

COMUNICAT. SES distribuie 8.265 de canale TV către 361 de milioane de gospodării la nivel global

 
COMUNICAT. SES distribuie 8.265 de canale TV către 361 de milioane de gospodării la nivel global

COMUNICAT. SES prezintă rezultatele studiului său anual Satellite Monitor - reperul industriei în ceea ce priveşte acoperirea prin intermediul sateliţilor TV, care consolidează poziţia SES de lider în distribuţia (directă sau indirectă) de conţinut TV prin satelit.

Publicitate

SES continuă să fie vârful de lance al industriei, distribuind 8.265 de canale, aproape 3.000 dintre ele HD, către un total de 361 milioane de gospodării la nivel global.

Nota Paginademedia.ro: În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament plătit.

Datele Satellite Monitor arată creşterea continuă a acoperirii SES în Europa (+ 2 milioane de gospodării) şi Africa (+2 milioane de gospodării). La principala poziţie orbitală a SES de la 19,2o Est, sateliţii SES deservesc un număr neatins până în prezent de 118 milioane de gospodării, reprezentând 43% din toate gospodăriile TV din Europa. Ponderea gospodăriilor care recepţionează conţinut HD de la poziţia 19,2o Est a crescut la 84%. Următorul tabel arată acoperirea SES pe regiuni, conform datelor Satellite Monitor 2020:

Per total, acoperirea SES în gospodării TV a scăzut marginal în 2020, din cauza unei schimbări în metodologia de raportare a autorităţile de reglementare din India, referitoare la definirea abonaţilor activi.

Soluţiile OTT, complementare televiziunii liniare

Piaţa TV europeană s-a menţinut la niveluri constante în ultimii 4 ani, numărând 273,1 gospodării în 2020, 40% dintre aceste utilizând recepţia prin satelit. Unul dintre trendurile ce se evidenţiază pe piaţa europeană este creşterea zonei HD şi UHD.

Potrivit Satellite Monitor, satelitul rămâne platforma preferată pentru transmisiile HD, reprezentând aproape 40% din totalul gospodăriilor HD (gospodării care au un ecran HD şi recepţionează programe în acest format).

Numărul total al gospodăriilor HD din Europa a ajuns la 180 milioane la finalul lui 2020, cu 7,8% mai mult decât în 2019. De asemenea, numărul de ecrane UHD a crescut cu 5% faţă de 2019 şi reprezintă în prezent 20% din totalul gospodăriilor TV din Europa (50 milioane de gospodării echipate cu ecrane TV UHD).

Soluţiile OTT (over-the-top) nu înlocuiesc serviciile de televiziune liniară, ci sunt complementare, subliniază studiul anual SES.

În ultimii 5 ani, serviciile OTT în Europa au crescut cu 138%, în timp ce serviciile TV tradiţionale - fie ele prin satelit, cablu, IPTV sau terestre - au rămas la acelaşi nivel. La finalul lui 2020, 31% dintre gospodăriile TV din Europa utilizau şi un serviciu OTT, respectiv 78,4 milioane.

„Un reper al industriei, ediţia de anul acesta a studiului Satellite Monitor confirmă din nou poziţia SES de lider în materie de acoperire globală, cu focus către experienţa de vizionarea a conţinutului HD şi UHD.

Pandemia COVID-19 a determinat creşterea fără precedent a consumului de conţinut, iar în multe părţi din lume, televiziunea liniară continuă să fie prima alegere a oamenilor atunci când vor ştiri şi informaţii. Vom continua să inovăm pentru a permite clienţilor noştri de servicii video să ajungă la o cât mai mare audienţă, pe mai multe ecrane”, a declarat Steve Collar, CEO SES.

Ce este secţiunea COMUNICATE:

În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament lunar. Este deschisă atât companiilor, cât şi free-lancerilor care doresc să îşi promoveze serviciile pe care le oferă.

Detalii, la [email protected]

Autor: Comunicat publicitatepaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus