Skip to main content

COMUNICAT. Cum ajuţi aranjamentele florale să reziste cât mai mult?

 
Foto | Unsplash.com
Foto | Unsplash.com

COMUNICAT. Indiferent dacă îţi cumperi un aranjament floral pentru tine, pentru o persoană dragă sau pentru un eveniment special, probabil îţi doreşti ca acesta să reziste cât mai mult timp. De aceea, ai nevoie de trucuri utile pentru a spori durata de viaţă a florilor de care vrei să te bucuri.

Publicitate

Chiar dacă factorii externi precum frigul şi căldura sau calitatea florilor achiziţionate influenţează durata de viaţă a aranjamentului floral, contează şi modul în care ai grijă de flori.

Nota Paginademedia.ro: În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament plătit.

Iată care sunt sfaturile de care poţi ţine cont pentru aranjamente florale impecabile, în rândurile de mai jos!

Foloseşte bureţi îmbibaţi cu apă

De regulă, aranjamentele florale de calitate vin însoţite de un burete îmbibat cu apă, pentru o rezistenţă sporită. În funcţie de dimensiune, un burete poate să absoarbă până la 2 litri de apă, pentru ca florile să rămână hidratate. Totuşi, bureţii se usucă, aşa că trebuie înlocuite.

Găseşti o mulţime de bureţi florali pe care îi poţi folosi, astfel încât să măreşti durata de viaţă a aranjamentelor tale.

Cu cât în cameră este mai cald iar aerul este mai uscat, cu atât florile se vor deshidrata mai repede, evaporând apa din burete. Verifică bureţii florali în fiecare zi şi, la nevoie, toarnă puţină apă în mijloc, pentru a menţine florile hidratate.

Ţine aranjamentul într-o zonă ferită de căldură

Temperatura are un rol extrem de important în menţinerea unui aranjament floral proaspăt. Astfel, asigură-te că florile sunt ţinute departe de călduri excesive, în încăperi răcoroase.

Nu ştii care este temperatura optimă pentru aranjamentele florale?

Se recomandă o temperatura între 17 şi 22 de grade, evitând plasarea florilor lângă calorifer, pe timpul iernii sau lângă fereastră, în sezonul cald.

Asigură-te şi că aranjamentele florale sunt aşezate într-o încăpere în care temperaturile nu scad sub 10 grade şi nu depăşesc 22-25 de grade. Vei observa că florile rezistă şi arată bine pentru o perioadă mai lungă de timp!

Aeriseşte camera în care ţii aranjamentele florale

Pe lângă temperatura optimă pe care trebuie să o ai în cameră, astfel încât florile să se menţină proaspete, contează şi aerul care intră în încăpere. Se recomandă aerisirea zilnică a încăperii şi evitarea fumatului sau a gătitului în apropierea aranjamentului floral.

Evită plasarea aranjamentului pe un pervaz, în directa bătaie a razelor soarelui şi vei avea flori frumoase şi proaspete în fiecare zi.

Dacă observi că florile îşi înclină tulpina şi par că se ofilesc, stropeşte-le cu puţină apă rece, pentru a-şi recăpăta tonusul.

Elimină petalele uscate

Din momentul în care observi că există petale uscate în aranjamentul floral, cel mai bine este să le îndepărtezi. În afară de faptul că aranjamentul va arăta mai bine din punct de vedere estetic, nu rişti să se întâmple acelaşi lucru şi cu alte frunze din buchet.

Florile dintr-un aranjament floral se pot ofili mai rapid, pentru că nu mai au rădăcină, deci nu mai sunt capabile să transforme substanţele nutritive din apă, în sevă.

Deşi pare dificil să menţii aspectul proaspăt al florilor pentru cât mai multă vreme, sfaturile noastre te ajută să ai casa plină de flori minunate! Pune-le în practică, ţine cont de recomandările specialiştilor florali şi nu vei da greş!

Ce este secţiunea COMUNICATE:

În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament lunar. Este deschisă atât companiilor, cât şi free-lancerilor care doresc să îşi promoveze serviciile pe care le oferă.

Detalii, la [email protected]

Autor: Comunicat publicitatepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • DODO DODO
    poate ma invatati cum sa-mi schimb pingelele ca doar sinteti un site de profil

Trimite un comentariu

sus