Skip to main content

COMUNICAT. Cum ameliorezi iritaţia de după bărbierit?

 
Foto | Pixabay.com
Foto | Pixabay.com

COMUNICAT. Se întâmplă uneori ca acea senzaţie plăcută de prospeţime de după bărbierit să fie stricată de apariţia unei iritaţii în zona gâtului, a bărbiei, câteodată chiar şi a feţei. Iritaţiile sunt sub forma unor pete roşiatice care apar pe piele, având darul de a ne enerva mai ales din cauza mâncărimilor pe care le provoacă.

Publicitate

Nota Paginademedia.ro: În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament plătit.

Cu astfel de probleme se confruntă în special cei cu pielea sensibilă sau cu acnee, dar se poate întâmpla şi atunci când eşti în întârziere şi te bărbiereşti în grabă, sau când uiţi să înlocuieşti lamele uzate ale aparatului de ras.

Nu e nimic grav, dar e suficient de enervant cât să îţi strice ziua încă de dimineaţă, însă noi îţi venim în ajutor cu câteva sfaturi pentru a rezolva rapid situaţia.

Aplică o compresă rece pe zona iritată

Aceasta este cea mai la îndemână metodă, dovedindu-se totodată şi foarte eficientă, pentru că o compresă rece scade temperatura pielii şi reduce temporar sensibilitatea nervilor.

Astfel, imediat ce apar mâncărimile şi roşeaţa, aplică pe zona afectată o compresă cu apă rece sau câteva cuburi de gheaţă înfăşurate într-o batistă.

Menţine apăsat câteva minute; astfel mâncărimile vor dispărea în acest timp, iar roşeaţa de la nivelul pieli îşi va reduce din intensitate.

Foloseşte un after-shave fără alcool

Aplicarea after-shave-ului este ritualul care încheie orice bărbierit, însă sunt şanse ca problema să ţi se tragă chiar de aici. Un after-shave ajută la calmarea pielii, însă cu cât conţinutul de alcool este mai mare, cu atât sunt mai multe şanse să provoace iritaţii.

În mod sigur, cunoşti acea senzaţie, când ai impresia că îţi ia faţa foc după ce îţi dai cu after-shave, aceasta datorându-se alcoolului din compoziţia sa. Senzaţia de usturime şi mâncărimile se acutizează în aceste condiţii, fapt pentru care dermatologii recomandă aftes-shave-urile care nu conţin alcool.

Nici cele foarte parfumate nu sunt din cele mai eficiente, mult mai bune fiind cele pe bază de uleiuri esenţiale.

Pastă de aspirină dizolvată în apă

Dacă ai la dispoziţie în dulapul de medicamente câteva comprimate de aspirină, dizolvă 3-4 din ele în puţină apă şi amestecă până obţii consistenţa unei paste.

Cu această pastă, unge zonele iritate şi las-o să acţioneze timp de jumătate de oră.

Pasta întărită se îndepărtează apoi cu apă rece, şi vei constata că mâncărimile au dispărut, iar petele de roşeaţă abia dacă mai sunt vizibile.

Castravete ras sau tăiat felii

Presupunând că nu ai aspirină prin casă, ori că preferi o metodă naturală, poţi folosi un castravete ca remediu pentru iritaţii. Acesta se dă pe o răzătoare, astfel încât să se obţină fâşii cât mai subţiri, iar rezultatul final să fie asemănător unei paste.

Această pastă de aplică pe zona iritată şi se ţine cu ajutorul unei cârpe sau a unui prosop, circa un sfert de oră. Astfel, pielea afectată se va hidrata, absorbind totodată vitaminele din castravete, care o vor ajuta să se refacă rapid.

Poţi folosi şi felii tăiate de castravete, însă hidratarea este cu atât mai eficientă, cu cât acesta este mai bine mărunţit.

Făină de ovăz cu iaurt

Făina de ovăz are proprietăţi antiinflamatoare, constatându-se totodată că reduce semnificativ intensitatea mâncărimilor. Pentru a obţine un remediu eficient, trebuie să ai prin casă nişte făină de ovăz şi nişte iaurt, pe care să le amesteci sub forma unei paste.

La fel ca şi în cazurile anterioare, pasta respectivă se aplică pe pielea iritată şi se aşteaptă timp de o jumătate de oră să-şi facă efectul. Se înlătură apoi folosind apă caldă, pentru a se înmuia mai uşor, iar problema e ca şi rezolvată.

Dacă ai avut ghinion şi ţi-a apărut o astfel de iritaţie, este bine să laşi să treacă o perioadă de câteva zile până la următorul bărbierit, pentru ca pielea să aibă timp să se refacă.

Ce este secţiunea COMUNICATE:

În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament lunar. Este deschisă atât companiilor, cât şi free-lancerilor care doresc să îşi promoveze serviciile pe care le oferă.

Detalii, la [email protected]

Autor: Comunicat publicitatepaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus