Skip to main content

COMUNICAT. Cum obţii cel mai avantajos schimb valutar?

 
Foto | Pexels
Foto | Pexels

COMUNICAT. Fie că pleci în vacanţă în străinătate, că ai un cont de economii în valută sau că ai de plătit rata la bancă, mai mult ca sigur îţi doreşti să obţii un schimb valutar avantajos, cât mai apropiat de valoarea cursului BNR.

Nota Paginademedia.ro: În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament plătit.

În rândurile următoare îţi prezentăm câteva lucruri pe care le poţi pune în practică, pentru ca de acum înainte să obţii schimburi valutare cât mai bune.

Cercetează ofertele băncilor

Băncile au cotaţii diferite de cumpărare şi de vânzare ale valutei, motiv pentru care îţi sugerăm să faci o mică cercetare înainte de a schimba suma dorită. Te gândeşti că oricum nu pot exista diferenţe semnificative între cursurile valutare ale băncilor, deci nu are sens să pierzi timp cu research-ul? Ei bine, află că diferenţele pot fi, de fapt, semnificative - chiar de 1%.

Ia în considerare casele de schimb valutar

În prezent, există numeroase case de schimb valutar autorizate pe piaţă, iar la unele dintre acestea poţi beneficia de un curs foarte bun. Pentru a-l găsi pe cel mai avantajos, însă, va trebui să dedici, din nou, timp „cercetării”. Interesează-te care sunt casele de schimb valutar renumite pentru cursurile lor avantajoase.

Poţi face acest lucru din confortul propriei locuinţe: pe Internet există liste care cuprind cursurile caselor de schimb valutar, precum şi adresele acestora. Astfel, după ce găseşti cursul cel mai potrivit, te poţi duce direct la adresa indicată.

Totuşi, este important să ştii că astfel de liste online nu sunt exhaustive, deci ele nu cuprind toate casele de schimb valutar din oraşul tău. În acest caz, te-ai putea duce personal la cele din apropierea locuinţei tale, pentru a le analiza ofertele, ca mai apoi s-o alegi pe cea mai bună.

Evită să schimbi bani în zile cu fluctuaţii mari

Evenimentele economice îşi pun amprenta asupra cursului valutar, astfel că pot exista unele zile în care ar fi pur şi simplu mai avantajos să nu schimbi bani şi să aştepţi câteva până când cotaţiile vor reveni la normal.

Fireşte că nu poţi face acest lucru dacă eşti presat de termenul-limită de la bancă sau dacă urmează să pleci în străinătate.

Dacă este vorba, însă, doar de transferul banilor în valută în contul de economii, ai putea să te gândeşti la această opţiune.

Încearcă să negociezi

În cazul sumelor mari, există posibilitatea de a negocia cursul valutar, astfel încât să obţii unul cât mai avantajos.

Foloseşte Revolut

Revolut funcţionează ca o bancă digitală, fiind apreciat în prezent pentru serviciile oferite, inclusiv pentru schimburile valutare avantajoase, efectuate direct în aplicaţie.

Aşadar, pe lângă faptul că beneficiezi de un curs bun, te mai bucuri de un avantaj esenţial: nu trebuie să te deplasezi nicăieri, rezolvi totul chiar din confortul casei tale.

Dacă nu ai cont Revolut, află că îţi poţi face unul extrem de uşor, tot online.

Aşadar, dacă vrei să obţii un curs valutar avantajos, fără prea mari bătăi de cap şi fără să faci o cercetare minuţioasă, ai putea să iei în calcul varianta online.

Dacă, pe de altă parte, nu eşti mare fan al digitalizării şi preferi varianta clasică, a schimbului valutar la bancă sau la o casă de schimb valutar, îţi recomandăm să cercetezi ofertele înainte de a lua o decizie, chiar dacă acest lucru îţi poate lua mai mult timp.

Ce este secţiunea COMUNICATE:

În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament lunar. Este deschisă atât companiilor, cât şi free-lancerilor care doresc să îşi promoveze serviciile pe care le oferă.

Detalii, la [email protected]

Autor: Comunicat publicitatepaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus