Skip to main content

COMUNICAT. Draperii sau perdele: ce alegi pentru casa ta?

 
Foto | Unsplash.com
Foto | Unsplash.com

COMUNICAT. Decorul locuinţei poate să îţi dea o stare de bine şi să contribuie la o atmosferă relaxantă zi de zi, în funcţie de alegerile tale de amenajare. Culorile, mobilierul şi orice alte detalii din casă au un rol important de care trebuie să ţii cont. Alegerea unor draperii sau a unor perdele necesită aşadar multă atenţie.

Nota Paginademedia.ro: În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament plătit.

Iată ce opţiuni trebuie să iei în calcul pentru a crea atmosfera dorită cu ajutorul draperiilor sau a perdelelor.

Draperiile sunt potrivite pentru un decor elegant

Diferenţa dintre draperii şi perdele constă în primul rând în materialul din care sunt confecţionate. Perdelele sunt mai subţiri, din voal, pe când draperiile sunt din materiale mai groase şi mai grele, cu un aspect mai impunător.

Draperiile sunt potrivite pentru casele amenajate în stil clasic sau elegant, în locuinţele luxoase - spre exemplu într-o sufragerie foarte spaţioasă.

Ai opţiunea de a cumpăra draperii la metru în aşa fel încât să acoperi orice suprafaţă doreşti. În funcţie de decorul încăperii poţi să alegi o culoare mai închisă sau mai deschisă pentru a crea o atmosferă intimă, plăcută sau, dimpotrivă, un cadru care să iasă cât mai mult în evidenţă.

Draperiile care nu lasă lumina să pătrundă prin material sunt ideale pentru dormitor

Dormitorul este camera dedicată somnului, relaxării şi odihnei. În timpul nopţii cu siguranţă vrei să ai parte de cât mai multă linişte, iar lumina te poate trezi sau nelinişti.

Pentru dormitor e indicat să alegi draperii confecţionate din materiale cât mai groase care să nu permită luminii să pătrundă.

Mai ales în cazul în care fereastra este îndreptată către soare, dimineaţa e bine să ai această protecţie pentru a nu-ţi fi deranjat somnul şi programul de odihnă.

Perdelele pot fi folosite în zonele în care ai nevoie de mai multă lumină

Lumina naturală este foarte relaxantă şi este de preferat în locuinţă. Optează pentru perdele în acele încăperi mai întunecate din casă şi vei crea o atmosferă caldă.

Dacă locuieşti într-o casă care are foarte puţine ferestre orientate spre soare poţi să renunţi la draperii şi să achiziţionezi doar perdele. Acestea, dacă sunt alese în funcţie de stilul de decor din restul casei, pot să dea un aer foarte elegant şi rafinat.

Poţi găsi numeroase modele de perdele în comerţ, din diferite materiale, uşor de integrat în orice tip de locuinţă.

Perdelele şi draperiile pot să fie utilizate în acelaşi timp

Draperiile au şi un rol important în ceea ce priveşte decorul. Chiar dacă nu le foloseşti pentru a bloca lumina, acestea pot să fie menţinute la marginile ferestrelor pentru un aspect elegant.

Pe timpul nopţii pot fi utilizate pentru un plus de intimitate şi confort, însă dacă este o cameră de zi acest lucru nu e neapărat. Combinaţiile dintre perdele şi draperii pot fi foarte ingenioase şi vor contribui la un decor plăcut.

Asigură-te că materialele celor două elemente se potrivesc pentru a exista armonie din punct de vedere estetic.

Alegerea perdelelor sau a draperiilor se face în funcţie de stilul în care e amenajată casa

De cele mai multe ori toate detaliile din locuinţă, elementele de decor şi nu numai se aleg pentru a completa stilul în care e amenajat totul. Draperiile sau perdelele au un rol foarte important pentru că sunt vizibile şi ocupă o suprafaţă destul de mare.

Tocmai de aceea, atunci când alegi între draperii sau perdele este recomandat să ţii cont de aspectul general al casei, astfel încât să menţii un stil unitar, plăcut.

Draperiile şi perdelele, indiferent de model, material sau culoare, trebuie alese pentru a completa o atmosferă caldă, liniştită.

Contează foarte mult să existe armonie între culori, materiale şi stiluri. Indiferent de alegerea pe care o faci pentru casa ta, perdele sau draperii, încearcă să le integrezi cât mai bine în încăpere într-un mod elegant.

Ce este secţiunea COMUNICATE:

În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament lunar. Este deschisă atât companiilor, cât şi free-lancerilor care doresc să îşi promoveze serviciile pe care le oferă.

Detalii, la [email protected]

Autor: Comunicat publicitatepaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus