Skip to main content

COMUNICAT. Păstrarea gemului sau a dulceţei: Cinci sfaturi de care să ţii cont

 
Foto | Pexels
Foto | Pexels

COMUNICAT. Dulceaţa şi gemurile sunt printre cele mai apreciate deserturi din tradiţia culinară românească. Ele pot fi obţinute acasă, urmând diverse reţete, iar rezultatul este absolut delicios!

Nota Paginademedia.ro: În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament plătit.

Însă, secretul unui gem savuros nu constă doar în ingredientele folosite şi în modul de preparare, ci şi în depozitarea corectă a acestuia. Iată 5 sfaturi de care să ţii cont pentru a te delecta cu dulceţuri şi gemuri gustoase tot timpul anului!

Respectă norme stricte de igienă când le prepari

Cât timp fructele sunt spălate, curăţate şi tăiate, nu se recomandă să se desfăşoare alte activităţi de gătit în bucătărie.

Blatul trebuie să fie în permanenţă curat, la fel ca şi vasele şi ustensilele folosite pentru procesarea dulceţei şi a gemului.

În special în cazul în care optezi pentru o reţetă care nu conţine conservanţi, aceste produse sunt predispuse la dezvoltarea bacteriilor, aşa că pentru a preveni deteriorarea lor, evită contaminarea cu alte produse alimentare.

Sterilizează borcanele înainte de folosire

Sterilizarea borcanelor este un pas esenţial pentru ca gemul şi dulceaţa să se păstreze intacte pentru o perioadă mai lungă de timp.

Dacă nu ai un sterilizator dedicat, poţi utiliza metoda clasică: spală borcanele cu apă şi detergent, clăteşte-le bine şi apoi aşează-le într-un vas mare cu apă, pe foc.

Lasă apa să fiarbă aproximativ 10 minute, stinge focul, iar apoi mai lasă-le încă 10-15 minute. Scoate borcanele pe un şerveţel curat, cu gura în jos.

Foloseşte capace noi

Capacele pe care le folosim pentru închiderea borcanelor joacă un rol extrem de important în păstrarea corectă a gemurilor şi dulceţurilor în cămară sau în frigider. Renunţă la clasica tehnică de legare a unei bucăţi de celofan legate cu sfoară deasupra borcanului şi alege capace cu filet.

Ţine cont de o regulă importantă: acestea trebuie să se fileteze perfect, pentru a etanşa perfect conţinutul borcanului.

Nu folosi capace vechi, care prezintă depuneri de murdărie, pete sau semne de rugină. Poţi comanda online borcane cu capac la preţuri accesibile, astfel asigurându-te că proviziile tale vor fi păstrate în condiţii optime.

Păstrează-le la maxim 10-15 grade

Temperatura la care sunt depozitate conservele este un alt factor care influnţează păstrarea lor. Ideal este să le ţii în pivniţă dacă ai această posibilitate, acolo unde sunt maxim 10-15 grade. Dacă nu ai un beci, atunci poţi pune borcanele cu proviziile dulci în cămară sau în balcon.

În cazul în care optezi pentru depozitarea acestora pe balcon poţi folosi un dulap cu pereţi groşi din lemn pentru a le pune, după care acoperă-le cu o pătură.

Important este ca locul de depozitare să fie bine aerisit. De asemenea, evită să aşezi borcanele prea aproape de tavan sau direct pe podea; foloseşte rafturi şi poziţionează borcanele la 5-10 cm distanţă unele de celelalte pentru ca aerul să circule aşa cum trebuie.

Evită depozitarea dulceţei şi a gemului în spaţiile cu un grad mare de umiditate.

Îndepărtează imediat mucegaiul

Dacă observaţi că dulceaţa sau gemul a început să prindă mucegai deasupra, iată ce trebuie să faci: curăţă, cu ajutorul unei linguri, stratul depus, fierbe încă o dată gemul ca să scadă puţin, iar mai apoi toarnă-l în borcanele pe care le-ai spălat bine în prealabil.

Păstrează în condiţii optime borcanele de dulceaţă şi de gem, urmând sfaturile noastre!

Ce este secţiunea COMUNICATE:

În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament lunar. Este deschisă atât companiilor, cât şi free-lancerilor care doresc să îşi promoveze serviciile pe care le oferă.

Detalii, la [email protected]

Autor: Comunicat publicitatepaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus