Skip to main content

Mişcare importantă. Ringier intră în Bulgaria. A cumpărat grupul Sportal, alături de care deţine Gazeta Sporturilor

 
Foto | Pexels
Foto | Pexels

Grupul elveţian Ringier intră pe piaţa din Bulgaria. Compania a cumparat Sportal Media Group, care are în portofoliu, printre altele, cel mai mare site de sport din Bulgaria (sportal.bg) şi multe alte titluri online (woman.bg, profit.bg), dar şi alte activităţi digitale.

Publicitate

Ringier anunţă că a ajuns la un acord pentru achiziţionarea pachetului majoritar de acţiuni al Sportal Media Group, unul dintre principalii jucători pe zona de media şi digital din Bulgaria.

Totodată, Ringier anunţă că va cumpăra Digital Ventures OOD, tot din Bulgaria, care deţine Sportal365 (platformă de conţinut sportiv).

Sportal Media Group are în portofoliu mai multe site-uri. Printre acestea se numără Sportal.bg, cea mai mare agenţie de ştiri de sport din Bulgaria. Sportal.bg are şi o zonă de conţinut video online pentru competiţii sportive şi analiză.

Site-ul a fost înfiinţat de Stilian Shishkov, care va rămâne în continuare în grup.

În România, Ringier şi Sportal Group sunt asociaţi în compania care deţine Gazeta Sporturilor. Publicaţia Gazeta Sporturilor a fost cumpărată de la Intact de un joint-venture între Ringier România şi compania bulgară Sportal Media Group: Ringier Sportal SRL.

Comunicatul nu menţionează care va fi structura acţionariatului în România, ca urmare a acestei mutări. Totodată, contactaţi de Paginademedia.ro, oficialii Ringier România nu au comentat subiectul.

Preluarea Sportal de către Ringier în Bulgaria ar urma să se încheie în acesta primăvară.

„Tranzacţia este supusă aprobării de către autorităţile locale competente. Ambele părţi au convenit să nu dezvăluie preţul de achiziţie”, menţionează oficialii Ringier într-un comunicat de presă.


Citeşte şi: Ringier a cumpărat Gazeta sporturilor. Tranzacţia, anunţată oficial


Citeşte şi: Cine este compania bulgară împreună cu care Ringier discută preluarea GSP? Au cel mai mare site de sport din Bulgaria


Sportal Media Group operează Sportal.bg, cel mai mare site de sport din Bulgaria. Lansat în martie 2006, acesta are peste 60 de jurnalişti care livrează peste 300 de ştiri zilnice. Site-ul numără peste 85.000.000 de afişări lunar şi este, de asemenea, primul site bulgar cu propriul serviciu de televiziune web.

Pe lângă Sportal.bg, grupul operează, de asemenea, Novini.bg, cel mai vizitat portal de ştiri din Bulgaria, precum şi alte titluri ca Woman.bg sau Profit.bg.


Vezi şi comunicatul Ringer


Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus