Skip to main content

COMUNICAT. Top şapte atracţii turistice în Maldive

 
Foto | Pexels
Foto | Pexels

COMUNICAT. Maldive, un tărâm impresionant cu insule tropicale scăldate în razele soarelui şi apele cristaline al Oceanului Indian. Cu siguranţă atunci când ne gândim la o vacanţă într-o destinaţie exotică, acest mic colţ de rai este unul dintre primele locuri pe care le luăm în considerare.

Publicitate

Imaginile cu plajele cu nisip alb şi fin, resorturile de lux din mijlocul albastrului intens al oceanului şi peşti ce înoată în jurul coralilor au devenit imagini emblematice pentru acest arhipelag atât de spectaculos.

Maldive oferă un peisaj mirific, este un loc superb pentru scufundări şi un adevărat refugiu pentru cei care vor să se bucure de o linişte absolută.

Nota Paginademedia.ro: În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament plătit.

Dacă iei în calcul o vacanţă de neuitat în acest an, iată câteva atracţii turistice care te vor convinge că Maldive reprezintă alegerea potrivită:

Muzeul Naţional Malé

Deschis de către prim-ministrul Mohamed Amin Did în anul 1952, din dorinţa de a păstra istoria insulelor Maldive, muzeul oferă o introducere detaliată în trecutul nobil al ţării.

În această clădire impresionantă sunt expuse artefacte care conţin vestigii istorice, antichităţi regale, obiecte din piatră şi lucruri care aparţineau monarhilor islamici.

Muzeul Maldivelor este format din trei părţi şi se află în Sultan Park Practic, aşa că atunci când cauţi oferte în Maldive ai grijă să treci pe lista de călătorie şi o experienţă culturală cu privire la istoria tumultoasă a arhipelagului din Oceanul Indian.

Hukuru Miskiiy sau Moscheea de Vineri

Chiar dacă mulţi sunt surprinşi că în acest paradis tropical ar putea exista şi altceva în afară de ape turcoaz, plaje şi palmieri, iată că există şi o moschee veche, care datează din anul 1656.

Este un monument arhitectural superb, construit de sultanul Ibrahim Iskandar, unde în prezent se ţin numeroase ceremonii şi evenimente.

Structura clădirii este realizată din piatră de coral cu decoraţiuni şi sculpturi cu scripturi coranice, iar în interior sunt prezentate panouri deosebite din lemn. Moscheea găzduieşti şi morminte ridicate în memoria unor sultani, eroi şi nobili.

Utheemu Ganduvaru

Situat pe insula Uhteemu, o destinaţie turistică populară, acest mic palat transformat în muzeu a fost casa copilăriei eroului naţional Maldiv Mohammed Thakirufaanu care alături de fraţii săi, a răsturnat domnia portugheză în anul 1573.

Clădirea este importantă în rândul localnicilor, însă şi acest loc istoric a devenit una dintre atracţiile Maldivelor.

Fascinantul complex are interioare vechi de 500 de ani, din lemn, sculpturi elaborate din lemn, balansoare şi lămpi care ard ulei de palmier.

Plaja artificială din Atolul Male de Nord

Dacă plănuieşti o vizită în capitala Male, atunci trebuie să descoperi şi plaja artificială cu nisip alb care oferă numeroase surse de divertisment pentru turişti.

Poate fi vorba de sporturi nautice, spectacole de muzică life, parade şi carnavaluri care se organizează în diferite perioade ale anului.

Male este centrul comercial al naţiunii insulare, iar oamenii vin aici să experimenteze gastronomia locală, cultura, tradiţiile şi posibilităţile de cumpărături.

Reciful Banana

Foarte popular la nivel internaţional, reciful al cărui nume provine de la forma sa de banană gigantică văzută de sus este una dintre cele mai populare atracţii turistice din Maldive.

Reciful este cel mai cunoscut loc pentru scufundări şi casă pentru o mulţime de specii exotici, corali şi stânci deosebite.

Rezervaţia Bioseferei Atolului Baa

Se află la nord de capitala Male şi cuprinde 75 de insule, dintre care doar 13 sunt locuite, iar 10 staţiuni de vacanţă.

Cel mai important punct al zonei şi al biodiversităţii îl reprezintă recifurile de corali.

Acestea sprijină o mare diversitate de animale recifale, printre care ţestoase marine, rechini, aproape 250 de specii de corali, peşti de recif sau păsări marine.

Reciful de corali HP

Amplasat în Atolul Male de Nord, reciful HP este printre cele mai apreciate obiective turistice din Maldive.

Acest loc marin protejat atestă prezenţa pe scară largă a unei varietăţi de creaturi marine, dar şi existenţa unor corali, peşteri şi stânci cu o diversitate de nuanţe.

Insulele Maldive îţi oferă şansa de a te trezi cu oceanul la picioare, dar şi de a descoperi obiective turistice spectaculoase.

Această ţară se adresează în principal celor atraşi de apă, soare şi nisip fin, dar şi călătorilor care pot transforma plajele magnifice şi împrejurimile încântătoare într-un obiectiv turistic memorabil.

Ce este secţiunea COMUNICATE:

În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament lunar. Este deschisă atât companiilor, cât şi free-lancerilor care doresc să îşi promoveze serviciile pe care le oferă.

Detalii, la [email protected]

Autor: Comunicat publicitatepaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus