Skip to main content

COMUNICAT. O soluţie uşor de pus în practică pentru mai mult spaţiu într-o casă mică

 
Foto | Unsplash.com
Foto | Unsplash.com

COMUNICAT. Locuinţele cu spaţiu redus întâmpină adesea probleme atunci când vine vorba despre exploatarea corectă a spaţiului. Organizarea este adesea cheia care stă la baza găsirii unei soluţii pentru exploatarea spaţiilor mici, însă în cele mai multe dintre cazuri aceasta nu funcţionează aşa cum ar trebui.

Publicitate

Pentru acele cazuri care necesită mai mult spaţiu într-o casă mică, plăcile de gips-carton pot face adevărate minuni.

Nota Paginademedia.ro: În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament plătit.

Compartimentarea cu gips carton este soluţia caselor moderne

Dacă locuinţa ta este mică, iar piesele de mobilier acoperă cea mai mare parte din aceasta, atunci poţi lua în considerare compartimentarea acesteia folosind plăcile de rigips.

La Mathaus, plăcile de gips carton se găsesc întotdeauna la preţuri avantajoase, astfel încât proiectele tale pot prinde viaţă cât ai clipi.

Poţi opta pentru orice tip de compartimentare cu ajutorul pereţilor din rigips, deoarece acest material are cele mai bune proprietăţi atunci când vine vorba despre delimitarea structurilor şi a zonelor utile ale unui spaţiu, fără a afecta absolut deloc structura de rezistenţă.

Ce poţi face cu ajutorul plăcilor de gips?

Plăcile de gips sunt structuri relativ uşoare, plăci pe care le poţi monta cu uşurinţă pe profile metalice, astfel încât să poţi crea acoperiri sau pereţi de compartimentare.

Plăcile de gips pot fi folosite şi pentru realizarea tavanelor, fiind elemente care nu vor suprasolicita structura ca ansamblu.

Iată câteva idei de compartimentare pe care le poţi pune în practică astfel încât să poţi câştiga mai mult spaţiu în interiorul locuinţei tale.

Delimitarea unui dressing

Dressingul reprezintă de fapt o unitate de stocare a articolelor vestimentare şi a articole de încălţăminte şi este foarte util mai ales atunci când mobilierul ocupă deja o suprafaţă vastă din capacitatea camerelor.

Prin delimitarea unui compartiment exclusiv pentru aceste lucruri vei putea să nu mai foloseşti atât de multe piese de mobilier, lucru care va conduce către eficientizarea suprafeţei utile a camerei.

Dressingul poate fi creat la întrepătrunderea dintre doi pereţi de rezistenţă, pe care să îi foloseşti ca suport, urmând ca un lateral şi faţa dressingului să fie realizate din plăci de gips-carton.

Pentru închiderea efectivă poţi folosi uşi culisante sau uşi normale, dar cu greutate redusă, în funcţie de propriile preferinţe. Este indicat însă ca poliţele de susţinere să fie montate pe suprafaţa peretelui de rezistenţă, pentru a nu încărca prea mult structura de gips carton.

Pereţi despărţitori pentru diferite camere

Fie că vrei să împarţi în două o cameră care dispune de o suprafaţă foarte mare, fie că vrei să delimitezi o cameră de un hol, posibilităţile sunt multiple atunci când vine vorba despre compartimentare.

Vei avea nevoie doar de profile, de şuruburi de prindere şi de adeziv, pentru ca în final să acoperi cu un finisaj de calitate noul perete create.

Care sunt avantajele plăcilor din gips-carton?

Ce ar trebui să ştii despre plăcile de rigips este faptul că acestea sunt excelent material izolator, atât din punct de vedere termic, cât şi din punct de vedere acustic, drept pentru care nu vei mai fi nevoit să izolezi noul perete creat. Poţi face acest lucru numai dacă vrei neapărat şi poţi folosi fie vata minerală bazaltică sau de sticlă, fie spumă poliuretanică.

Pe de altă parte, este important de ştiut faptul că aceşti pereţi de compartimentare pot fi anulaţi uşor, deoarece ei nu sunt portanţi, de rezistenţă, aşadar nu influenţează cu nimic siguranţa sau stabilitatea clădirii.

Chiar şi din punct de vedere al deşeurilor provenite din construcţii aceşti pereţi sunt deosebit de utili, deoarece nu crează moloz, praf sau resturi cu greutăţi foarte mari, care să necesite ajutor specializat.

Plăcile din gips sunt deosebit de utile deoarece ne oferă posibilitatea exprimării creativităţii în propriile case fără teama că am putea prejudicia structura. În plus, rezultatele finite sunt deosebit de estetice, sunt rezistente şi sigure şi mai presus decât orice sunt utile, deservind exact scopul pentru care au fost create plăcile de rigips.

Ce este secţiunea COMUNICATE:

În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament lunar. Este deschisă atât companiilor, cât şi free-lancerilor care doresc să îşi promoveze serviciile pe care le oferă.

Detalii, la [email protected]

Autor: Comunicat publicitatepaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus