Skip to main content

COMUNICAT. Stilul vintage în designul interior. Cinci idei care te vor inspira

 
Foto | Pixabay.com
Foto | Pixabay.com

COMUNICAT. Stilul vintage a fost şi va rămâne foarte popular atunci când vine vorba de design interior, pentru că oferă locuinţei o atmosferă caldă şi primitoare. Termenul de „vintage” este perceput în mod eronat de mulţi, care înţeleg că acest stil se bazează doar pe elemente vechi, şi de aceea îl consideră demodat.

Nota Paginademedia.ro: În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament plătit.

În realitate însă, stilul vintage se bazează pe îmbinarea armonioasă a elementelor moderne cu cele vechi, iar în asta constă secretul unei amenajări reuşite. Dacă şi ţie îţi surâde ideea unei locuinţe amenajate în stil vintage, îţi oferim câteva idei care să te inspire.

Foloseşte mult lemn şi piatră

Lemnul este definitoriu pentru stilul vintage în designul interior, astfel că în locuinţă ar trebui să predomine acest material, în detrimentul celor mai moderne.

În primul rând, mobilierul trebuie să fie cu preponderenţă realizat din lemn masiv, iar dacă este posibil, şi pardoseala.

Pentru pereţi, poţi folosi piatră, aceasta fiind potrivită şi pentru pardoseală. Ca decoraţiuni, cel mai potrivite sunt elementele din cupru, bronz sau fier forjat.

Caută obiecte de mobilier vechi

Mobila vintage trebuie să fie impunătoare şi să poarte patina timpului, menţinându-şi însă în aspect impecabil.

Cum spuneam mai sus, acest efect este cel mai bine conferit de lemnul masiv, la care se adaugă încrustaţiile şi inserţiile încastrate în el. Pentru a da o notă de autenticitate, foloseşte mobilier vechi, recondiţionat.

Dacă ai o masa, o bibliotecă, un dulap sau un fotoliu rămase de pe vremea bunicilor, nu te grăbi să te debarasezi de ele, ci mai bine investeşte în recondiţionarea lor. În acest mod, vei obţine o mobilă vintage autentică şi totodată vei creşte valoarea acestor piese.

Electrocasnice noi, cu design retro

Dacă în cazul mobilei putem vorbi de recondiţionare, nu acelaşi lucru e valabil şi pentru electrocasnice. Chiar dacă vei reuşi să faci să funcţioneze un frigider vechi de câteva zeci de ani, acesta nu se mai ridică la nivelul cerinţelor din vremurile moderne, şi va servi mai mult că piesă de decor.

În schimb poţi alege unul din modelele de frigidere retro, care arată ca cele de pe vremuri, dar au performanţele unui aparat de ultimă generaţie.

Acelaşi lucru este valabil şi în cazul aragazului, espessorului de cafea, aspiratorului şi al celorlalte electrocasnice.

Covoare şi draperii din materiale naturale

Când vine vorba de materialele textile folosite pentru a crea un design vintage, recomandarea este ca acestea să fie realizate din fibre naturale.

Lâna, bumbacul şi mătasea naturală se potrivesc mult mai bine stilului vintage, decât poliesterul, nylonul sau polipropilena, iar de acest lucru trebuie să ţii cont mai ales când alegi covoarele, perdelele şi draperiile.

Covoarele trebuie să fie groase, pentru a se potrivi cu mobila impunătoare, iar materialul cel mai potrivit în acest sens este lâna. Perdelele şi draperiile pot fi mate sau transparente, din mătase naturală sau dantelă.

Candelabrul - o piesă care nu trebuie să lipsească

Într-o locuinţă amenajată în stil vintage trebuie să existe cel puţin un candelabru, instalat în sufragerie sau în living. În celelalte camere poţi folosi lustre cu un design retro dar şi lămpi din bronz sau sub formă de felinar.

De asemenea, de mare efect sunt şi veiozele cu abajur. Acestea pot fi cu picior înalt, instalate într-un colţ al camerei, sau pot fi veioze de noptieră, instalate în dormitor, la capul patului.

În concluzie, putem vorbi în cazul stilului vintage de un paradox dat de faptul că acesta va fi mereu la modă, deşi se bazează pe elemente retro. Ţinând cont de acest fapt, poţi să te decizi oricând să îţi amenajezi astfel locuinţa, pentru că întotdeauna vei fi în trend, dacă vei ţine cont de sfaturile de mai sus.

Ce este secţiunea COMUNICATE:

În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament lunar. Este deschisă atât companiilor, cât şi free-lancerilor care doresc să îşi promoveze serviciile pe care le oferă.

Detalii, la [email protected]

Autor: Comunicat publicitatepaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus