Skip to main content

Caz grav la Acces Direct! Femeie cu probleme psihice luată la întrebări: „Vrei s-o omori pe Mirela Vaida?” Amendă de la CNA

 
Caz grav la Acces Direct! Femeie cu probleme psihice luată la întrebări: „Vrei s-o omori pe Mirela Vaida?” Amendă de la CNA

„Cum plănuieşti tu s-o omori pe Mirela Vaida?”, „Vrei s-o omori pe Mirela Vaida?”, „Vrei să-i rupi picioarele Mirelei? - aceste întrebări au fost puse unei femei cu probleme psihice. Despre care cei de la Acces Direct ştiau că are probleme psihice! Şi au dat-o pe post. 

Publicitate

„Nu trebuia ca această emisiune să se construiască în jurul unei persoane cu tulburări psihice”, a afirmat categoric Valentin Jucan. Membrul CNA a continuat, în aceeaşi notă: „Singurul scop a fost acela de a construi nişte emisiuni şi un rating. Adică de a face nişte bani.

Jucan a criticat emisiunea Acces Direct, care a fost fost amendată, din nou, de forul audiovizual. Peste 4.000 de euro (20.000 de lei) trebuie să scoată Antena 1 din buzunar pentru derapajele grave din emisiunea Mirelei Vaida. 

Ediţia în cauză a prezentat pe post imagini şi dialoguri halucinante, între Mirela Vaida, invitaţii din emisiune şi o presupusă „complice” a femeii care a atacat-o pe Vaida în platoul Acces Direct. 

Femeia, despre care s-a spus chiar în emisiune că avea tulburări psihice (acelaşi lucru l-a declarat şi reprezentata Antena 1 în faţa forului), a fost supusă unui adevărat interogatoriu acuzator, cu Mirela Vaida şi un avocat în prim-plan.

Acesta a fost şi principalul reproş adus de forul audiovizual postului Antena 1 şi emisiunii Acces Direct: 

„Consider ca aceasta persoana nu trebuia să apară in aceasta emisiune. Ea trebuia protejată. Insituţiile abilitate trebuiau sesizate, dar nu trebuia prezentată în faţa camerelor de filmat.

Această femeie are nişte drepturi, care au fost încălcate. Este un articol care spune că furnizorii de servicii media audiovizuale au obligaţia de a respecta demnitatea şi anonimatul persoanelor cu tulburări psihice”, a punctat Valentin Jucan. 

O scurtă mostră din emisiunea amendată:

  • Mihaela Ionescu (invitată în emisiune): Cum plănuieşti tu s-o omori pe Mirela Vaida? Vrei s-o omori pe Mirela Vaida?
  • Lămâia Stănescu (femeia cu probleme expusă de Acces Direct): N-o omor pe Mirela Vaida.
  • Mihaela Ionescu: Cine o s-o omoare?
  • Lămâia Stănescu: Cineva, dar tac şi înghit.

Amenda a trecut cu unanimitate de voturi. Şi Mircea Toma a fost vehement în ceea ce priveşte ediţia amendată: 

„Un asemenea produs editorial contribuie la supra-stigmatizarea persoanelor cu probleme mintale severe”, a punctat el. 

„La puşcărie cu tine!”

În aceeşi notă cu dialogul de mai sus, au mai fost şi altele: 

Mihaela Ionescu: A mai omorât pe cineva?
Lămâia Stănescu: Nu.

(...)

Mihaela Ionescu: Vrei să-i rupi picioarele Mirelei?
Lămâia Stănescu: Da şi mâinile.
Mihaela Ionescu: Când vrei să-i rupi tu mâinile şi picioarele?
Lămâia Stănescu: E surpriză aici, nu se spune niciodată asta, puteţi să mă omorâţi că degeaba.

Un avocat prezent în emisiune, Aurel Moldovan, i s-a adresat femeii astfel:

„Şi ce mă interesează pe mine unde ai crescut? Da` de prostii eşti bună? La puşcărie cu tine!

Cum se apără postul? - „Mirela Vaida a fost atacată”

Norina Ionescu, reprezentantul postului Antena 1, a explicat la CNA de ce Acces Direct a tratat subiectul în acest fel:

„Mirela Vaida a fost atacată în platou de o persoană cu tulburări psihice, care a avut complice pe aceasta a doua persoană, de asemenea cu tulburări psihice. Autorităţile au luat masura de a le interna timp de o săptamâna.

După ce au fost externate, au venit şi au atacat din nou. Poliţia a intervenit după ce Acces Direct a făcut publice imagini şi nume ale acestor persoane.

S-a luat măsura internării „până la vindecare” pentru aceste persoane. Acesta este contextul în care au fost făcute publice numele şi imaginile acestor persoane”, a spus reprezentantul Antenei 1. 

Din derapaj în derapaj. Cazul gemenilor cazuţi de la etaj, la Acces Direct 

Cazul amendat abia astăzi de Consiliul Naţional al Audiovizualului s-a petrecut în luna aprilie. De atunci, emisiunea a mai avut derapaje. De pildă, conform unei analize Libertatea, la începutul acestei luni a fost tratat cazul gemenilor căzuţi luna trecută de la etajul zece al unui bloc din Ploieşti.

Mama copiilor, invitată la Acces Direct, a spus că vrea să se sinucidă în direct la televizor. Timp de câteva ediţii, femeia s-a aflat sub „tirul” acuzaţiilor, din partea rudelor, din celorlalţi invitaţi, dar şi din partea Mirelei Vaida. 

Şefa CNA, Cristina Pocora, a adus subiectul în discuţie, astăzi. A propus ca emisiunile să fie puse pe ordinea de zi a forului cât mai repede. Momentan nu s-a luat o decizie în acest sens. 


Citeşte şi: Noi derapaje la Acces Direct. Cazul gemenilor cazuţi de la etaj. Titlu în emisiune: „Accident sau omor?”


Cea mai mare amendă din ultimii trei. Ameninţări cu moartea în direct

Un alt subiect sensibil a fost tratat asemănător de Acces Direct. În câteva ediţii ale emisiunii, de la începutul anului, cei din platou nu au luat în serios ameninţările aruncate la adresa unei femei -„Aşa se iubesc ei", zicea Sorin Ovidiu Bălan. Femeia avea să fie ucisă câteva luni mai târziu!

Acces Direct a fost sancţionată cu suma de 150.000 de lei, cea mai mare amendă din ultimii trei ani.

Mirea Toma, membru CNA, a fost categoric atunci:

„Noi nu putem vorbi despre o relaţie de cauzalitate între ceea ce se s-a întâmplat în emisiuni, putem vorbi de complicitate şi instigare la crimă. E ca şi cum noi asistăm la spânzurătoare”, a spus el. 


AMENDĂ RECORD. Acces Direct, cea mai mare amendă din ultimii 3 ani! 


Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Un om Un om
    Propaganda e incredibila. Deci, niste oameni ataca un studio de televiziune. Nicio institutie nu face nimic. Oamenii de acolo sesizeaza Politia. Ei pun la dispozitia organelor toate dovezile. Anunta Politia unde se afla Lamaia, persoana cautata la vremea aceea. Se constata clar ca doamna Lamaia(ajutata de avocatii CNA) nu are vreun certificat de handicap. Deci, e sanatoasa. Romaneste vorbind-"***". chiar au aparut marturii ca a facut parte dintr-o ***. Iar, CNA amendeaza victimele!!! Mai evident ca e o comanda?!
  • RzV RzV
    Nu ar fi prima data cand aceasta emisiune profita de pe urma unei situatii doar pentru a scoate si mai multi bani.
    Totusi putem sa credem ca totul poate fi regizat cu acea persoana pentru rating si in spate sa nu fie nimic real.
    Asa a fost si cazul Vulpita la inceput au venit cu o treaba dupa s-a vazut ca produce rating si au fost manipulati cum s-a vrut si platiti sa spuna ce se vrea asa ca nu ne mai mira nimic de la ei.
    O sanctiune corecta din partea CNA ar fi interzicerea pe post la ore la care au acces si minorii, sa fie difuzata noaptea astfel de aberatii.

Trimite un comentariu

sus