Skip to main content

„Informaţii ambigue şi scoase din context”, „Mesaje antivaccin” - Mircea Toma. Antena 3, amendă pentru o emisiune cu Monica Pop

 
„Informaţii ambigue şi scoase din context”, „Mesaje antivaccin” - Mircea Toma. Antena 3, amendă pentru o emisiune cu Monica Pop

„Este o emisiune construită de pe poziţie de antivaccinist cap-coadă”, a afirmat Mircea Toma. Membrul CNA a criticat o emisiune moderată de Răzvan Dumitrescu la Antena 3. 

Publicitate

Postul TV a fost amendat cu 40.000 de lei. Forul a concluzionat că multe dintre cele spuse în emisiune sunt „mesaje antivacciniste”.

Au fost criticate burtierele, afirmaţiile invitaţilor, lipsa de reacţie a moderatorului, dar şi informaţiile puse în dezbatere. Au fost difuzate şi reportaje sau alte date despre vaccinarea din Israel şi SUA, inclusiv declaraţiile unui medic audiat în Congresul American. 

Tot ieri, Antena 3 a încasat şi o somaţie pentru o emisiune moderată de Maria Coman. 

Monica Pop: „Un act criminal”

Printre altele, s-au spus lucruri ca: 

- Pentru tineri sub 20 de ani, mortalitatea indusă de vaccinul covid e de 10 ori mai mare decât toate vaccinurile administrate celor de peste 20 de ani. 

- O analiză publicată pe site-ul CDC din Statele Unite arată că vaccinul Pfizer prezintă un risc între 3 şi 5 ori mai mare de spitalizare pentru băieţi între 12 şi 17 ani comparat cu riscul de spitalizare pus de boală.

Pe ecran s-au titrat lucruri ca: 

- Cine şi de ce pune presiune pentru vaccinarea copiilor împotriva Sars-Cov-2

- Mai multe ţări au interzis vaccinarea copiilor cu vârste între 12 şi 17 ani

Pe de altă parte, medicul Monica Pop a spus în dialogul cu Răzvan Dumitrescu lucruri ca: 

- Şi aşa... să ştiţi că eu am fost întotdeauna foarte pro-vaccinistă pentru vaccinurile acelea împotriva bolilor care schilodesc şi ucid, dar să ştiţi că oricând sau întotdeauna vaccinul mi s-a părut un impact extrem de dur asupra unui organism

- Nu am înţeles din studiile astea, dar nu pare a fi nici măcar purtător un copil, deci nu cred că se pune problema aşa... mi se pare absolut... aşa cum a zis doctoriţa respectivă... un act criminal

- Cei vaccinaţi, dacă se îmbolnăvesc, fac sigur o formă uşoară... uneori, asimptomatică şi habar n-au că sunt bolnavi şi îmbolnăvesc pe toţi ceilalţi. Deci trebuie grijă foarte mare, trebuie păstrate metodele de.

La fel ca Mircea Toma, a punctat şi Dorina Rusu: 

„Emisiunea este construită în aşa fel încât mesajul final să fie antivaccinist total”, a spus membra CNA. 

Toma: Are un fel de orbire selectivă faţă de informaţiile abundente, accesibile şi corecte cu privire la vaccin

De asemenea, Mircea Toma a comentat în detaliu informaţiile prezentate în emisiunea amendată. Acesta a mai spus: 

- Domnul Răzvan Dumitrescu îşi selecţionează şi invitaţii şi informaţiile doar din zone care sunt croite pe antivaccin. Are un fel de orbire selectivă faţă de informaţiile abundente, accesibile şi care sunt corecte cu privire la vaccin.

- Foloseşte informaţii ambigue şi scoase din context.  

- Este o emisiune construită de pe poziţie de antivaccinist cap-coadă. Începând cu burtierele în care e vorba că mai multe ţări au interzis vaccinarea copiilor, dar acolo nu era vorba de interzis, ci de faptul că nu au introdus vaccinarea încă. Nu există decizia de interzicere. Se vorbeşte despre vaccin că e ineficient şi că „vaccinaţii sunt periculoşi”.

- Creşte intensitatea la genocid şi vorbim despre miocardită şi moartea mai multor tineri. Sunt nişte mesaje încărcate de emoţie.

- Moderatorul asistă la aceste enunţuri şi are două intervenţii pe care eu le-am reţinut în care invitaţii chemau la manifestaţii anti-măsuri, anti-vaccin. Acolo se delimitează. Spune şi o data că nu are nimic cu vaccinurile.

- Toate informaţiile sunt construite şi articulate ca fiind mesaje antivaccin.

Moderatorul: Mă surprinde că la noi aceste chestiuni nu sunt dezbătute

Moderatorul de la Antena 3 s-a apărat în faţa membrilor CNA, când a fost luată în discuţie ediţia Subiectiv. Răzvan Dumitrescu a explicat care au fost motivele pentru care a avut în emisiune subiectele care i-au adus o amendă: 

„Intenţia mea a fost să arat cum sunt discuţiile în alte părţi. Nu a fost alta intenţia. Pe mine mă surprinde faptul că la noi aceste chestiuni nu sunt dezbătute. 

Acele materiale difuzate, invocate în sesizare, au la bază informaţii şi surse oficiale citate în străinătate. La noi nu se discută astfel de lucruri şi nici n-au existat astfel de audieri în Parlament, ca în SUA. 

Cu privire la afirmaţia doamnei Monica Pop. A invocat afirmaţia acelei doamne şi a spus că ar fi de acord cu ce a spus. Opinia unui om este opinia acelui om. Nu pot să contrazic opinia cuiva, mai ales ca doamna Pop este medic, iar eu nu am expertiză. Nu văd o culpa în ceea ce mă priveşte. Cu bună-credinţă am prezentat aceste chestiuni”, a spus moderatorul de la Antena 3. 

Antena 3, la un pas să mai ia o amendă mare. Tot pentru Subiectiv

Pe lângă emisiunea despre vaccinuri difuzată în iulie, CNA a mai primit reclamaţii şi pentru o altă ediţie Subiectiv. Aceasta din urmă a fost difuzată în septembrie, iar în platou a fost tot Monica Pop, printre alţii. 

Mircea Toma a propus o amendă de 40.000 de lei şi pentru respectiva emisiune, însă fosta şefă CNA a intervenit. Monica Gubernat a spus:

„Amenda mi se pare enorm de mare având în vedere politica postului, care nu este una anti vaccin”, a punctat membra CNA.

Gubernat a propus apoi o amendă mai mică, de 10.000 de lei.

Au urmat trei tururi de vot şi nu s-a ajuns la o concluzie. Discuţiile în această speţă se vor relua într-o altă şedinţă. 

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Varianta Deltaplan Varianta Deltaplan
    Dl Răzvan Dumitrescu are tot respectul meu pentru faptul că este cam singurul jurnalist din presa corporatistă de la noi care îndrăznește să iasă din linia apocaliptico-isterică a colegilor de breaslă. Sper să nu se lase intimidat, pentru că este esențial să existe un modicum de divergență de la "Noul Normal", astfel ca oamenii să mai poată afla și câte ceva din informațiile pe care n-o să le audă în veci din gurile *** a lui Esca sau a Cetepeului.

    Cât despre deloc stimabilul domn Mircea Toma, dânsul ar face bine să nu uite că toate cozile de topor ajung, invariabil, lemne de foc.
  • Mile Mile
    Are dreptul fiecare la opinii bai
  • Uncetatean Uncetatean
    Bine ca domnul Radu Tudor care tot spune ca cei care sunt impotriva vaccinului au pe constiinta pe cei morti, e ceva normal. Nu e deloc instigator la ura.
    Sa mai adaug afirmatiile anti-democratice si anti-constitutionale “judecatoriile au dat apa la moara cand au anulat carantinarile zonale”. Aceste afirmatii si multe altele probabil fac parte din noua normalitate.
  • Stefan Stefan
    Daca amenzile chiar ar conta, atunci n-ar mai aparea astfel de invitati pe la aceste posturi. As propune ca de fiecare data cand se da o amenda pentru acelasi motiv, sa se dubleze fata de data anterioara. Poate asa nu mai invita pe oricine sa zica orice.
  • Camelia Camelia
    Daca ar fi fost o emisiune construita de pe pozitie de VACCINIST cap-coadă, Mircea Toma ar mai fi criticat?
    Ieri, butonand telecomanda, am dat peste un videoclip vechi al formatiei Parazitii, " Jos cenzura", in care apăreau mai multe persoane printre care Andrei Gheorghe si Mircea Toma. Ce i s-a intamplat lui Mircea Toma de atunci, de a devenit Mircea Toma de acum?

Trimite un comentariu

sus