Skip to main content

Global News, televiziune la care au emisiuni Adriana Bahmuţeanu şi Mugur Mihăescu, amendată de CNA pentru că nu emite din studioul pe care l-au anunţat

 
Global News, televiziune la care au emisiuni Adriana Bahmuţeanu şi Mugur Mihăescu, amendată de CNA pentru că nu emite din studioul pe care l-au anunţat

Televiziunea News România s-a ales cu amendă de 10.000 de lei de la Consiliul Naţional al Audiovizualului pentru că emite din alt studio decât cel pe care l-au declarat forului audiovizual.

Publicitate

Mai exact, postul emite dintr-un studio neautorizat şi nu din cel de la Casa Presei Libere aşa cum au declarat în documentaţia de la CNA. 

Reprezentanţii CNA au mers în control la studioul declarat, aflat la Casa Presei Libere, chiar în timp ce pe post se difuza live un program de ştiri, „Ştirile Global News”, cu eticheta în direct. Însă, surpriză, reprezentanţii CNA nu au găsit pe nimeni prezentând ştirile live.

Potrivit relatărilor reprezentanţii CNA, directorul editorial al postului, Simona Florea, le-a spus că în ziua respectivă crainica de pe post lipsea, iar News România difuza un program de ştiri realizat cu o zi înainte. 

Aceasta i-a asigura pe reprezentanţii consiliului că toate emisiunile difuzate în direct sunt realizate la Casa Presei Libere. 

CNA a făcut şi un control la magazinul Cocor, unde a avut studiouri răposatul post News România, unde „au fost identificate mai multe spaţii care aveau pe uşile de acces autocolante cu denumirea postului de televiziune Global News.”

Accesul în spaţii nu s-a putut efectua pentru că toate uşile erau încuiate.

Câteva zile mai târziu, societatea care deţine News România a trimis o adresă către CNA prin care cerea să-i fie aprobată schimbarea punctului de emisie în studiourile din magazinul Cocor, din cauză că la „actuala locaţie”, din Casa Presei „căderile de tensiune sunt frecvente şi ne afectează grav activitatea”. 

În urma controlului, membrii CNA au decis amendarea cu 10.000 de lei a postului de televiziune pentru emitere din studio neautorizat. Totodată, News România are termen de două săptămâni să intre în legalitate. 

 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

sus