Skip to main content

Kanal D, amendă la pachet, pentru circul de la Puterea Dragostei şi glumele deocheate de la Crăciun

 
Kanal D, amendă la pachet, pentru circul de la Puterea Dragostei şi glumele deocheate de la Crăciun

Televiziunea Kanal D a „împuşcat” o amendă pentru două emisiuni. Postul turcesc a primit de la CNA o amendă de 5.000 de lei (în jur de 1.000 de euro) pentru încălcări ale legislaţiei privind minorii, în emisiunile Puterea Dragostei şi ediţia specială Târgul de Crăciun, difuzate la finele lunii decembrie. 

Publicitate

Forul audiovizual a reuşit abia acum, în luna mai, să analizeze emisiunile din decembrie, întrucât între timp prioritate au avut cazurile emisiunile despre vaccinare, emisiunile în care au fost atacate diverse personalităţi, precum şi emisiunile despre război. La care se adaugă şi numeroase situaţii când CNA nu s-a putut întruni din lipsă de cvorum (cel puţin opt membri din 11). 

Ce emisiuni a vizat sancţiunea: 

Glumele deocheate şi de prost gust din emisiunea „Târgul de Crăciun”, ediţie specială realizată de foşti componenţi ai grupului Divertis. Au fost tot felul de scenete în care a plouat cu glume cu tentă sexuală. 

Glume de tipul: „Hai, veniţi la vinul fiert, poftiţi să gustaţi Puterea Ursului, molan tare ca oţelul, care creşte cocoşelul.”

A doua emisiune de care au ţinut cont membrii în amenda de 5.000 de lei a fost reality-show-ul Puterea Dragostei, emisiune care între timp nu mai este. Emisiunea a fost sancţionată, ca şi în alte dăţi, din cauza dialogului extrem de contondent dintre concurenţii din casă. 

Sancţiunea a venit la propunerea Dorinei Rusu, membru CNA, care a criticat în special emisiunea de Crăciun de pe Kanal D, care a fost înţesată de glume cu aluzii sexuale, la pachet cu glume despre vaccinare. 

„Felul în care care fac mişto de vaccin şi aluziile sexuale mi se pare aşa nepotrivite şi penibile. Nu ştiu de ce leagă ideea de vaccin de sex. Chestiile astea îmi aduc aminte de emisiunile de Revelion de la TVR. Sunt aceleaşi glume gen Garcea, Dan Bittman. Sunt glume de o obscenitate gratuită şi fără niciun sens. Aici este şi o oră nepotrivită ( ora 20 - n.r.).”

Cătălin Băleanu, reprezentantul Kanal D:

„Sigur că din punct de vedere al calitpţii umorului din emisiune evident părerile sunt subiective. Noi am avut reacţii, în general, pozitive de la public.”

Dorina Rusu:

„Ce fel de glume sunt astea? „molan tare ca oţelul, care creşte cocoşelul? Şi cu doi într-o înţepătură, cu aluzii sexuale. De ce te-ai bucura când auzi aşa ceva la televizor?”

Legislaţia invocată:

Art. 18, din Codul de Reglementare în Audiovizual -

(1) Nu pot fi difuzate în intervalul orar 6,00 - 23,00 producţii care prezintă:

a) violenţă fizică, psihică sau de limbaj, în mod repetat sau cu un grad mare de intensitate sau gravitate;

b) scene de sex, limbaj sau comportament trivial, vulgar sau obscen;

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • ONe ONe
    Lasa ca tu ai drept de decizie gen :))
  • Hai marș cna Hai marș cna
    Hai *** ați devenit și critici de comedie, vedeți că ați făcut bureți pe scaunele alea.
  • Șerban Șerban
    Nu știam că CNA-ul poate decide care glume sunt bune și care nu.
  • jk jk
    Sa fiu sincer,amenda e echilibrata.In sensul ca Targul de Craciun ar fi meritat o somatie,iar Puterea Dragostei o amenda mai mare
  • Villy Villy
    La câte tâmpenii sunt la tv. Ar trebui închise multe televiziuni. Pe când controale la Atomic, Party Mix, Disco Mix, București Tv. Sunt televiziuni pirat. Nu plătesc drepturi de autor. I-au videouri de pe youtube.

Trimite un comentariu

sus